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Registros recuperados : 96 | |
42. | | TEIXEIRA, R. A.; PEDROZO, C. A.; COSTA, E. K. L. da; BATISTA, K. D.; TONINI, H.; PESSONI, L. A. Correlações e divergência fenotípica entre genótipos cultivados de castanha-do-Brasil. Scientia Forestalis, Piracicaba, v. 43, n. 107, p. 523-531, set. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Roraima. |
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43. | | SANTOS, R. F. dos; BATISTA, K. D.; PEDROZO, C. A.; SILVA, J. Z. da; SILVA, Y. P. da. Densidade estomática de plantas de castanheira-do-brasil de duas procedências. In: CONGRESSO NACIONAL DO MEIO AMBIENTE, 16., 2019, Poços de Caldas. Justiça social e sustentabilidade medianizado pela economia verde: anais eletrônicos. Muzambinho: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sul de Minas Gerais, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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44. | | BASÌLIO, M. B. J. S.; NOBREGA FILHO, S. L. da; BATISTA, K. D.; PEDROZO, C. A.; SOUZA, L. A. de. Substratos para produção de mudas de angelim-ferro. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA, 16., 2022, Boa Vista, RR. "Da Independência do Brasil à Emancipação Tecno-Científica do Estado de Roraima": Boletim de resumos. Boa Vista: Editora UFRR, 2022. 442 p. il. Coordenado por: Bianca Maíra de Paiva Ottoni Boldrini; Ivanise Maria Rizzatti; Rafael Boldrini. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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45. | | ALENCAR, A. M. da S.; OLIVEIRA, V. X. A.; SILVA, E. S. e; PEDROZO, C. A.; BATISTA, K. D. Sobrevivência e crescimento inicial de Castanheira-do-Brasil em Roraima. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, 10., 2015, Boa Vista. Resumos... Boa Vista, RR: UERR, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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46. | | ALENCAR, A. M. da S.; OLIVEIRA, V. X. A.; COSTA, E. K. L. da; PEDROZO, C. A.; BATISTA, K. D. Sobrevivência e crescimento inicial de plantas de Castanha-do-brasil provenientes de diferentes Matrizes e populações nativas de Roraima. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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47. | | COSTA, E. K. L. da; TEIXEIRA, R. A.; PEDROZO, C. A.; BATISTA, K. D.; SMIDERLE, O. J. Taxa de florescimento e características morfológicas de sementes de plantas jovens de cedro doce. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, SNCT-RR , 8., 2013. Boa Vista. Resumos... Boa Vista, RR: UERR, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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48. | | EVANGELISTA, T. C.; ALBUQUERQUE, T. C. S. de; PEDROZO, C. A.; BATISTA, K. D.; ALBUQUERQUE NETO, A. A. R. de. Efeito de níveis de sombreamento sobre o crescimento de mudas de castanheira do Brasil (Bertholletia excelsa Humb.& Bonpl.). In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, SNCT-RR , 8., 2013. Boa Vista. Resumos... Boa Vista, RR: UERR, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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49. | | PEDROZO, C. A.; ALBUQUERQUE, T. C. S. de; BATISTA, K. D.; SCHWENGBER, D. R.; CORDEIRO, A. C. C. Divergência Genética e correlação fenotípica entre caracteres dos frutos e das sementes em genótipos de Castanha-do Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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51. | | SOUZA, J. C.; PEDROZO, C. A.; COSTA, E. K. L.; OLIVEIRA, V. X. A.; BATISTA, K. D. Efeitos de níveis de luminosidade e tipos de substrato no desenvolvimento inicial de mudas de taxi-branco. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA NO ESTADO DE RORAIMA, SNCT-RR, 9., 2014. Resumos... Boa Vista, RR: UERR, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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52. | | BATISTA, K. T.; VIÉGAS, I. de J. M.; FRAZÃO, D. A. C.; SOUSA, G. O. de; VASCONCELOS, R. D. Avaliação de soluções nutritivas em plantas de Helicônia psittacorum (c.v Golden Torch). Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 23, n. 2, p. 577-578, ago. 2005. Suplemento Edição dos resumos: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 45.; CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTURA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 15.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 2., 2005, Fortaleza, CE. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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56. | | SIQUEIRA, B.; PEREIRA, W. J.; BATISTA, K. A.; OOMAH, B. D.; FERNANDES, K. F.; BASSINELLO, P. Z. Influence of storage on darkening and hardening of slow- and regular-darkening carioca bean (Phaseolus vulgasris L.) genotypes. Journal of Agricultural Studies, v. 2, n. 2, p. 87-104, Sept. