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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  02/02/1996
Data da última atualização:  04/08/2020
Autoria:  RODRIGUES FILHO, J. A.; CAMARAO, A. P.; GUIMARÃES, C. M. C.
Afiliação:  JOSE ADERITO RODRIGUES FILHO, CPATU; ARI PINHEIRO CAMARAO, CPATU; CÉLIA MARIA COSTA GUIMARÃES, BOLSISTA CNPQ/CPATU.
Título:  Consumo voluntário e digestibilidade "in vitro" de misturas constituídas parcialmente de subprodutos disponíveis no Estado do Pará.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1994.
Páginas:  5 p.
Série:  (EMBRAPA-CPATU. Comunicado técnico, 76).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Consumo voluntário; Farelo de soja; Feed; Maize; Milho em grão triturado; Oil cake; soybean bran; Tegumento de cacau; Torta de dendê.
Thesagro:  Alimentação; Animal; Digestibilidade In Vitro; Nutrição; Sal.
Thesaurus Nal:  digestibility; nutrition.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/59304/1/CPATU-ComTec76.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU9048 - 1UMTFL - PP0492204922
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  02/05/2016
Data da última atualização:  29/12/2017
Autoria:  SATO, J. P. H.; TAKEUTI, K. L.; ANDRADE, M. R.; KOERICH, P. K. V.; TAGLIARI, V.; BERNARDI, M. L.; CARDOSO, M. R. I.; BARCELLOS, D. E. S. N.
Afiliação:  JOSÉ PAULO H. SATO, UFRGS; KARINE L. TAKEUTI, UFRGS; MARIANA R. ANDRADE, UFRGS; PRISCILLA K. V. KOERICH, BRF - Brasil Foods; VINICIUS TAGLIARI, BRF- Brasil Foods; MARI L. BERNARDI, UFRGS; MARISA R. I. CARDOSO, UFRGS; DAVID E. S. N. BARCELLOS, UFRGS.
Título:  Virulence profiles of enterotoxigenic Escherichia coli isolated from piglets with post-weaning diarrhea and classification according to fecal consistency.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 36, n. 4, p. 253-257, abr. 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to assess the frequency and association of virulence factors of Escherichia (E.) coli isolated from weaned piglets with diarrhea and to correlate it with fecal consistency. A total of 152 rectal swabs were collected from 25-40 day-old piglets with diarrhea, in farms of Southern Brazil. Phenotypical and molecular techniques were used for bacterial isolation, characterization and classification of enterotoxigenic E. coli (ETEC) pathotypes. Statistical analysis was carried out to determine the frequency of virulence factors and virotypes, of fimbriae F4, F5, F6, F18, F41 and toxins LT, STa, STb and STx2e. Out of 456 E. coli isolates, 287 (62.9%) samples showed significant growth of E. coli. Among them, 194 (67.6%) samples showed at least one virulence factor, indicating that ETEC is an important etiological agent of diarrhea in weaned piglets. Higher frequencies were found of fimbria F4 and F18 and enterotoxins LT, STa and STb. Significant association was found to F4, LT, STa and STb; between F18 and STa and STx2e; between F5 and LT, STa and STb. The most frequent virotypes were F18-STa, F4-LT-STa-STb, F4-STa, F4-LT-STb and F18-STa-STx2e. Beta-hemolysis was observed in 47.4% of samples and there was significant association between hemolytic samples and virulence factors F4, F18, STa and STx2e. Regarding fecal consistency, there was significant association of liquid feces and F4 fimbria, STa toxin and virotypes F4-STa and F4-F5-LT-STa-STb. Since there w... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Consistência fecal; Enterotoxigênica; Fatores de virulência; Fecal consistency; Virulence factors.
Thesagro:  Diarreia; Escherichia Coli; Suíno.
Thesaurus NAL:  Diarrhea; Enterotoxigenic Escherichia coli; Piglets; Swine.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/142679/1/Virulence-profiles.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE59421 - 1UPEAP - PP636.08905P474
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