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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, J. B. Microeconomia. Rio de Janeiro: Campus, 1983. 467 p. il.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, J. B. da S.; COUTINHO, D. N.; CÂNDIDO, M. M. D.; POMPEU, R. C. F. F.; Duarte MARANHÃO, T. D.; NASCIMENTO, B. B. do; ALMEIDA, B. P. de; NASCIMENTO, D. R. do. Características morfogênicas em híbridos de sorgo para pastejo submetidos a duas frequências de desfolhação com ovinos In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2018. 5 f.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  27/04/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  OLDONI, F. C. A.; FLORENCIO, C.; BERTAZZO, G. B.; GRIZOTTO, P. A.; BOGUSZ JUNIOR, S.; CARNEIRO, R. L.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, M. D.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA.
Título:  Fruit quality parameters and volatile compounds from ?Palmer? mangoes with internal breakdown.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 388, 132902, 2022.
Páginas:  9 p.
ISSN:  0308-8146
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.132902
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The internal breakdown (IB) is a premature and uneven mango pulp ripening physiological disorder that is noticed only when the fruit is sliced for consumption. Thus, there is a demand for analytical methods to detect IB in mangoes to avoid consumer dissatisfaction and reduce postharvest waste. In this work, physicochemical and volatile compounds were determined to evaluate the ability to predict pulp IB. Principal components analysis (PCA) and partial least squares discriminant analysis (PLS-DA) of the data show that color, firmness, and volatiles compounds are important to give some information about the physiological changes caused by IB. The volatile compounds methacrylic acid, ethyl ester, isopentyl ethanoate, limonene oxide, (E)-2-pentenal, tetradecane, and γ-elemene were identified as chemical markers of IB. Therefore, mango physical and chemical characteristics combined with PCA and PLS-DA were successfully employed for the identification of IB in mangoes, showing significant differences between healthy and IB fruits.
Palavras-Chave:  Mango physiological disorder; Postharvest quality; Volatiles.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142448/1/P-Fruit-quality-parameters-and-volatile-compounds-from-Palmer-mangoes.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17990 - 1UPCAP - DDPROCI.22/462022/50
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