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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59. | | CHAVES, A. R. de M.; MARTINS, S. C. V.; BATISTA, K. D.; CELIN, E. F.; MATTA, F. M. da. Varying leaf-to-fruit ratios affect branch growth and dieback, with little to no effect on photosynthesis, carbohydrate or mineral pools, in different canopy positions of field-grown coffee trees. Environmental and Experimental Botany, v. 77, p. 207?218, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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60. | | CHAVES, A. R. de M.; MARTINS, S. C. V.; BATISTA, K. D.; CELIN, E. F.; MATTA, F. M. da. Varying leaf-to-fruit ratios affect branch growth and dieback, with little to no effect on photosynthesis, carbohydrate or mineral pools, in different canopy positions of field-grown coffee trees. Environmental and Experimental Botany, v. 77, p. 207-218, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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Registros recuperados : 96 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
24/06/2014 |
Data da última atualização: |
24/06/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DI-MEDEIROS, M. C. B.; PASCOAL, A. M.; BATISTA, K. A.; BASSINELLO, P. Z.; LIÃO, L. M.; LELES, M. I. G.; FERNANDES, K. F. |
Afiliação: |
MARIA CAROLINA B. DI-MEDEIROS, UFG; ALINE M. PASCOAL, INSTITUTO FEDERAÇÃO DE EDUCAÇÃO, Goiânia-GO; KARLA A. BATISTA, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; LUCIANO M. LIÃO, UFG; MARIA INES G. LELES, UFG; KÁTIA F. FERNANDES, UFG. |
Título: |
Rheological and biochemical properties of Solanum lycocarpum starch. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Carbohydrate Polymers, Barking, v. 104, p. 66-72, 2014. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2014.01.023 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study was conducted to evaluate the rheological and physicochemical properties of Solanum lyco-carpum starch. The thermogravimetric analysis of S. lycocarpum starch showed a typical three-step weightloss pattern. Microscopy revealed significant changes in the granule morphology after hydrothermaltreatment. Samples hydrothermally treated at 50 C for 10 min lost 52% of their crystallinity, which wasrecovered after storage for 7 days at 4 C. However, samples hydrothermally treated at 65 C were totally amorphous. This treatment was sufficient to completely disrupt the starch granule, as evidenced bythe absence of an endothermic peak in the DSC thermogram. The RVA of S. lycocarpum starch revealed 4440.7 cP peak viscosity, 2660.5 cP breakdown viscosity, 2414.1 cP final viscosity, 834.3 cP setback viscos-ity, and a pasting temperature of 49.6 C. The low content of resistant starch (10.25%) and high content ofdigestible starch (89.78%) in S. lycocarpum suggest that this starch may be a good source for the productionof hydrolysates, such as glucose syrup and its derivatives. |
Thesagro: |
Amido; Cerrado; Digestibilidade; Fruta tropical; Valor nutritivo. |
Thesaurus NAL: |
Solanum lycocarpum. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01900naa a2200277 a 4500 001 1988796 005 2014-06-24 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2014.01.023$2DOI 100 1 $aDI-MEDEIROS, M. C. B. 245 $aRheological and biochemical properties of Solanum lycocarpum starch.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThis study was conducted to evaluate the rheological and physicochemical properties of Solanum lyco-carpum starch. The thermogravimetric analysis of S. lycocarpum starch showed a typical three-step weightloss pattern. Microscopy revealed significant changes in the granule morphology after hydrothermaltreatment. Samples hydrothermally treated at 50 C for 10 min lost 52% of their crystallinity, which wasrecovered after storage for 7 days at 4 C. However, samples hydrothermally treated at 65 C were totally amorphous. This treatment was sufficient to completely disrupt the starch granule, as evidenced bythe absence of an endothermic peak in the DSC thermogram. The RVA of S. lycocarpum starch revealed 4440.7 cP peak viscosity, 2660.5 cP breakdown viscosity, 2414.1 cP final viscosity, 834.3 cP setback viscos-ity, and a pasting temperature of 49.6 C. The low content of resistant starch (10.25%) and high content ofdigestible starch (89.78%) in S. lycocarpum suggest that this starch may be a good source for the productionof hydrolysates, such as glucose syrup and its derivatives. 650 $aSolanum lycocarpum 650 $aAmido 650 $aCerrado 650 $aDigestibilidade 650 $aFruta tropical 650 $aValor nutritivo 700 1 $aPASCOAL, A. M. 700 1 $aBATISTA, K. A. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aLIÃO, L. M. 700 1 $aLELES, M. I. G. 700 1 $aFERNANDES, K. F. 773 $tCarbohydrate Polymers, Barking$gv. 104, p. 66-72, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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