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Registros recuperados : 224 | |
161. | | SCHUCK, M. R.; MOREIRA, F. M.; VOLTOLINI, J. A.; GUERRA, M. P.; GRANDO, M. S.; SILVA, A. L. da. Identificação molecular da uva 'Goethe' de Urussanga-SC por marcadores microssatélites. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 32, n. 3, p. 825-831, set. 2010. Também disponível em:. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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163. | | REIS, M. S. dos; REIS, A.; NODARI, R. O.; GUERRA, M. P.; FANTINI, A. C.; ENDER, M.; BASSANI, A. J. Incremento corrente anual do palmiteiro (Euterpe edulis Martius) na floresta ombrofila densa. Insula, Florianopolis, n.19, p.51-56, 1989 Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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165. | | CARAPELLI, R.; GUERRA, M. B. B.; MIRANDA, K. dos A. de; PEREIRA FILHO, E. R.; NOGUEIRA, A. R. de A. Potentialities of hydride generation atomic absorption spectrometry (HGAAS) in the fast sequential determination of AS, BI and SB. In: RIO SYMPOSIUM ON ATOMIC SPECTROMETRY, 11., 2010, Mar del Prata: Horiba, 2010. p. 169 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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167. | | SOUZA, D. B.; COLETO, Z. F.; GUIDO, S. I.; OLIVEIRA, M. A. L.; LIMA, P. F.; GUERRA, M. M. P. Caracteristica citologica do epitelio vaginal durante a gestacao de cabras Moxoto. Revista Brasileira de Reproducao Animal, v.23, n.3, p.180-182, 1999. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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168. | | SOUZA, D. M. B.; WISCHRAL, A.; FARIAS, E.; GUERRA, M. M. P.; REIS, J. C.; COLETO, Z. F. Avaliacao ultra-sonografica do crescimento fetal em caprinos. Revista Brasileira de Reproducao Animal, v.26, n.1, p.31-36, 2002. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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171. | | SILVA, S. C.; MENDES, S.; MORAES, A. P.; MARQUES, A.; MIRKOV, T. E.; IGLESIAS, D. J.; TALÓN, M.; SOARES FILHO, W. dos S.; GUERRA, M.; PEDROSA-HARAND, A. The chromosomes of citrus: from a unifying nomenclature to the evolution of karyotypes. In: INTERNATIONAL CITRUS CONGRESS, 22., 2012.Valencia. Book of abstracts. Valencia: International Society of Citriculture; Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias; Fundación Agroalimed, 2012. Documento eletrônico. S03006. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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172. | | MORAES-FERNANDES, M. I. B.; ZANETTINI, M. H. B.; GUERRA, M.; DEL DUCA, L. J. A.; SERENO, M. J. C.; ZANELLA, C. C. Instabilidade cromossômica e adaptação em trigo. In: COLÓQUIO SOBRE CITOGENÉTICA E EVOLUÇÃO DE PLANTAS, 1., 1984, Piracicaba. Tópicos de citogenética e evolução de plantas: anais. Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Genética, 1985. p. 69-110. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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173. | | MERGULHÃO, F. C. C.; GUERRA, M. M. P.; BATISTA, A. M.; BISPO, C. A. S.; SOUZA, A. F.; COLETO, Z. F.; SIMPLÍCIO, K. M. M. G. Influência do protocolo de sincronização sobre a duração do estro de cabras leiteiras. Revista Brasileira de Reprodução Animal, Belo Horizonte, v. 27, n. 3, p. 485-486, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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174. | | SOARES, A. T.; SILVA, S. V.; LEMOS, P. F. B. de A.; ALMEIDA, F. C.; BATISTA, A. M.; ANDRADE, A. K. G.; GUERRA, M. M. P. Atividade mitocondrial, integridade de membrana plasmática e motilidade de espermatozoides caprino submetidos à criopreservação em meio adicionado de Glutationa Reduzida. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 4.; FEIRA NACIONAL DO AGRONEGÓCIO DA CAPRINO-OVINOCULTURA DE CORTE, 3., 2009, João Pessoa. Anais... João Pessoa: EMEPA-PB, 2009. 1 CD-ROM. 6 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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180. | | GUERRA, M.; MORAES, A. P.; MIRKOV, E.; BRASILEIRO-VIDAL, A. C.; SILVA, A. E. B. e; SOARES FILHO, W. dos S. Molecular characterization of chromosomes of Poncirus trifoliata using different DNA sequences. In: INTERNATIONAL CITRUS CONGRESS, 11., 2008, Wuhan,China. Program and abstracts... Wuhan: The International Society of Citriculture, 2008. p. 25. 19. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 224 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Alimentos e Territórios. |
