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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  03/01/2014
Data da última atualização:  07/01/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BRAGHINI, C. A.; NESHICH, I. A. P.; NESHICH, G.; SOARDI, F. C.; MELLO, M. P. de; COSTA, V. P.; VASCONCELLOS, J. P. C. de; MELO, M. B. de.
Afiliação:  CAROLINA AYUMI BRAGHINI, CBMEG/Unicamp; IZABELLA AGOSTINHO PENA NESHICH, CBMEG/Unicamp; GORAN NESHICH, CNPTIA; FERNANDA CAROLINE SOARDI, CBMEG/Unicamp; MARICILDA PALANDI DE MELLO, CBMEG/Unicamp; VITAL PAULINO COSTA, FCM/Unicamp; JOSÉ PAULO CABRAL DE VASCONCELLOS, FCM/Unicamp; MÔNICA BARBOSA DE MELO, CBMEG/Unicamp.
Título:  New mutation in the myocilin gene segregates with juvenile-onset open-angle glaucoma in a Brazilian family
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Gene, Amsterdam, v. 535, n. 1, p. 50-57, July 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract. Mutations in the myocilin gene (MYOC) account for most cases of autosomal dominant juvenile-onset open-angle glaucoma (JOAG), an earlier and more severe form of POAG. We accessed seven members of a Brazilian JOAG family by clinical and molecular investigation. Four out of seven family members were diagnosed with JOAG. All of these patients presented high intraocular pressure and two of them were bilaterally blind. The disease onset varied from 20 to 30 years old. There was a nine-year-old family member who had not yet manifested the disease, although he was also a carrier of the mutation. Ophthalmologic examination included: evaluation of the visual field and optic disc, intraocular pressure measurement, and gonioscopy. The three exons and intron/exon junctions of the MYOC gene were screened for mutations through direct sequencing of PCR-amplified DNA fragments. Mutation screening revealed an in-frame mutation in the third exon of the MYOC gene: an insertion of six nucleotides between the cDNA positions 1187 and 1188 (c.1187_1188insCCCAGA, p.D395_E396insDP). This mutation presented an autosomal dominant pattern of inheritance, segregating with the disease in four family members for three generations, and it was absent in 60 normal controls. We also performed a computational structure modeling of olfactomedin-like domain of myocilin protein and conducted in silico analysis to predict the structural changes in the myocilin protein due to the presence of the mutation.... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Análises in silico; In-frame mutation; Juvenile-onset open-angle glaucoma; Mutação genética; Myocilin.
Thesagro:  Glaucoma.
Thesaurus Nal:  Mutation.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA17705 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  02/08/2022
Data da última atualização:  02/08/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  POLI, J. S.; SILVA, G. A. da; CAMARGO, U. A.; ZANUS, M. C.; BONA, G. DE; GURAK, P. D.; MORINI, M. A. L.
Afiliação:  JANDORA SEVERO POLI, CNPUV; GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; UMBERTO ALMEIDA CAMARGO, CNPUV; MAURO CELSO ZANUS, CNPUV; GICELE DE BONA, CNPUV; POLIANA DEYSE GURAK, CNPUV; MARIA ANTONIETA LOVISON MORINI, CNPUV.
Título:  Teores de polifenóis, antocianas, capacidade antioxidante e intensidade de cor em diferentes cultivares e seleções de uva para suco.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 4., 2006, Bento Gonçalves. Resumos. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2006. p. 23
Idioma:  Português
Conteúdo:  Os antioxidantes impedem a reação em cadeia provocada pela ação dos radicais livres, trazendo benefícios à saúde humana. Diminuem a oxidação de lipoproteínas de baixa densidade (LDL) e previnem doenças. Os polifenóis, particularmente os flavonóides, têm-se mostrado potentes antioxidantes em ensaios in vitro. Os flavonóides estão presentes na casca e sementes das uvas. As antocianas, pertencente ao grupo dos flavonóides, são responsáveis pela coloração de sucos de uva e de vinhos tintos.
Palavras-Chave:  Flavonóides; Lipoproteínas de baixa densidade (LDL); Polifenóis; Radicais livres.
Thesagro:  Antioxidante.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145102/1/doc057-25.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18936 - 1UPCRA - DDFL00485
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