|
|
Registros recuperados : 38 | |
2. | | LORENTZ, L. H.; DAL´COL LÚCIO, A.; BOLIGON, A. A.; ZANARDO, B. Tamanho de amostra em função da colheita para pepino tipo conserva em estufa plástica. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 441-442, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
3. | | COCCO. C.; BOLIGON, A. A.; ANDRIOLO, J. L.; OLIVEIRA, C. S.; LORENTZ, L. H. Tamanho e forma de parcela em experimentos com morangueiro cultivado em solo ou em hidroponia. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 7, p. 681-686, jul. 2009. Título em inglês: Plot size and shape in trials using strawberry cultivated with soil or using hydroponics. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais. |
| |
4. | | LONGHI, S. J.; BOLIGON, A. A.; MURARI, A. B.; HACK, C.; PAULESKI, D. T. Análise florística e estrutural de um fragmento florestal no Município de Jaguari - RS. In: CONGRESSO FLORESTAL ESTADUAL DO RIO GRANDE DO SUL, 9., 2003, Nova Prata, RS. Floresta: função social: anais. Nova Prata: Prefeitura Municipal, 2003. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
8. | | BOLIGON, A. A.; LOPES, S. J.; DAL'COL LÚCIO, A.; COCCO, C.; PALUDO, A.; ZANARDO, B. Variabilidade espacial da colheita de frutos de pimentão em estufa plastica. Revista Científica Rural, Bagé, v. 14, n. 2, p. 266-278, ago. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
10. | | BOLIGON, A. A.; LOPES, S. J.; LÚCIO, A. D.; COCCO, C.; ZANARDO, B. Variabilidade espacial da colheita de frutos de pimentão em estufa plástica. Revista Científica Rural, Bagé, v. 14, n. 2, p. 266-278, abr. 2012 Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
11. | | LORENTZ, L. H.; LÚCIO, A. D. C.; BOLIGON, A. A.; LOPES, S. J.; STORCK, L. Variabilidade da produção de frutos de pimentão em estufa plástica. Ciência Rural, Santa Maria, v. 35, n. 2, p. 316-323, mar./abr, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
12. | | MELLO, R. M.; LÚCIO, A. D.; STORCK, L.; LORENTZ, L. H.; CARPES, R. H.; BOLIGON, A. A. Size and form of plots for the culture of the italian pumpkin plastic greenhouse. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 61, n. 4, p. 457-461, Jul./Aug. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
13. | | REIMANN, F. A.; BOLIGON, A. A.; CAMPOS, G. S.; CARDOSO, L. L.; JUNQUEIRA, V. S.; CARDOSO, F. F. Genetic parameters and accuracy of traditional and genomic breeding values for eye pigmentation, hair coat and breed standard in Hereford and Braford cattle. Livestock Science, v. 213, p. 44-50, July 2018. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
| |
14. | | SCHMIDT, P. I.; CAMPOS, G. S.; CAETANO, V. O.; SIMÕES, M. S.; YOKOO, M. J. I.; BOLIGON, A. A. Índices econômicos de seleção para bovinos da raça Brangus. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 27.; SEMANA INTEGRADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 4., 2018, Pelotas. Anais eletrônicos... Pelotas: UFPel, 2018. CIC. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
| |
15. | | SCHUMACHER, M. V.; BOLIGON, A. A.; BINOTTO, A.; TEIXEIRA, C. P.; SANTOS, F. E. M. dos; BENEDETTI, A. C. Biomassa e nutrientes do material combustível do sub-bosque em uma floresta de Platanus x acerifolia. In: CONGRESSO FLORESTAL ESTADUAL DO RIO GRANDE DO SUL, 9., 2003, Nova Prata, RS. Floresta: função social: anais. Nova Prata: Prefeitura Municipal, 2003. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
16. | | CAMPOS, G. S.; BOLIGON, A. A.; YOKOO, M. J. I.; SOLLERO, B. P.; BRACCINI NETO, J.; CARDOSO, F. F. Acurácia da seleção genômica para características de crescimento e escores visuais ao sobreano em bovinos Hereford e Braford. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 11., 2015, Santa Maria, RS. Melhoramento animal da academia ao campo: uma parceria em construção: anais. Santa Maria, RS: SBMA: UFSM, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
| |
17. | | SCHMIDT, P. I.; CAMPOS, G. S.; CAETANO, V. O.; SIMÕES, M. S.; BOLIGON, A. A.; YOKOO, M. J. I. Análise genética de características relacionadas ao crescimento, temperamento e resistência a parasitas na raça Brangus. In: ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 20.; SEMANA INTEGRADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 4., 2018, Pelotas. Anais eletrônicos... Pelotas: UFPel, 2018. ENPOS. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
| |
18. | | LÚCIO, A. D. C.; MELLO, R. M.; STORCK, L.; CARPES, R. H.; BOLIGON, A. A.; ZANARDO, B. Estimativa de parâmetro para o planejamento de experimentos com a cultura do pimentão em área restrita. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 22, n. 4, p. 766-770, out./dez, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
19. | | OLIVEIRA, K. da S. V.; BOLIGON, A. A.; LEAL, J. J. B.; CARDOSO, F. F.; SOLLERO, B. P. Desempenho de terneiros(as) das raças Angus e Braford em diferentes propriedades de pecuaristas familiares do Rio Grande do Sul. In: SIMPÓSIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PECUÁRIA SUL, 6., 2016, Bagé. Resumos... Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2016. p. 23. Claudia Cristina Gulias Gomes, editora técnica. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
| |
20. | | MELLO, R. M.; LÚCIO, A. D. C.; STORCK, L.; BOLIGON, A. A.; CARPES, R. H.; ZANARDO, B. Definição de parcela para experimentos com culturas olerícolas em estufa plástica. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 280, jul. 2003. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
Registros recuperados : 38 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
02/12/2020 |
