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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/09/2009
Data da última atualização:  25/09/2009
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SICILIANO, I.; SILVA, E. M. M. da; SILVA, J. B. C. da; WATANABE, E.; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R.
Afiliação:  ISABEL SICILIANO, UFRJ; ERIKA MADEIRA MOREIRA DA SILVA, UFRRJ; JOAO BOSCO CARVALHO DA SILVA, CNPH; EDSON WATANABE, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA.
Título:  Avaliação da concentração de carotenóides em biscoitos formulados com farinha de batata-doce de polpa alaranjada.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 3., 2009, Aracaju. Anais... Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2009. 1 CD-ROM. (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Documentos, 148).
Idioma:  Português
Notas:  Resumo também em inglês.
Palavras-Chave:  Betacaroteno; Pró-vitamina A.
Thesagro:  Batata doce; Carotenóide; Ipomoea batatas.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA10033 - 1UPCSP - PP2009/0242009.00362
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  22/12/1999
Data da última atualização:  22/12/1999
Autoria:  BISCEGLI, C. I.; EIRAS, J. A.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPDIA; UFSCar-Depto. Fisica.
Título:  Development of a portable unltrasound equipment for backfat evaluation of live pigs.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON PHYSICS AND INDUSTRIAL DEVELOPMENT: BRIDGING THE GAP, 2., July 1996, Belo Horizonte, MG. Abstracts... Belo Horizonte: UFMG, 1996.
Páginas:  PB 03.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  For many years the selection of breeding animals has been concentrated around reproduction skills, growth rate, feed efficiency and temperament. These traits still play an important role, but nowadays consumers and slaughterhouses are demanding high quality pork meat and price systems have been designed to pay for lean and not fat. Before the advent of ultrasound, backfat scan in live pigs was restricted to the use of a metallic ruler, which beside time consumption for operation, also require skin perforation of animals, which cause little wound and discomfort to them. The development of a non-invasive portable ultrasound equipment allowed to avoid those inconveniencies by providing fast, safety and precise measurements of fat depth. The present report describes the complete development of a portable ultrasonic instrument to scan backfat of live pigs including the design of electronic circuits and the details of the ultrasonic probe. The major problem in this kind of instrument is the design of an ultrasonic transducer, which have to meet some special features. In collaboration with the Ferroelectric Ceramics Group of the Physics Department-UFSCAR, was possible to develop the piezoelectric ceramic (PZT) to work at 2.1 Mhz to generate the short pulses, which is the basic principle of the equipment.
Palavras-Chave:  EMBRAPA-CNPDIA; Equipamento portatil; Instrumentacao; Live pigs; Toucinho; Ultra-som; Ultrasound.
Thesaurus NAL:  backfat; instrumentation; portable equipment.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA5529 - 1UPCSP - --PROCI-96.000151996.00015
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