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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, M. N.; LEITE, L. C.; OLIVEIRA, E. J. de; GARCIA, A. O.; FERREIRA, F. G.; NOVAES, J. J. da S. Atividade: composição bromatológica do terço superior de cinco variedades de mandioca aos seis meses de idade. In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECONCITEC, 4. 2017, Cruz das Almas. Educação, desenvolvimento e integração Social: anais.... Cruz das Almas, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2017. 1 p.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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2.Imagem marcado/desmarcadoNOVAES, J. J. da S.; LEITE, L. C.; FERREIRA, F. G.; OLIVEIRA, E. J. de; CAMPOS, V. P.; PEREIRA, J. R. R. Atividade: fracionamento de carboidratos do Terço superior da rama de diferentes variedades de mandioca. In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECONCITEC, 4. 2017, Cruz das Almas. Educação, desenvolvimento e integração Social: anais.... Cruz das Almas, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2017. 1 p.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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3.Imagem marcado/desmarcadoNOVAES, J. J. da S.; FERREIRA, F. G.; LEITE, L. C.; CAMPOS, V.; RODRIGUES, V. O.; SANTOS, J. de J. dos; MAZZA, P. H. S.; OLIVEIRA, E. J. de. Fracionamento de carboidratos da parte aérea de diferentes variedades de mandioca. CONGRESO DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 28; CONGRESO DE PRODUCCIÓN ANIMAL DEL NORDESTE 11 [2016], [Recife], La seguridade alimentaria em América Latina. [Recife], [2016].

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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4.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, C. de A.; ARAUJO, G. G. L. de; NOVAES, J. J. da S.; CAMPOS, F. S.; LIMA, D. O.; BORGES, E. N.; GOIS, G. C.; SILVA, C. de S.; SILVA, T. G. F. da; SÁ, J. M. de. Influence of cactus pear cultivation density on the physicochemical characteristics of the soil. Soil and Tillage Research, v. 232, 105771, Aug. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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5.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, J. S. de; ARAÚJO, C. de A.; MACEDO, A.; SILVA, C. de S.; NOVAES, J. J. da S.; LIMA, D. O.; BORGES, E. N.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S. Fermentation dynamics, nutritional quality, and heating capacity of mixed silages of elephant grass (Pennisetum purpureum Schum) and Leucaena (Leucaena leucocephala). Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v. 59, e189466, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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6.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, C. de A.; NOVAES, J. J. da S.; ARAÚJO, J. S.; MACEDO, A. de; SILVA, C. de S.; SILVA, T. da C. da; EMERENCIANO NETO, J.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C. Perfil fermentativo, calidad nutricional y estabilidad aerobia de ensilajes mezclados de hierba elefante (Pennisetum purpureum Schum) y maní forrajero (Arachis pintoi). Revista MVZ Córdoba, v. 27, n. 3, e2549, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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7.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, G. G. L. de; ARAÚJO, C. de A.; GOIS, G. C.; MAGALHÃES, A. L. R.; NOVAES, J. J. da S.; RODRIGUES, J. M. da C. da S; GUIMARÃES, Y. S. R.; PERAZZO, A. F.; SILVA, T. G. F. da; SANTOS, E. M. dos; CAMPOS, F. S. Fermentation profile, aerobic stability, chemical and mineral composition of silages of mango combined with cocoa pod husk meal. Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v. 59, e194267, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  26/10/2023
Data da última atualização:  26/10/2023
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Autoria:  BORGES, R. C. F.; ROSSATO, M.; SANTOS, M. D. M.; VIEIRA, W. A. dos S.; CÂMARA, M. P. S.; REIS, A.
Afiliação:  RAFAELA C. F. BORGES, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; MAURÍCIO ROSSATO, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; MARIA D. MENDES SANTOS, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; WILLIE ANDERSON DOS SANTOS VIEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; MARCOS P. S. CÂMARA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; AILTON REIS, CNPH.
Título:  Characterization of Colletotrichum isolates causing anthracnose on Artocarpus heterophyllus in Brazil.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Plant Pathology, v. 105, p. 299-305, 2023.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) is an important fruit crop in Brazil, and it is commonly found in commercial plantations or spontaneous plants across the whole country. Anthracnose caused by Colletotrichum spp. is among the most important diseases of jackfruit. However, it is unclear which Colletotrichum species is responsible for this disease in Brazil. In 2018, in Goiás, Paraná and São Paulo states, and Distrito Federal (Brazil), jackfruit leaves presented necrotic foliar lesions with dark edges, light center, and chlorotic halo. Incidence of diseased leaves per plant was low (1 to 5%) and lesions were concentrated on the older leaves. Eight Colletotrichum isolates obtained from symptomatic leaves were assigned to the species C. siamense based on phenotypical and molecular features. Their pathogenicity was confrmed by inoculation on jackfruit seedlings and reisolation of the pathogen from induced lesions. Also, the isolates were pathogenic to leaves of soursop, cashew, and mango, which indicates non-host specifcity to the original host.
Thesagro:  Antracnose; Filogenia; Fungo; Jaca.
Thesaurus NAL:  Artocarpus heterophyllus; Jackfruits.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH41911 - 1UPCAP - DD
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