|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
13/08/2003 |
Data da última atualização: |
27/05/2008 |
Autoria: |
MITTERMEIER, R. A.; MYERS, N.; MITTERMEIER, C. G. |
Título: |
Hotspots: earts biologicaly richest and most endangered terrestrial ecoregions. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Mexico City: CEMEX, 1999. |
Páginas: |
430 p. |
Descrição Física: |
il. |
ISBN: |
9686397582 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Conservation International, the MacArthur Foundation, and others used the hotspots concept for a period of some eight years, based mainly no Myers two original papers (1988, 1990) and the map-based update by Conservation International. However, given the growing importance and acceptance of this concept in global biodiversity conservation planning and the fact that Conservation International intended to base a major fund-raising campaign on the hotspots, we felt that a reanalysis and reassessment of the hotspots was timely and appropriate. With this in mind, we organized a mini-workshop in the Washington, D. C. offices of Conservation International for a three-day period in March, 1996. The purpose of this exercise was to review the hotspots concept, reevaluate its validity, identify criteria for what constitutes a hotspot, add or subtract areas as appropriate, and begin a detailed data analysis to serve as an underpinning for future use of the concept. Some 20 experts were involved in this preliminary exercise, including the originator of the concept, Norman Myers... |
Palavras-Chave: |
Areas ameacadas; Preservacao. |
Thesagro: |
Biodiversidade. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01604nam a2200193 a 4500 001 1566929 005 2008-05-27 008 1999 bl uuuu de 00u1 u #d 020 $a9686397582 100 1 $aMITTERMEIER, R. A. 245 $aHotspots$bearts biologicaly richest and most endangered terrestrial ecoregions. 260 $aMexico City: CEMEX$c1999 300 $a430 p.$cil. 520 $aConservation International, the MacArthur Foundation, and others used the hotspots concept for a period of some eight years, based mainly no Myers two original papers (1988, 1990) and the map-based update by Conservation International. However, given the growing importance and acceptance of this concept in global biodiversity conservation planning and the fact that Conservation International intended to base a major fund-raising campaign on the hotspots, we felt that a reanalysis and reassessment of the hotspots was timely and appropriate. With this in mind, we organized a mini-workshop in the Washington, D. C. offices of Conservation International for a three-day period in March, 1996. The purpose of this exercise was to review the hotspots concept, reevaluate its validity, identify criteria for what constitutes a hotspot, add or subtract areas as appropriate, and begin a detailed data analysis to serve as an underpinning for future use of the concept. Some 20 experts were involved in this preliminary exercise, including the originator of the concept, Norman Myers... 650 $aBiodiversidade 653 $aAreas ameacadas 653 $aPreservacao 700 1 $aMYERS, N. 700 1 $aMITTERMEIER, C. G.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
29/09/1998 |
Data da última atualização: |
15/04/2021 |
Autoria: |
BASTOS, C. R.; POMMER, C. V.; CAMARGO, A. P.; BOVI, V.; CIONE, J.; RIBEIRO, R. F. |
Título: |
Efeito da geada nas características tecnológicas de algumas variedades de cana-de-açúcar. |
Ano de publicação: |
1983 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.18, n.6, p. 565-574, jun. 1983. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Título em português: Effect of a freeze on some technological characteristics of several sugar cane varieties. |
Conteúdo: |
RESUMO - Em 18 de julho de 1975, ocorreu geada no Estado de São Paulo; em Piracicaba, a temperatura atingiu -1oC. Aproveitou-se a ocorrência da geada para investigar seus efeitos sobre características tecnológicas de algumas variedades. Foram tomadas amostras de dez colmos cada uma, a partir de doze dias após a geada, e depois, aproximadamente, a cada duas semanas. Analisaram-se brix % caldo, pol % caldo e, por inferência, produção de açúcar provável (em kg/t de cana). Dadas as condições do meio ambiente e das próprias plantas, pode-se dizer que estas não sofreram alterações dignas de nota nas sete amostras quinzenais efetuadas após a geada, nas características analisadas. Aplicando-se análise de regressão, verificou-se que os dados de brix % caldo ajustaram-se melhor as curvas de 2º.grau. O teste F para regressão foi significativo em nove dos quinze casos estudados. ABSTRACT - A freeze occurred in the State of São Paulo, on July, 18th, 1975 with the temperature decreasing to -1oC in Piracicaba. Advantage was taken of this occurrence to study the effect of freeze on the technological characteristics