Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  22/11/2011
Data da última atualização:  28/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OSORIO, S.; ALBA, R.; DAMASCENO, C. M. B.; LOPES-CASADO, G.; LOHSE, M.; ZANOR, M. I.; TOHGE, T.; USADEL, B.; ROSE, J. K. C.; FEI, Z.; GIOVANNONI, J. J.; FERNIE, A. R.
Afiliação:  CYNTHIA MARIA BORGES DAMASCENO, CNPMS.
Título:  Systems biology of tomato fruit development: combined transcript, protein, and metabolite analysis of tomato transcription factor (nor, rin) and ethylene receptor (Nr) mutants reveals novel regulatory interactions.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Plant Physiology, Bethesda, v. 57, n. 1, p. 405-425, 2011.
DOI:  10.1104/pp.111.175463
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Tomato (Solanum lycopersicum) is an established model to study fleshy fruit development and ripening. Tomato ripening is regulated independently and cooperatively by ethylene and transcription factors, including nonripening (NOR) and ripening-inhibitor (RIN). Mutations of NOR, RIN, and the ethylene receptor Never-ripe (Nr), which block ethylene perception and inhibit ripening, have proven to be great tools for advancing our understanding of the developmental programs regulating ripening. In this study, we present systems analysis of nor, rin, and Nr at the transcriptomic, proteomic, and metabolomic levels during development and ripening. Metabolic profiling marked shifts in the abundance of metabolites of primary metabolism, which lead to decreases in metabolic activity during ripening. When combined with transcriptomic and proteomic data, several aspects of the regulation of metabolism during ripening were revealed. First, correlations between the expression levels of a transcript and the abundance of its corresponding protein were infrequently observed during early ripening, suggesting that posttranscriptional regulatory mechanisms play an important role in these stages; however, this correlation was much greater in later stages. Second, we observed very strong correlation between ripening-associated transcripts and specific metabolite groups, such as organic acids, sugars, and cell wall-related metabolites, underlining the importance of these metabolic pathways during fru... Mostrar Tudo
Thesagro:  Genética vegetal; Tomate.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS24011 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  14/01/2009
Data da última atualização:  06/07/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  FAGERIA, N. K.; SANTOS, A. B. dos; BARBOSA FILHO, M. P.; RIBAS, I. C. de P.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; ALBERTO BAETA DOS SANTOS, CNPAF; MOREL PEREIRA BARBOSA FILHO, CNPAF; