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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  22/11/2002
Data da última atualização:  22/11/2002
Autoria:  VILLARREAL NUNEZ, J. E.; AMARAL SOBRINHO, N. M. B. do; KUNZMANN, M.; PALMIERI, F.
Título:  Perdas de metais pesados por erosao influenciado pelo sistema de preparo do solo na microbacia de Caetes, Paty do Alferes, RJ.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  In: WORKSHOP NACIONAL DE AGRICULTURA SUSTENTAVEL EM REGIOES DE RELEVO ACIDENTADO, 3., 1997. Paty do Alferes, RJ. Anais... Rio de Janeiro: EMBRAPA-CNPS, 1998. CD-ROM
Páginas:  Nao paginado.
Idioma:  Português
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS8267 - 1UMTPL - --S 18961999.00024
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  23/06/2020
Data da última atualização:  05/10/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  BASSINELLO, P. Z.; CASTRO, A. P. de; BORBA, T. C. de O.
Afiliação:  PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; ADRIANO PEREIRA DE CASTRO, CNPAF; TEREZA CRISTINA DE OLIVEIRA BORBA, CNPAF.
Título:  Conventional breeding for rice grain quality.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: OLIVEIRA, A. C. de; PEGORARO, C.; VIANA, V. E. (ed.). The future of rice demand: quality beyond productivity. Switzerland: Springer Nature, 2020.
Páginas:  p. 333-348.
ISBN:  978-3-030-37509-6
DOI:  https://doi.org/10.1007/978-3-030-37510-2_14
Idioma:  Inglês
Notas:  Chapter 14.
Conteúdo:  Cereals comprise a great proportion of crop production and are considered an essential food source for humankind. Plant breeding, since the 1970s, has been responsible for the development of a successful agriculture and can also be considered as a prosperous research. Improved varieties/cultivars are the raw material for agricultural development, and such fact can be perceived more clearly, when one considers that half of the world?s population rely on rice varieties as a main staple food. Despite its broad range of characteristics, grain quality can be linked to physical appearance, cooking and sensory properties, and nutritional value. Usually, the physical appearance can be decisive to the definition of market prices, and the cooking and sensory properties can support the establishment of a ?premium? variety. Regardless the importance of physical and chemical aspects of grain quality, until recently a limited relevance has been displayed toward micronutrient content of rice. Considering that rice plays an important role as a staple food resource, improving the nutritional value of this cereal can support initiatives to overcome micronutrient deficiency in developing countries.
Palavras-Chave:  Nutritional value.
Thesagro:  Arroz; Grão; Melhoramento Genético Vegetal; Oryza Sativa; Qualidade; Valor Nutritivo.
Thesaurus NAL:  Breeding and Genetic Improvement; Cooking quality; Grain quality; Milling quality; Rice.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35895 - 1UPCPL - DD20202020
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