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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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61.Imagem marcado/desmarcadoBERNARDI, A. C. de C.; OLIVEIRA, P. P. A.; MONTE, M. B. de; POLIDORO, J. C.; SOUZA-BARROS, F. Brazilian sedimentary zeolite use in agriculture. In: WORLD CONGRESS OF SOIL SCIENCE, 19., 2010, Brisbane. Soil solutions for a changing world - Anais. Brisbane: ASSSI, 2010

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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62.Imagem marcado/desmarcadoMAMEDE, M. C. H.; SOUZA, V. C.; PRADO, J.; BARROS, F.; WANDERLEY, M. das G. L.; RANDO, J. G. (org.). Livro vermelho das espécies vegetais ameaçadas do Estado de São Paulo. São Paulo: Instituto de Botânica , 2007. 165 p.

Biblioteca(s): Embrapa Territorial.

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63.Imagem marcado/desmarcadoCAVALCANTI, T. B.; FERNANDEZ, E. P.; XAVIER, R. A.; PRIETO, P. V.; BARROS, F. S. M.; MAURENZA, D. Lythraceae. In: MARTINELLI, G.; MORAES, M. A. (Org.). Livro vermelho da flora do Brasil. Rio de Janeiro: Centro Nacional de Conservação da Flora, 2013. p. 630-638

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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64.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. F. da S.; BARROS, F. P.; BATISTA, D. da C.; RIBEIRO JUNIOR, P. M.; BARBOSA, M. A. G. Efeito do tratamento com água quente na sobrevivência de Lasiodiplodia theobromae, agente causal da morte descendente da videira. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 14., 2019, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2019. p. 215-218. (Embrapa Semiárido. Documentos, 288).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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65.Imagem marcado/desmarcadoDE BARROS, F. C.; GONÇALVES, M. A.; FUNCK, L. G.; SCHMIDT, F. C.; MOECKE, E. A. S. Fermentação da uva japonesa (H. dulcis) para produção de vinho. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 18., 2002, Porto Alegre. Integração pesquisa indústria: anais. Porto Alegre: SBCTA, 2002. p. 902-906 1 CD-ROM 1 CD-ROM (CD00060).

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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66.Imagem marcado/desmarcadoMACHADO, F. A.; NASCIMENTO, M. do P. S. B.; BEZERRA NETO, R.; BARROS, F. O.; NASCIMENTO, H. T. S. do. Avaliação de gramíneas na microrregião do Médio-Mearim, MA. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39., Recife. Anais... Recife: SBZ, 2002. 1 CD-ROM. Editores: Ângela Maria Vieira Batista; Severino Benone Paes Barbosa; Mércia Virginia Ferreira dos Santos; Lúcia Maia Cavalcanti Ferreira.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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67.Imagem marcado/desmarcadoBARROS, F. L. de S.; ARANTES, S. D.; KULCAMP, K. T.; MOREIRA, S. O.; TRINDADE, R. dos S. Atributos químicos dos frutos de mamoeiros do grupo Formosa cultivados na região norte do Espírito Santo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 23., 2014, Cuiabá. Fruticultura: oportunidades e desafios para o Brasil. Cuiabá: SBF, 2014. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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68.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, M. G. da; BARROS, F. M. M. de; OLIVEIRA, S. R. de M.; AMARAL, L. R. do. Biometric characteristics and canopy reflectance association for early-stage sugarcane. Scientia Agricola, v. 76, n. 4, p. 274-280, July/Aug. 2019

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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69.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, S. O.; KUHLCAMP, K. T.; BARROS, F. L. de S.; OLIVEIRA, S. B. de; TRINDADE, R. dos S. Path analysis under multicollinearity for papaya production of the Solo and Formosa groups. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 40, n. 3, e-110, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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70.Imagem marcado/desmarcadoLESSA, V. L.; OMURA, M. H.; PACHECO, S.; OLIVEIRA, E. B. DE; BARROS, F. A. R. DE. Obtention and evaluation of physico-chemical and techno-functional properties of macauba (Acrocomia aculeata) kernel protein isolate. Food Research International, v. 161, e 11848, p. 1-13, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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71.Imagem marcado/desmarcadoDIAS, L. M. da S.; COELHO, R. M.; OLIVEIRA, S. R. de M.; BARROS, F. M. M. de. Mapeamento pedológico digital com base no relevo e treinamento por amostragem de solos desenvolvidos de arenitos. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE GEOGRAFIA FÍSICA APLICADA, 16., 2015, Teresina. Territórios brasileiros: dinâmicas, potencialidades e vulnerabilidades: anais. Teresina: Universidade Estadual do Piauí: Universidade Federal do Piauí, 2015. p. 2740-2746.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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72.Imagem marcado/desmarcadoCOSER, T. R.; RAMOS, M. L. G.; FIGUEIREDO, C. C. de; URQUIAGA, S.; CARVALHO, A. M. de; BARROS, F. V. Nitrogen uptake efficiency of maize in monoculture and intercropped with Brachiaria humidicola and Panicum maximum in a dystrophic Red-yellow latosol of the Brazilian Cerrado. Crop & Pasture Science, 2015. 8 p.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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73.Imagem marcado/desmarcadoLOURENÇO, D. da S.; BARROS, F. P.; SANTOS, R. F. da S.; RIBEIRO JUNIOR, P. M.; BARBOSA, M. A. G. Reação de cultivares de videira ao oídio no Submédio do Vale do São Francisco. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 14., 2019, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2019. p. 237-241. (Embrapa Semiárido. Documentos, 288).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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74.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de; BARROS, F. A. R. de; MARTINO, H. S. D. O sorgo na alimentação humana. In: PEREIRA FILHO, I. A.; RODRIGUES, J. A. S. (Ed.). Sorgo: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2015. cap. 15, p. 247-266. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas).

