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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  14/09/2001
Data da última atualização:  31/03/2015
Autoria:  EMBRATER.
Título:  Sistema de producao para gado de corte: Territorio Federal de Rondonia.
Ano de publicação:  1976
Fonte/Imprenta:  Pimenta Bueno: EMBRATER / EMBRAPA, 1976.
Páginas:  19p.
Série:  (EMBRATER. Sistemas de Producao. Boletim, 52).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Caracterizacao do produto e das regioes produtoras; Area de alcance do sistema; Sistema de producao.
Palavras-Chave:  Bovine; Brasil; Pimenta Bueno; Production; Rondonia; Sistema; System.
Thesagro:  Bovino; Gado de Corte; Produção.
Thesaurus Nal:  beef cattle; Brazil.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP51658 - 1EMBFL - PPFL10761076
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  06/10/2020
Data da última atualização:  12/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  TIMM, N. da S.; RAMOS, A. H.; FERREIRA, C. D.; BIDUSKI, B.; EICHOLZ, E. D.; OLIVEIRA, M. de.
Afiliação:  NEWITON DA SILVA TIMM, UFPEL; ADRIANO HIRSCH RAMOS, UFPEL; CRISTIANO DIETRICH FERREIRA, UNISINOS; BÁRBARA BIDUSKI, UPF; EBERSON DIEDRICH EICHOLZ, CPACT; MAURÍCIO DE OLIVEIRA, UFPEL.
Título:  Effects of drying temperature and genotype on morphology and technological, thermal, and pasting properties of corn starch.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  International Journal of Biological Macromolecules, v. 165, Part A, p. 354-364, Dec. 2020.
Páginas:  11 p.
ISSN:  0141-8130
Idioma:  Inglês
Notas:  BIOMAC.
Conteúdo:  The objective of this studywas to evaluate the effects of drying temperature (30, 50, 70, and 90 °C) and genotype (yellow floury corn, white floury corn, and yellow flint corn) on the morphology and technological and thermal properties of corn starch. The white and yellow genotypes with floury endosperm (soft) had spherical starch granules, while the granules of the yellow flint genotype were polyhedral.White floury corn showed higher extraction yield, higher resistance during granules' swelling before the physical collapse, as it was not affected by the increase in drying temperature, and at 90 °C it presented higher breakdown and energy necessary for gelatinization. There were peak viscosity and gelatinization enthalpy reduction on starch from yellow floury corn and yellowflint corn according to the increase in drying temperature. Drying temperatures below50 °C are indicated for all genotypes studied. White floury corn is indicated due to the higher extraction yield presented. Yellow floury corn is indicated for application in chilled and frozen products due to lower starch retrogradation. The yellow flint corn is indicated for application as a thickening agent due to higher gel hardness.
Thesagro:  Amido; Farinha; Milho.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT21656 - 1UPCAP - DD
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