Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  18/12/2001
Data da última atualização:  18/12/2001
Autoria:  WEBER, O. B.; CRUZ, L. M.; BALDANI, J. I.; DÖBEREINER, Johanna.
Título:  Herbaspirillum-like bacteria in banana plants.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Microbiology, São Paulo, v. 32, n. 2, p. 201-205, jul./sept. 2001.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Diazotrophic bacteria isolated from banana plants were characterized by morphological and physiological aspects. Three different groups of these plant-bacteria could be established. Two of them showed similarity to species of the Herbaspirillum genus. The third one was different because used only a few carbon substrates and produced water diffusible compounds that fluoresced under UV light. All three bacterial groups were thin rods with mono or bipolar flagella, presented negative reaction in Gram stain, showed catalase activity, were able to reduce nitrate and grew better in semi-solid JNFb medium at 31 °C. The nitrogenase activity was detected in semi-solid N-free JNFb medium and expressed higher values when pH ranged from 6.5 to 7.0 (groups I and II) and 60 to 6) (group III) The diazotrophs isolated from banana plants were distinet from speeres of Herbaspirillum previously identified in gramineos plants.
Palavras-Chave:  Ecologia microbiana; Musa spp.
Thesagro:  Banana.
Thesaurus Nal:  bananas; Herbaspirillum; microbial ecology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB2448 - 1UPCSP - --22546
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  11/10/2023
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PESSOA, A. M. dos S.; BERTINI, C. H. C. de M.; SILVA, A. B. M. dA; TANIGUCHI, C. A. K.
Afiliação:  ANGELA M. DOS S. PESSOA, Universidade Federal Rural do Semi-Árido; CÂNDIDA H. C. DE M. BERTINI, Universidade Federal do Ceará; ANA B. M. DA SILVA, Universidade Federal do Ceará; CARLOS ALBERTO KENJI TANIGUCHI, CNPAT.
Título:  Selection in cowpea genotypes for nutritional traits.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 27, n. 6, p. 496-502, 2023.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1807-1929/agriambi.v27n6p496-502
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Seleção de genótipos de feijão-caupi para caracteres nutricionais
Palavras-Chave:  Biofortificação; Melhoramento de plantas; Seleção de genótipos; Selection of genotypes.
Thesagro:  Feijão de Corda; Melhoramento Vegetal; Vigna Unguiculata.
Thesaurus NAL:  Biofortification; Plant breeding; Vigna unguiculata subsp. unguiculata.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1157217/1/ART-23029.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT17114 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional