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Registros recuperados : 65 | |
42. | | ALVARENGA, A. D.; MULKSON, A. L.; ANDRE, R. S.; SCHNEIDER, R.; MERCANTE, L. A.; CORREA, D. S. FIBRAS ELETROFIADAS PARA REMOÇÃO DE POLUENTES EM MEIOS LÍQUIDOS. In: MERCANTE, L. A.; CORRÊA, D. S. (org.). Eletrofiação e nanofibras: fundamentos e aplicações. Ponta Grossa, PR: Atena Editora, 2023. cap. 10. 236-268 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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43. | | SCHNEIDER, R.; MERCANTE, L. A.; ANDRE, R. S.; CHRISTINELLI, W. A.; TERRA, I. A. A.; CORREA, D. S. Immobilization of exfoliated dichalcogenide in nanofibers: investigation of morphology and optical properties. In: BRAZIL MRS MEETING - SBPMAT, 17, 2018, Natal, RN. Proceedings... Natal, RN: SBPMat, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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46. | | ISKE, D. R.; SILVA, G. M. da; MAIXNER, A. R.; UHDE, L. T.; SCHNEIDER, R. F.; JEZEWSKI, T. J. Produção de sementes de genótipos de azevém (Lolium multiflorum L.) sob diferentes regimes de adubação nitrogenada e épocas de último corte. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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47. | | FURLAN, R. L. S.; CRESTANI, E.; UHDE, L. T.; SCHNEIDER, R. F.; SILVA, G. M. da; FERNANDES, S. B. V. Produção de Tifton 85 no primeiro ciclo de pastejo em área irrigada e de sequeiro: 2012/2013. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 21.; JORNADA DE PESQUISA, 18.; JORNADA DE EXTENSÃO, 14.; MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA JÚNIOR, 3.; SEMINÁRIO DE INOVAÇÃO E TECNOLOGIA, 3., 2013, Ijuí. Ciência, saúde e esporte: anais. Ijuí: Unijuí, 2013. Salão do conhecimento. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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49. | | SCHNEIDER, R.; FACURE, M. H. M.; CHAGAS, P. A. M.; ANDRE, R. S.; SANTOS, D. M. dos; CORREA, D. S. Tailoring the surface properties of micro/nanofibers using 0D, 1D, 2D, and 3D nanostructures: A review on post-modification methods. Advanced Materials Interfaces, a. 2100430, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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50. | | SCHNEIDER, R. A.; HELDWEIN, A. B.; NIED, A. H.; PAPPIS, A. C.; WEISE, T.; SCHAEFER, P. E.; MONTEIRO, E. C.; GOUVEA, J. A. de. Ajuste não linear do índice da área foliar através do tempo térmico. In: JORNADA ACADÊMICA INTEGRADA, 34., 2019, Santa Maria. Anais... Santa Maria: UFSM, 21 a 25 out. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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51. | | SCHAEFER, P. E.; NIED, A. H.; HELDWEIN, A. B.; PAPPIS, A. C.; SCHNEIDER, R. A.; LEONARDI, M.; ROCHA, L. da; GOUVEA, J. A. de. Acúmulo de matéria seca e rendimento da canola em ambientes com excesso hídrico periódico. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA E INOVAÇÃO DE BIODIESEL, 7., 2019, FLorianópolis. Anais... Florianópolis: CRBTIB, 4 a 7 nov. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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52. | | MERCANTE, L. A.; SCHNEIDER, R.; FACURE, M. H. M.; ANDRE. R. S.; TEODORO, K.; MARTINS, D.; MIGLIORINI, F.; CORREA, D. S. ELETROFIAÇÃO: PARÂMETRO E CONFIGURAÇÕES DE SISTEMA, TIPOS DE FIBRAS E MÉTODOS DE MODIFICAÇÃO. In: MERCANTE, L. A.; CORRÊA, D. S. (org.). Eletrofiação e nanofibras: fundamentos e aplicações. Ponta Grossa, PR: Atena Editora, 2023. cap. 2. 13-51 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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53. | | TEODORO, K. B. R.; SILVA, M. J.; ANDRE, R. S.; SCHNEIDER, R.; MARTINS, M. A.; MATTOSO, L. H. C.; CORREA, D. S. Exploring the potential of cellulose autofluorescence for optical detection of tannin in red wines. Carbohydrate Polymers, v. 324, 121494, 2024. 11 p. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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54. | | OBERT, J. C.; RIDLEY, W. P.; SCHNEIDER, R. W.; RIORDAN, S. G.; NEMETH, M. A.; TRUJILLO, W. A.; BREEZE, M. L.; SORBET, R.; ASTWOOD, J. D. The composition of grain and forage from glyphosate tolerant wheat MON 71800 ls equivalente to that of conventional wheat (Triticum aestivum L.). Journal of Agricultural and Food Chemistry, Washington, v. 52, n. 5, p. 1375-1384, 2004. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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56. | | WEISE, T. B.; NIED, A. H.; HELDWEIN. A. B.; SCHAEFER, P. E.; PAPPIS, A. C.; SCHNEIDER, R. A.; FENSTERSEIFER, G. A.; GOUVEA, J. A. de. Coeficiente de extinção de radiação fotossinteticamente ativa em canola sob distintos espaçamentos. In: JORNADA ACADÊMICA INTEGRADA, 34., 2019, Santa Maria. Anais... Santa MAria: UFSM, 21 a 25 out. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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57. | | WINCK, J. E. M.; SCHNEIDER, R. A.; FOLONI, J. S. S.; MERTZ-HENNING, L. M.; ZANON, A. J.; STRECK, N. A. Crescimento e fisiologia de genótipos de soja com fator de transcrição AtAREB1 para tolerância ao déficit hídrico. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 9., 2022, Foz do iguaçu, PR. Desafios para a produtividade sustentável no Mercosul: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2022. Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite, Adeney de Freitas Bueno, editores técnicos. resumo 27. p. 44. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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58. | | DROUILLARD, J.-B.; MARTINS-GUEUNIER, M.; KNAUF, G.; LEBRINI, A.; GUÉRIN, L.; GUÉRIN-SCHNEIDER, R.; DUMOULIN, M.; RIBOULET, J.-M.; ARIOLI, X.; TREILHOU, M. Gustos mohosos-terrosos en los vinos: primeiros resultados prácticos sobre su origen y consecuencias. Enología, Godoy Cruz, v. 2, n. 12, p. 52-54, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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59. | | WERLANG, M.; FACHINI, D.; FERRÃO, M. F.; VIERA, M. de S.; SCHNEIDER, R. de C. de S.; PAZOS, R. E. P.; GERBASE, A. E. Quantificação de biodiesel em blendas biodisel/diesel usando espectros ATR-FTIR e regressão por máquina de vetor de suporte (LS-SVM). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009. Montes Claros. Biodisel: inovação tecnológica-anais. Lavras: UFLA, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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60. | | ANDRE, R. S.; FACURE, M. H. M.; SCHNEIDER, R.; MIGLIORINI, F. L.; SANTOS, D. M. dos; MERCANTE, L. A.; CORREA, D. S. Sensing Materials: Nanofibers Produced by Electrospinning and Solution Blow Spinning. In: Narayan, R. (Ed.), Encyclopedia of Sensors and Biosensors, v. 2, 2023. 521-541 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 65 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
11/06/2015 |
Data da última atualização: |
29/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SANTOS, K. M. O. dos; VIEIRA, A. D. S.; SALLES, H. O.; OLIVEIRA, J. da S.; ROCHA, C. R. C.; BORGES, M. de F.; BRUNO, L. M.; FRANCO, B. D. G. de; TODOROV, S. D. |
Afiliação: |
KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ANTÔNIO DIOGO SILVA VIEIRA, USP; HEVILA OLIVEIRA SALLES FIGUEIREDO, CNPC; JACQUELINE DA SILVA OLIVEIRA; CÍNTIA RENATA COSTA ROCHA, UFPE; MARIA DE FATIMA BORGES, CNPAT; LAURA MARIA BRUNO, CNPAT; BERNADETTE DORA GOMBOSSY DE MELO FRANCO, USP; SVETOSLAV DIMITROV TODOROV, USP. |
Título: |
Safety, beneficial and technological properties of Enterococcus faecium isolated from Brazilian cheeses. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Microbiology, São Paulo, v. 46, n. 1, p. 237-249, Mar. 2015. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/S1517-838246120131245 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to characterize the safety and technological properties of Enterococcus faecium strains isolated from Brazilian Coalho cheeses. High levels of co-aggregation were observed between Enterococcus faecium strains EM485 and EM925 and both Escherichia coli and Clostridium perfringens. Both strains presented low levels of hydrophobicity. E. faecium EM485 and EM925 were both able to grow in the presence of 0.5% of the sodium salts of taurocholic acid (TC), taurodeoxycholic acid (TDC), glycocholic acid (GC), and glycodeoxycholic acid (GDC), although they showed the ability to deconjugate only GDC and TDC. Both strains showed good survival when exposed to conditions simulating the gastro intestinal tract (GIT). When tested for the presence of virulence genes, only tyrosine decarboxylase and vancomycin B generated positive PCR results. |
Palavras-Chave: |
Cheese; Probiotic properties; Probiótico; Resistance to antibiotics; Resistência a antibiótico; Technological properties; Virulence factors. |
Thesagro: |
Queijo; Segurança alimentar. |
Thesaurus NAL: |
Enterococcus faecium; Food security; Probiotics. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/128694/1/cnpc-2015-Safety.pdf
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Marc: |
LEADER 02024naa a2200373 a 4500 001 2022780 005 2016-02-29 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/S1517-838246120131245$2DOI 100 1 $aSANTOS, K. M. O. dos 245 $aSafety, beneficial and technological properties of Enterococcus faecium isolated from Brazilian cheeses.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThis study aimed to characterize the safety and technological properties of Enterococcus faecium strains isolated from Brazilian Coalho cheeses. High levels of co-aggregation were observed between Enterococcus faecium strains EM485 and EM925 and both Escherichia coli and Clostridium perfringens. Both strains presented low levels of hydrophobicity. E. faecium EM485 and EM925 were both able to grow in the presence of 0.5% of the sodium salts of taurocholic acid (TC), taurodeoxycholic acid (TDC), glycocholic acid (GC), and glycodeoxycholic acid (GDC), although they showed the ability to deconjugate only GDC and TDC. Both strains showed good survival when exposed to conditions simulating the gastro intestinal tract (GIT). When tested for the presence of virulence genes, only tyrosine decarboxylase and vancomycin B generated positive PCR results. 650 $aEnterococcus faecium 650 $aFood security 650 $aProbiotics 650 $aQueijo 650 $aSegurança alimentar 653 $aCheese 653 $aProbiotic properties 653 $aProbiótico 653 $aResistance to antibiotics 653 $aResistência a antibiótico 653 $aTechnological properties 653 $aVirulence factors 700 1 $aVIEIRA, A. D. S. 700 1 $aSALLES, H. O. 700 1 $aOLIVEIRA, J. da S. 700 1 $aROCHA, C. R. C. 700 1 $aBORGES, M. de F. 700 1 $aBRUNO, L. M. 700 1 $aFRANCO, B. D. G. de 700 1 $aTODOROV, S. D. 773 $tBrazilian Journal of Microbiology, São Paulo$gv. 46, n. 1, p. 237-249, Mar. 2015.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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