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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  12/06/1996
Data da última atualização:  12/06/1996
Autoria:  ALI, Z. M.; ARMUGAM, S.; LAZAN, H.
Afiliação:  Faculty of Lief Sciences, Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi, 43600Selangro,Malaysia.
Título:  B-galactosidase and its significance in ripening mango fruit.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Phytochemistry, v.38, n.5, p.1109-1114, 1995.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The fruit extracts of ripening cv. Harumanis mango contained a number of glycosidases and glycanases. Among the glycosidases, B-D-galactosidase (EC 3.2.1.23) appeared to be the most significant. The enzyme activity increased in parallel with increase in tissue softness during ripening. Mango B-galactosidase was fractionated into three isoforms, viz.B-galactosidase I,II and III by a combination of chromatographic procedures on DEAE-Sepharase CL-6B, CM-Sepharose and sephacryl S-200 columns. Apparent Km values for the respective B-galactosidase isoforms for p-nitrophenyl B-D-galactoside were 3.7, 3.3 and 2.7 mM, and their V max values were 209, 1024 and 62 nkat mg-1 protein. Optimum activity occurred at ca pH 3.2 for b-galactosidase I and II, and pH 3.6 forB-galactosidase III. Mango B-galactosidase and its isoforms have galactanase activity, and the activity of the latter in the crude extracts generally increased during ripening. The close correlation between changes in B-galactosidase activity, tissue softness, and increased pectin solubility and degradation suggests that B-galactosidase might play an important role in cell wall pectin modification and softening of mango fruit during ripening.
Palavras-Chave:  B-galactosidase; Harvest; Maduro; Mango fruit; Pectin degradation; Softening.
Thesagro:  Anacardiaceae; Colheita; Manga; Mangifera Indica.
Thesaurus Nal:  ripening.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF3743 - 1ADCAP - --581.05581.05
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  19/04/2005
Data da última atualização:  17/01/2020
Autoria:  NESHICH, G.; YAMAGISHI, M. E. B.; ROCCHIA, W.; MANCINI, A. L.; FALCAO, P. R. K.; FILETO, R.; BAUDET, C.; PINTO, I. P.; MONTAGNER, A. J.; PALANDRANI, J. F.; KRAUCHENCO, J. N.; TORRES, R. C.; BEZERRA, G. B. P.; SOUZA, S.; TOGAWA, R. C.; HIGA, R. H.
Afiliação:  GORAN NESHICH, CNPTIA; MICHEL EDUARDO BELEZA YAMAGISHI, CNPTIA; WALTER ROCCHIA, Scuola Normale Superiore, Piazza dei Cavalieri; ADAUTO LUIZ MANCINI, CNPTIA; PAULA REGINA KUSER FALCAO, CNPTIA; RENATO FILETO; CHRISTIAN BAUDET; IVAN P. PINTO; ARNALDO J. MONTAGNER; JULIANA F. PALANDRANI; JOÃO N. KRAUCHENCO; RENATO C. TORRES; GEORGE B. P. BEZERRA; SAVIO SOUZA; ROBERTO COITI TOGAWA, Cenargen; ROBERTO HIROSHI HIGA, CNPTIA.
Título:  Protein structure analysis and visualization using Java Protein Dossier.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON CHEMOMETRICS AND BIOINFORMATICS IN ASIA, 2004, Shanghai. Proceedings... Shanghai: [s.n.], 2004.
Páginas:  1 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  CCBA 2004. Na publicação: Paula R. Kuser.
Palavras-Chave:  Estrutura de proteína; Sting; Visualização.
Thesagro:  Proteina.
Thesaurus NAL:  Protein structure; Proteins.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA10677 - 2UPCRA - DD
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