Data da última atualização: |
02/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
STRUIVING, S.; HACKE, A. C. M.; SIMIONATTO, E. L.; SCHARF, D. R.; KLIMACZEWSKI, C. V.; BESTEN, M. A.; HEIDEN, G.; BOLIGON, A. A.; ROCHA, J. B. T.; VELLOSA, J. C. R.; NUNES, D. S.; GRANATO, D.; PEREIRA, R. P. |
Afiliação: |
SUZANA STRUIVING, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; ANA CAROLINA MENDES HACKE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; EDÉSIO LUIZ SIMIONATTO, UNIVERSIDADE REGIONAL DE BLUMENAU; DILAMARA RIVA SCHARF, UNIVERSIDADE REGIONAL DE BLUMENAU; CLÁUDIA VARGAS KLIMACZEWSKI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; MICHELE APARECIDA BESTEN, INSTITUTO FEDERAL DO PARANÁ; GUSTAVO HEIDEN, CPACT; ALINE AUGUSTI BOLIGON, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; JOÃO BATISTA TEIXEIRA ROCHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; JOSÉ CARLOS REBUGLIO VELLOSA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; DOMINGOS SÁVIO NUNES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; DANIEL GRANATO, NATURAL RESOURCES INSTITUTE FINLAND; ROMAIANA PICADA PEREIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA. |
Título: |
Effects of gender and geographical origin on the chemical composition and antiradical activity of Baccharis myriocephala and and Baccharis trimera. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Foods, v. 9, n. 10, 1433, 2020. |
Páginas: |
18 p. |
ISSN: |
2304-8158 |
DOI: |
10.3390/foods9101433 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Published: 9 October 2020. |
Conteúdo: |
This study aimed to characterize and compare essential oils and ethyl acetate fractions obtained in basic and acidic conditions from both male and female Baccharis species (Baccharis myriocephala and Baccharis trimera) from two different Brazilian regions. Samples were characterized according to their chemical compositions and antiradical activity by 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and 2,2?-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid) (ABTS) assays. Principal component analysis (PCA) provided a clear separation regarding the chemical composition of essential oils from the samples obtained from different regions by using gas chromatography?mass spectrometry with flame-ionization detection (GC-MS-FID). PCA also revealed that gender and region of plant collections did not influence the chemical composition and antiradical activity of ethyl acetate fractions, which was corroborated with hierarchical cluster analysis (HCA) data. High performance liquid chromatography with diode-array detector (HPLC-DAD) identified significant quantities of flavonoids and phenolic acids in the fractions obtained in basic and acidic fractions, respectively. The obtained results clearly demonstrated that the geographical region of plant collection influenced the chemical composition of essential oils from the studied Baccharis species. Moreover, the obtained fractions were constituted by several antiradical compounds, which reinforced the usage of these species in folk medicine. |
Thesagro: |
Baccharis; Carqueja; Óleo Essencial. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218614/1/Effects-of-gender-and-geographical-origin.pdf
|
Marc: |
LEADER 02503naa a2200349 a 4500 001 2127484 005 2020-12-02 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2304-8158 024 7 $a10.3390/foods9101433$2DOI 100 1 $aSTRUIVING, S. 245 $aEffects of gender and geographical origin on the chemical composition and antiradical activity of Baccharis myriocephala and and Baccharis trimera.$h[electronic resource] 260 $c2020 300 $a18 p. 500 $aPublished: 9 October 2020. 520 $aThis study aimed to characterize and compare essential oils and ethyl acetate fractions obtained in basic and acidic conditions from both male and female Baccharis species (Baccharis myriocephala and Baccharis trimera) from two different Brazilian regions. Samples were characterized according to their chemical compositions and antiradical activity by 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and 2,2?-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid) (ABTS) assays. Principal component analysis (PCA) provided a clear separation regarding the chemical composition of essential oils from the samples obtained from different regions by using gas chromatography?mass spectrometry with flame-ionization detection (GC-MS-FID). PCA also revealed that gender and region of plant collections did not influence the chemical composition and antiradical activity of ethyl acetate fractions, which was corroborated with hierarchical cluster analysis (HCA) data. High performance liquid chromatography with diode-array detector (HPLC-DAD) identified significant quantities of flavonoids and phenolic acids in the fractions obtained in basic and acidic fractions, respectively. The obtained results clearly demonstrated that the geographical region of plant collection influenced the chemical composition of essential oils from the studied Baccharis species. Moreover, the obtained fractions were constituted by several antiradical compounds, which reinforced the usage of these species in folk medicine. 650 $aBaccharis 650 $aCarqueja 650 $aÓleo Essencial 700 1 $aHACKE, A. C. M. 700 1 $aSIMIONATTO, E. L. 700 1 $aSCHARF, D. R. 700 1 $aKLIMACZEWSKI, C. V. 700 1 $aBESTEN, M. A. 700 1 $aHEIDEN, G. 700 1 $aBOLIGON, A. A. 700 1 $aROCHA, J. B. T. 700 1 $aVELLOSA, J. C. R. 700 1 $aNUNES, D. S. 700 1 $aGRANATO, D. 700 1 $aPEREIRA, R. P. 773 $tFoods$gv. 9, n. 10, 1433, 2020.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|