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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  31/10/2019
Data da última atualização:  02/03/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FEDDERN, V.; MAZZUCO, H.; FONSECA, F. M. da; LIMA, G. J. M. M. de.
Afiliação:  VIVIAN FEDDERN, CNPSA; HELENICE MAZZUCO, CNPSA; FRANCISCO NOE DA FONSECA, CNPSA; GUSTAVO JULIO MELLO M. DE LIMA, CNPSA.
Título:  A review on biogenic amines in food and feed: toxicological aspects, impact on health and control measures.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Animal Production Science, v.59, n. 4, p. 608-14,618, 2019.
DOI:  10.1071/AN18076
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Biogenic amines (BAs) represent a considerable toxicological risk in some food and feed products. They are formed under unhygienic conditions during storage and processing; therefore, an increase in the concentrations of those metabolites is related to putrefaction. Because BAs are thermostable, they remain in food and feed that have undergone heat treatment. There are several toxicological effects, especially caused by histamine, when high concentrations of BAs are ingested by humans, depending on the food itself and also on individual susceptibility and individual health status. The present paper reviews the main BAs in meat products, their use as spoilage indicators, the risk on human health and also the contamination of by-product meals. Furthermore, we highlight the state of art regarding impact of BAs on poultry, meat and eggs.
Palavras-Chave:  Aminas bioativas; Aminas biogênicas; Bioactive amines; By-products; Risco toxicológico; Saúde humana.
Thesagro:  Amina; Ave Domestica; Carne; Frango de Corte; Processamento; Ração; Saúde Pública; Toxicologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Chicken meat; Human health; Poultry meat; Rendering.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211381/1/A-review-on-biogenic-amines-feddern2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21665 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  03/07/2013
Data da última atualização:  21/10/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  VIANA, L. V.; BOLZÓN DE MUÑIZ, G. I.; MAGALHAES, W. L. E.
Afiliação:  UFPR; GRACIELA INÊS BOLZÓN DE MUÑIZ, UFPR; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF.
Título:  Obtenção de filmes celulósicos nano-estruturados a partir da madeira de Pinus sp.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 7.; ESCOLA DE NANOTECNOLOGIA, 3., 2013, São Carlos, SP. Anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2013. CD-ROM.
Páginas:  p. 235-237.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Arrebentamento; Cristalinidade; Moinho; Nanofibra; Nanofilme.
Thesagro:  Celulose.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/85396/1/NANO-Obtencao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF51001 - 1UPCAA - CDCD0427
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