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Registros recuperados : 205 | |
127. | | PEREIRA, P. R. V. da S.; HALFELD-VIEIRA, B. de A.; NECHET, K de L.; MOURÃO JUNIOR, M. Ocorrência, danos e controle de ácaro-branco Polyphagotarsonemus Latus (Bank, 1904) (Acarina: Tarsonemidae) em cultivo protegido de pimentão. Revista Acadêmica, Curitiba, v. 5, n.1, p. 39-46, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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129. | | NECHET, K. de L.; TERAO, D.; SILVA, A. M.; VIECELLI, M. P.; HALFELD-VIEIRA, B. de A. Efeito de tratamentos alternativos na pós-colheita na expressão de peroxidases em frutos de laranja, manga e melão. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 23., 2014, Cuiabá. Anais... Cuiabá: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2014. Ref. TRA3278. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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130. | | NAKASONE, A. K.; KIMURA, M. K.; NECHET, K. L.; HALFELD-VIEIRA, B. de A.; TAVARES, L. A.; BETTIOL, W. Inducao de resistencia sistemica em beterraba a Cercospora beticola com o uso de esterco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 31., 1993, Fortaleza, CE. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.23, p.261, ago. 1998. Suplemento.Resumos. ref.293. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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133. | | SILVA, J. O.; COSTA, T. B. P.; SANTOS, N. F. dos; HALFELD-VIEIRA, B. de A.; MORANDI, M. A. B. Efeito da relação C/N na esporulação de trichoderma cultivado em meio líquido. In: Summa Phytopathologica, v. 38, supl. resumo 041, 2012. Edição dos resumos do 35º Congresso Paulista de Fitopatologia, 2012, Jaguariúna. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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135. | | NECHET, K. de L.; HALFELD-VIEIRA, B. de A.; BOARI, A. de J.; NASCIMENTO, J. F. do. Doenças. In: ZILLI, J. E.; VILARINHO, A. A.; ALVES, J. M. A. (Ed.). A cultura do feijão-caupi na Amazônia brasileira. Boa Vista, RR: Embrapa Roraima, 2009. cap. 7, p. 245-270. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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138. | | LIMA, H. E.; NECHET, K. de L.; HALFELD-VIEIRA, B. de A.; SOUZA, G. R. de; OLIVEIRA, J. R. Desfolha causada pela infecção de Xanthomonas axonopodis pv. vignicola em quatro estádios fenológicos do feijão-caupi. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 36, p. 15, ago. 2011. Suplemento. Edição dos resumos do XLIV Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Bento Gonçalves, ago. 2010. Resumo 37. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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140. | | NECHET, K. L.; HALFELD-VIEIRA, B. de A.; NAKASONE, A. K.; KIMURA, M. K.; TAVARES, L. A.; BETTIOL, W. Efeito de extratos aquosos de compostos organicos sobre o oidio da abobrinha. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 31., 1993, Fortaleza, CE. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.23, p.262, ago. 1998. Suplemento.Resumos. ref.298. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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Registros recuperados : 205 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
16/06/2023 |
Data da última atualização: |
29/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 3 |
Autoria: |
BARBOZA, H. T. G.; FREITAS-SILVA, O.; SOARES, A. G.; FONSECA, M. J. de O. |
Afiliação: |
HENRIQUETA TALITA GUIMARAES BARBOZA, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; MARCOS JOSE DE OLIVEIRA FONSECA, CTAA. |
Título: |
Harvesting and postharvest handling of avocados. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Peer Review, v. 5, n. 12, p. 338-360, 2023. |
DOI: |
ttps://doi.org/10.53660/518.prw2003 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The avocado (Persea americana Mill.) is a plant species of the family Lauraceae that includes three geographic races and cultivars resulting from the hybridization of two or more races and these varieties are cultivated worldwide. The original distribution of this species was in tropical America, from Mexico through Central America to Colombia, Venezuela, Ecuador and Peru. This fruit has been referred to as the most nutritious of all fruits. It is highly valued not only for its unique texture, exquisite taste and aroma, but also is nutritional profile. Quality of avocado fruits depends on aspects associated with pre-harvest and postharvest agronomical practices. Diseases and disorders are considered the most important factor for fruit damage at cosmetic, organoleptic and nutritional levels inducing a reduction in the perception of multifunctional quality. Low temperature is fundamental in extending the shelf life of avocados by retarding the metabolism through reduced respiration rates. This work aims to provide information about the avocado production chain, bringing together several interesting aspects from the harvest to the packaging of these fruits. |
Palavras-Chave: |
Browning; Packaging house; Pre-harvest diseases. |
Thesagro: |
Abacate; Armazenamento de Alimento; Doença; Escurecimento; Pós-Colheita; Pré-Colheita. |
Thesaurus NAL: |
Avocados; Harvesters; Packaging; Postharvest diseases. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02061naa a2200325 a 4500 001 2154472 005 2023-06-29 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $attps://doi.org/10.53660/518.prw2003$2DOI 100 1 $aBARBOZA, H. T. G. 245 $aHarvesting and postharvest handling of avocados.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThe avocado (Persea americana Mill.) is a plant species of the family Lauraceae that includes three geographic races and cultivars resulting from the hybridization of two or more races and these varieties are cultivated worldwide. The original distribution of this species was in tropical America, from Mexico through Central America to Colombia, Venezuela, Ecuador and Peru. This fruit has been referred to as the most nutritious of all fruits. It is highly valued not only for its unique texture, exquisite taste and aroma, but also is nutritional profile. Quality of avocado fruits depends on aspects associated with pre-harvest and postharvest agronomical practices. Diseases and disorders are considered the most important factor for fruit damage at cosmetic, organoleptic and nutritional levels inducing a reduction in the perception of multifunctional quality. Low temperature is fundamental in extending the shelf life of avocados by retarding the metabolism through reduced respiration rates. This work aims to provide information about the avocado production chain, bringing together several interesting aspects from the harvest to the packaging of these fruits. 650 $aAvocados 650 $aHarvesters 650 $aPackaging 650 $aPostharvest diseases 650 $aAbacate 650 $aArmazenamento de Alimento 650 $aDoença 650 $aEscurecimento 650 $aPós-Colheita 650 $aPré-Colheita 653 $aBrowning 653 $aPackaging house 653 $aPre-harvest diseases 700 1 $aFREITAS-SILVA, O. 700 1 $aSOARES, A. G. 700 1 $aFONSECA, M. J. de O. 773 $tPeer Review$gv. 5, n. 12, p. 338-360, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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