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Registros recuperados : 173 | |
64. | | SANTOS, R. F. da S.; BARROS, F. P.; BATISTA, D. da C.; RIBEIRO JUNIOR, P. M.; BARBOSA, M. A. G. Efeito do tratamento com água quente na sobrevivência de Lasiodiplodia theobromae, agente causal da morte descendente da videira. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 14., 2019, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2019. p. 215-218. (Embrapa Semiárido. Documentos, 288). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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70. | | LOURENÇO, D. da S.; BARROS, F. P.; SANTOS, R. F. da S.; RIBEIRO JUNIOR, P. M.; BARBOSA, M. A. G. Reação de cultivares de videira ao oídio no Submédio do Vale do São Francisco. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 14., 2019, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2019. p. 237-241. (Embrapa Semiárido. Documentos, 288). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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72. | | MOREIRA, S. O.; KUHLCAMP, K. T.; BARROS, F. L. de S.; OLIVEIRA, S. B. de; TRINDADE, R. dos S. Path analysis under multicollinearity for papaya production of the Solo and Formosa groups. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 40, n. 3, e-110, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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74. | | QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de; BARROS, F. A. R. de; MARTINO, H. S. D. O sorgo na alimentação humana. In: PEREIRA FILHO, I. A.; RODRIGUES, J. A. S. (Ed.). Sorgo: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2015. cap. 15, p. 247-266. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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75. | | CASTRO, C. E. F. de; GONÇALVES, C.; LOPES, V.; TAVARES, A. R.; BARROS, F. de; CASTRO, A. C. R. de. Zingiber: synonymy, accepted and excluded species Ornamental Horticulture, v. 29, n. 2, p. 286-298, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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76. | | OLIVEIRA FILHO, R. do N.; DIAS, J. A. R.; BARROS, F. A. L.; FRANCA, V. dos S.; FUJIMOTO, R. Y.; CORDEIRO, C. A. M. Análise da morfometria corporal, rendimento de corte e sensorial da Pescada branca Plagioscion squamosissimus (Heckel, 1840). Biota Amazônia, v. 10, n. 2, p. 25-29, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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77. | | ROCHA, M. de M.; OLIVEIRA, J. T. S. de; SILVA, K. J. D. e; FREIRE FILHO, F. R.; BARROS, F. R.; RODRIGUES, E. V. Adaptabilidade e estabilidade produtiva de genótipos de feijão-caupi ao Semiárido Piauiense. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 6., 2011, Búzios. Panorama atual e perspectivas do melhoramento de plantas no Brasil. [Búzios]: SBMP, 2011. 4 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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79. | | SOARES, R. R. A.; OLIVEIRA, M. V. de; VASCONCELOS, C. M.; QUEIROZ, V. A. V.; MINIM, V. P. R.; BARROS, F. A. R. Digestibilidade in vitro do amido e análise sensorial de cookies e pastéis elaborados à base de farinha de sorgo. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de alimentos e seu impacto no mundo em transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. SLACA. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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80. | | MARTINEZ, O. D. M.; THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; TOLEDO, R. C. L.; QUEIROZ, V. A. V.; BARROS, F. A. R. de; MARTINO, H. S. D. Dry heated whole sorghum flour (BRS 305) with high tannin and resistant starch improves glucose metabolism, modulates adiposity, and reduces liver steatosis and lipogenesis in Wistar rats fed with a high-fat high-fructose diet. Journal of Cereal Science, v. 99, 103201, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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Registros recuperados : 173 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
18/11/2019 |
Data da última atualização: |
03/03/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SOARES, R. R. A.; VASCONCELOS, C. M.; OLIVEIRA, M. V. de; MINIM, V. P. R.; QUEIROZ, V. A. V.; BARROS, F. |
Afiliação: |
Raquel Rainier Alves Soares, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Tecnologia de Alimentos; Christiane Mileib Vasconcelos, Universidade Vila Velha; Mariane Verônica de Oliveira, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Tecnologia de Alimentos; Valéria Paula Rodrigues Minim, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Tecnologia de Alimentos; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Frederico Barros, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Tecnologia de Alimentos. |
Título: |
Starch digestibility and sensory acceptance of gluten free foods prepared with tannin sorghum flour. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e01205, jan./dez. 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Digestibilidade do amido e aceitação sensorial de alimentos sem glúten preparados com farinha de sorgo com taninos. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to develop gluten-free cookies and savory fried pies using tannin-rich sorghum (Sorghum bicolor) flour, to evaluate their in vitro starch digestibility, and to verify how knowledge of sorghum benefits may contribute to the sensory acceptability of both products. The contents of rapidly digestible starch, slowly digestible starch, and resistant starch were determined. Sensory acceptance was evaluated in two sessions: one without information on sorghum benefits to human health; and another where this information was presented. The resistant starch and slowly digestible starch contents of the cookies (5.07 and 16.22%, respectively) were about twice those of the savory fried pies (2.54 and 8.89%, respectively), whereas the opposite was observed for the rapidly digestible starch contents (9.89 and 19.65%, respectively). The cookies and savory fried pies were sensorially accepted, with a significant increase in the means of the sensory scores after the information on sorghum benefits was disclosed. Therefore, gluten-free cookies and savory fried pies prepared with tannin sorghum flour have a great commercial potential, shown by the good sensory acceptance and by the slowly digestible starch and resistant starch contents of these products. |
Palavras-Chave: |
Biscoitos tipo 'cookies'; Saúde humana; Savory fried pies. |
Thesagro: |
Pastel; Sorghum Bicolor. |
Thesaurus NAL: |
Cookies; Human health. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204889/1/Starch-digestibility-and-sensory.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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