Data corrente: |
16/11/2023 |
Data da última atualização: |
17/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BARROS, M. DE O.; MATTOS, A. L. A.; ALMEIDA, J. S. DE; ROSA, M. de F.; BRITO, E. S. de. |
Afiliação: |
MATHEUS DE OLIVEIRA BARROS, Federal University of Ceará; ADRIANO LINCOLN ALBUQUERQUE MATTOS, CNPAT; JESSICA SILVA DE ALMEIDA, Federal University of Ceará; MORSYLEIDE DE FREITAS ROSA, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNAT. |
Título: |
Effect of ball-milling on starch crystalline structure, gelatinization temperature, and rheological properties: towards enhanced utilization in thermosensitive systems. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Foods, v. 12, n. 2924, 2023. |
Páginas: |
14 p. |
DOI: |
10.3390/foods12152924 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Starch?s crystalline structure and gelatinization temperature might facilitate or hinder its use. Ball milling has frequently been mentioned in the literature as a method for reducing starch size and as a more environmentally friendly way to change starch, such as by increasing surface area and reactivity, which has an impact on other starch properties. In this study, starch samples were milled for varying durations (1, 5, 10, 20, and 30 h) and at different starch-to-ball mass ratios (1:6 and 1:20). Microscopy and XRD revealed that prolonged milling resulted in effective fragmentation and a decrease in crystallinity of the starch granules. Increasing milling times resulted in an increase in amylose content. Rheology and thermal studies revealed that gelatinization temperatures dropped with milling duration and that viscosity and thixotropy were directly influenced. The samples milled for 10, 20, and 30 h at a ratio of 1:20 were the most fragmented and upon drying formed a transparent film at ambient temperature, because of the lower gelatinization temperature. Starch ball milling could lead to the use of this material in thermosensitive systems. |
Palavras-Chave: |
Amido de milho; Ball milling; Moagem de bolas; Temperatura de gelatinização. |
Thesagro: |
Milho. |
Thesaurus NAL: |
Corn starch; Gelatinization temperature. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02036naa a2200277 a 4500 001 2158444 005 2023-11-17 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.3390/foods12152924$2DOI 100 1 $aBARROS, M. DE O. 245 $aEffect of ball-milling on starch crystalline structure, gelatinization temperature, and rheological properties$btowards enhanced utilization in thermosensitive systems.$h[electronic resource] 260 $c2023 300 $a14 p. 520 $aStarch?s crystalline structure and gelatinization temperature might facilitate or hinder its use. Ball milling has frequently been mentioned in the literature as a method for reducing starch size and as a more environmentally friendly way to change starch, such as by increasing surface area and reactivity, which has an impact on other starch properties. In this study, starch samples were milled for varying durations (1, 5, 10, 20, and 30 h) and at different starch-to-ball mass ratios (1:6 and 1:20). Microscopy and XRD revealed that prolonged milling resulted in effective fragmentation and a decrease in crystallinity of the starch granules. Increasing milling times resulted in an increase in amylose content. Rheology and thermal studies revealed that gelatinization temperatures dropped with milling duration and that viscosity and thixotropy were directly influenced. The samples milled for 10, 20, and 30 h at a ratio of 1:20 were the most fragmented and upon drying formed a transparent film at ambient temperature, because of the lower gelatinization temperature. Starch ball milling could lead to the use of this material in thermosensitive systems. 650 $aCorn starch 650 $aGelatinization temperature 650 $aMilho 653 $aAmido de milho 653 $aBall milling 653 $aMoagem de bolas 653 $aTemperatura de gelatinização 700 1 $aMATTOS, A. L. A. 700 1 $aALMEIDA, J. S. DE 700 1 $aROSA, M. de F. 700 1 $aBRITO, E. S. de 773 $tFoods$gv. 12, n. 2924, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT) |
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