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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  28/08/2017
Data da última atualização:  29/12/2017
Autoria:  MOLINA, L. R.; COSTA, H. N.; LEÃO, J. M.; MALACCO, V. M. R.; FACURY FILHO, E. J.; CARVALHO, A. U.; LAGE, C. F. A.
Afiliação:  Lívio R. Molina, Departamento de Clínica e Cirurgia Veterinária/Escola de Veterinária/Universidade Federal de Minas Gerais-UFMG; Hudson. N. Costa, Departamento de Medicina Veterinária / Pontifica Universidade Católica de Minas Gerais; Juliana M. Leão, Departamento de Zootecnia/Escola de Veterinária / UFMG; Victor M. R. Malacco, Departamento de Zootecnia/Escola de Veterinária / UFMG; Elias J. Facury Filho, Departamento de Clínica e Cirurgia Veterinária/Escola de Veterinária/Universidade Federal de Minas Gerais-UFMG; Antônio U. Carvalho, Departamento de Clínica e Cirurgia Veterinária/Escola de Veterinária/Universidade Federal de Minas Gerais-UFMG; Camila F. A. Lage, Departamento de Zootecnia/Escola de Veterinária / UFMG.
Título:  Efficacy of an internal teat seal associated with a dry cow intramammary antibiotic for prevention of intramammary infections in dairy cows during the dry and early lactation periods.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 5, p. 465-470, maio 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Eficácia de um selante interno de tetos associado a antibiótico de vaca seca na prevenção de infecções intramamárias no período seco e início de lactação em vacas leiteiras.
Conteúdo:  The present study aimed to evaluate the use of an internal dry period teat seal containing bismuth subnitrate (Teatseal®, Zoetis®, Florham Park, Nova Jersey, USA) associated with a long-acting cloxacilin preparation (Orbenin® Extra dry cow, Zoetis®, Florham Park, Nova Jersey, USA), in preventing new infections during the dry-off and early postpartum period. A total of 150 Holstein cows (average production of 9,000 kg of milk per lactation), with four functional udder quarters without clinical mastitis was included in the study. All animals were dried-off 60 days before the expected calving date. Two teats positioned diagonal-contralaterally received only dry cow antibiotic, control group C (n=300) and the other two teats, treatment group T (n=300) received dry cow antibiotic and infusion with an internal teat seal. Data from SCC variable were transformed by log base-10 transformation. Duncan?s test was used accepting 5% as the level of statistical significance. The occurrence of intramammary infection (IMI) and chronicity rate, and frequency of microorganisms isolated at drying and immediately postpartum in teats of group C and group T were evaluated using a non-parametric Chi-square Test, accepting 10% as the statistical significance level. There was a decrease in the occurrence of new infections in the early postpartum in cows which the sealant was used (C=19.6%, T=11.4%). In the postpartum period, Gram-negative bacteria were isolated from 16 teats in C and seven in T. The... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Dry cow; Environmental pathogens; Lactation periods; Patógeno ambiental; SCC; Selante de teto; Teat seal.
Thesagro:  Antibiótico; Mamite; Vaca leiteira.
Thesaurus Nal:  Antibiotics; Mastitis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163086/1/Efficacy-of-tan-internal-teat-seal.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE61635 - 1UPEAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  22/08/2007
Data da última atualização:  24/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  BORGES, M. de F.; NASSU, R. T.; BRUNO, L. M.; VASCONCELOS, N. M. de; KUAYE, A. Y.
Afiliação:  MARIA DE FATIMA BORGES, CNPAT; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; LAURA MARIA BRUNO, CNPAT; NÁTALIA MOURA VASCONCELOS, UFC; ARNALDO YOSHITERU KUAYE, UNICAMP.
Título:  Contaminação ambiental por Staphylococcus spp. em uma linha de produção de queijo de coalho.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO LATINO AMÉRICA DE ANALISTA DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza. Anais... Fortaleza: LACEN, 2007.
Páginas:  4 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O queijo de coalho, produzido em todos os estados do Nordeste, é um dos produtos lácteos mais difundidos no estado do Ceará.No entanto, por ser elaborado,na maioria das vezes, a partir de leite cru e sem adoção dos requisitos das Boas Práticas de Fabricação (BPFs), não apresenta segurança microbiológica e padronização da qualidade.
Palavras-Chave:  Medidas instrumentais; Queijo coalho.
Thesagro:  Cor; Textura.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPPSE-2009/17128/1/PROCIRTN2007.00125.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE17128 - 1UPCAA - DDPROCI-2007.00125AND2007.00125
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