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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  22/10/2008
Data da última atualização:  22/10/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, G. A. da; BRANDOLT, S. D. F.; POLI, J. S.; POLETTO, C. M.; MELLO, L. M. R. de; ZANUS, M. C.; CAMARGO, U. A.
Afiliação:  GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; Embrapa Uva e Vinho; Mauro Celso Zanus, Embrapa Uva e Vinho; Carolina M. Poletto, Embrapa Uva e Vinho; LOIVA MARIA RIBEIRO DE MELLO, CNPUV; MAURO CELSO ZANUS, CNPUV; Umberto Almeida de Camargo, CNPUV.
Título:  Polyphenols and antioxidant content in grape juice.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO MONDIALE DELLA VIGNA E DEL VINO, 31.; ASSEMBLEA GENERALE DELL'O.I.V., 6., 2008, Verona, Italia. Riassunti delle comunicazioni. [Verona]: OIV: Ministero Politiche Agricole, Alimentari e Forestali, 2008.
Páginas:  p. 230.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo P.I.80.
Conteúdo:  Changes of polyphenols (PP) content and antioxident capacity where investigated in grape juice produced from the cultivars Isabel, BRS Violeta, BRS Rúbea, and form the selections 1,2 and 3 in four harvest periods.
Palavras-Chave:  Brasil; BRS Rúbea; BRS Violeta; Isabel; Polifenol.
Thesagro:  Antioxidante; Microbiologia; Suco; Uva; Variedade.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/203404/1/10132-2008-p.230.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV10132 - 1UPCRA - DDSP00322SP00322
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  25/04/2007
Data da última atualização:  03/08/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  BATISTA, J. S. S.; HUNGRIA, M.; BARCELLOS, F. G.; FERREIRA, M. C.; MENDES, I. C.
Afiliação:  JESIANE STEFÂNIA SILVA BATISTA, UEL; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSO; FERNANDO GOMES BARCELLOS; MAGDA CRISTIANI FERREIRA, UEL; IÊDA CARVALHO MENDES.
Título:  Variability in Bradyrhizobium japonicum and B. elkanii seven years after introduction of both the exotic microsymbiont and the soybean host in a cerrados soil.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Microbial Ecology, New York, v. 53, n. 2, p. 270-284, Feb. 2007.
ISSN:  0095-3628
DOI:  10.1007/s00248-006-9149-2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The plasticity of rhizobial genomes is far greater than previously thought, with complex genomic recombination events that may be accelerated by the often stressful environmental conditions of the tropics. This study aimed at evaluating changes in soybean rhizobia due to adaptation to inhospitable environmental conditions (high temperatures, drought, and acid soils) in the Brazilian Cerrados. Both the host plant and combinations of four strains of soybean Bradyrhizobium were introduced in an uncropped soil devoid of rhizobia capable of nodulating soybean. After the third year, seeds were not reinoculated. Two hundred and sixty-three isolates were obtained from nodules of field-grown soybean after the seventh year, and their morphological, physiological, serological, and symbiotic properties determined, followed by genetic analysis of conserved and symbiotic genes. B. japonicum strain CPAC 15 (same serogroup as USDA 123) was characterized as having high saprophytic capacity and competitiveness and by the seventh year represented up to 70% of the cultivable population, in contrast to the poor survival and competitiveness of B. japonicum strain CPAC 7 (same serogroup as CB 1809). In general, adapted strains had increased mucoidy, and up to 43% of the isolates showed no serological reaction. High variability, presumably resulting from the adaptation to the harsh environmental conditions, was verified in rep-PCR (polymerase chain reaction) profiles, being lower in strain CPAC 15,... Mostrar Tudo
Thesagro:  Rhizobium; Soja.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO27159 - 1UPCAP - PP1115211152
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