of some commercial sugar cane varieties. Ten stalk samples were taken for the experiment, beginning at twelve days after the freeze and thereafter every two weeks. Brix % juice, pol % juice and, by inference, theoretical sugar yield (kg/t of cane) were studied. Dueto the environmental and plant conditions in the field, it could be concluded that the varieties did not show significant alterations caused by the freeze in none of the seven fortnight sarnples. Regression analysis showed that brix % juice data fitted 2nd degree curves better than the other data, with F test significant in nine out of fifteen cases. MenosRESUMO - Em 18 de julho de 1975, ocorreu geada no Estado de São Paulo; em Piracicaba, a temperatura atingiu -1oC. Aproveitou-se a ocorrência da geada para investigar seus efeitos sobre características tecnológicas de algumas variedades. Foram tomadas amostras de dez colmos cada uma, a partir de doze dias após a geada, e depois, aproximadamente, a cada duas semanas. Analisaram-se brix % caldo, pol % caldo e, por inferência, produção de açúcar provável (em kg/t de cana). Dadas as condições do meio ambiente e das próprias plantas, pode-se dizer que estas não sofreram alterações dignas de nota nas sete amostras quinzenais efetuadas após a geada, nas características analisadas. Aplicando-se análise de regressão, verificou-se que os dados de brix % caldo ajustaram-se melhor as curvas de 2º.grau. O teste F para regressão foi significativo em nove dos quinze casos estudados. ABSTRACT - A freeze occurred in the State of São Paulo, on July, 18th, 1975 with the temperature decreasing to -1oC in Piracicaba. Advantage was taken of this occurrence to study the effect of freeze on the technological characteristics of some commercial sugar cane varieties. Ten stalk samples were taken for the experiment, beginning at twelve days after the freeze and thereafter every two weeks. Brix % juice, pol % juice and, by inference, theoretical sugar yield (kg/t of cane) were studied. Dueto the environmental and plant conditions in the field, it could be concluded that the varieties did not show signifi... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Cana de Açúcar; Colmo; Geada; Variedade. |
Thesaurus NAL: |
Brix; Freezers; Sugarcane; Varieties. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222640/1/Efeito-geada-caracteristicas-1983.pdf
|
Marc: |
LEADER 02627naa a2200289 a 4500 001 1104995 005 2021-04-15 008 1983 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBASTOS, C. R. 245 $aEfeito da geada nas características tecnológicas de algumas variedades de cana-de-açúcar. 260 $c1983 500 $aTítulo em português: Effect of a freeze on some technological characteristics of several sugar cane varieties. 520 $aRESUMO - Em 18 de julho de 1975, ocorreu geada no Estado de São Paulo; em Piracicaba, a temperatura atingiu -1oC. Aproveitou-se a ocorrência da geada para investigar seus efeitos sobre características tecnológicas de algumas variedades. Foram tomadas amostras de dez colmos cada uma, a partir de doze dias após a geada, e depois, aproximadamente, a cada duas semanas. Analisaram-se brix % caldo, pol % caldo e, por inferência, produção de açúcar provável (em kg/t de cana). Dadas as condições do meio ambiente e das próprias plantas, pode-se dizer que estas não sofreram alterações dignas de nota nas sete amostras quinzenais efetuadas após a geada, nas características analisadas. Aplicando-se análise de regressão, verificou-se que os dados de brix % caldo ajustaram-se melhor as curvas de 2º.grau. O teste F para regressão foi significativo em nove dos quinze casos estudados. ABSTRACT - A freeze occurred in the State of São Paulo, on July, 18th, 1975 with the temperature decreasing to -1oC in Piracicaba. Advantage was taken of this occurrence to study the effect of freeze on the technological characteristics of some commercial sugar cane varieties. Ten stalk samples were taken for the experiment, beginning at twelve days after the freeze and thereafter every two weeks. Brix % juice, pol % juice and, by inference, theoretical sugar yield (kg/t of cane) were studied. Dueto the environmental and plant conditions in the field, it could be concluded that the varieties did not show significant alterations caused by the freeze in none of the seven fortnight sarnples. Regression analysis showed that brix % juice data fitted 2nd degree curves better than the other data, with F test significant in nine out of fifteen cases. 650 $aBrix 650 $aFreezers 650 $aSugarcane 650 $aVarieties 650 $aCana de Açúcar 650 $aColmo 650 $aGeada 650 $aVariedade 700 1 $aPOMMER, C. V. 700 1 $aCAMARGO, A. P. 700 1 $aBOVI, V. 700 1 $aCIONE, J. 700 1 $aRIBEIRO, R. F. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília$gv.18, n.6, p. 565-574, jun. 1983.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|