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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75.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, C. E. F. de; GONÇALVES, C.; LOPES, V.; TAVARES, A. R.; BARROS, F. de; CASTRO, A. C. R. de. Zingiber: synonymy, accepted and excluded species Ornamental Horticulture, v. 29, n. 2, p. 286-298, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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76.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, M. de M.; OLIVEIRA, J. T. S. de; SILVA, K. J. D. e; FREIRE FILHO, F. R.; BARROS, F. R.; RODRIGUES, E. V. Adaptabilidade e estabilidade produtiva de genótipos de feijão-caupi ao Semiárido Piauiense. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 6., 2011, Búzios. Panorama atual e perspectivas do melhoramento de plantas no Brasil. [Búzios]: SBMP, 2011. 4 p. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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77.Imagem marcado/desmarcadoGOGONE, I. C. V. P.; FERREIRA, G. H.; GAVA, D.; SCHAEFER, R.; PAULA-LOPES, F. F. de; ROCHA, R. de A.; BARROS, F. R. O. de. Applicability of Raman spectroscopy on porcine parvovirus and porcine circovirus type 2 detection. Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy, v. 249, n. 119336, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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78.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, R. R. A.; OLIVEIRA, M. V. de; VASCONCELOS, C. M.; QUEIROZ, V. A. V.; MINIM, V. P. R.; BARROS, F. A. R. Digestibilidade in vitro do amido e análise sensorial de cookies e pastéis elaborados à base de farinha de sorgo. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de alimentos e seu impacto no mundo em transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. SLACA.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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79.Imagem marcado/desmarcadoBARROS, F. A. L.; DIAS, J. A. R.; ABE, H. A.; COSTA JUNIOR, K. S.; SOUSA, N. da C.; CORDEIRO, C. A. M.; FUJIMOTO, R. Y. Enrichment of Artemia sp. with autochthonous probiotics at different levels in larviculture of piauçu Megaleporinus macrocephalus. Boletim do Instituto de Pesca, v. 49, e800, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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80.Imagem marcado/desmarcadoMARQUES, M. G.; BARROS, F. R. O. de; GOISSIS, M. D.; GIASSETTI, M. I.; ASSUMPÇÃO, M. E. O. D.; VISINTIN, J. A. Effect of Oocyte recovery techniques on in vitro production of swine embryos. Open Journal of Animal Sciences, v. 5, p. 467-473, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/01/2024
Data da última atualização:  16/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  MENDES JÚNIOR, J. P.; FRACETTO, G. G. M.; FRACETTO, F. J. C.; SILVA, D. J.; LIRA JÚNIOR, M. de A.; BARROS, F. M. do R.
Afiliação:  JOSÉ P. MENDES JÚNIOR, UFRPE; GISELLE G. M. FRACETTO, UFRPE; FELIPE J. C. FRACETTO, UFRPE; DAVI JOSE SILVA, CPATSA; MARIO DE A. LIRA JUNIOR, UFRPE; FELIPE M. DO R. BARROS, Universidade de São Paulo, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz, Piracicaba, SP.
Título:  Prospecting plant growth-promoting rhizobacteria in grapevines in the São Francisco Valley.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Revista Caatinga, v. 37, e11523, 2024.
ISSN:  1983-2125
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1983-21252024v3711523rc
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Viticulture is the main agricultural production in the São Francisco Valley, Brazil; however, farm soil management systems require large volumes of fertilizer that could contribute to climate change. Therefore, using plant growth-promoting rhizobacteria (PGPR) has been reported to reduce or replace plant input. This study aimed to evaluate the bacteria in the rhizosphere of Vitis vinifera cultivated in the São Francisco Valley in Pernambuco, Brazil, and to characterize the mechanisms that promote plant growth. The PGPR with the greatest biotechnological potential was identified using sequencing. The bacteria were isolated from tryptic soy agar (TSA) culture medium inoculated with 100 μL of a serial dilution. The isolates obtained were characterized phenotypically and tested for their ability to solubilize phosphate, promote biological nitrogen fixation (BNF), and produce indole-3 acetic acid (IAA), biofilms, and antibiotic factors against Xanthomonas campestris pv. viticola. A total of 423 bacteria were obtained, of which 99 presnted positive results for at least one of the growth-promotion mechanisms, representing 6.85% for phosphate solubilizers, 0.74% for BNF, 5.7% for IAA synthesizers, 11.27% for biofilm producers, and 4.01% for promoting antibiosis against X. campestris pv. viticola. Isolates 3.19 and 31.14; 3.17 and 17.04; 5.35 and 5.42; and 5.37 identified as Stenotrophomonas, Bacillus, Pseudomonas, and Clostridium, respectively, presented a biotechnological potential... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Antibiose; Bactérias da rizosfera; Rizobactérias; Solubilização de fosfato; Vale do São Francisco.
Thesagro:  Auxina; Uva; Viticultura; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Auxins; Grapes.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161372/1/Prospecting-plant-growth-promoting-rhizobacteria-in-grapevines-in-the-Sao-Francisco-Valley-2024.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60843 - 1UPCAP - DD
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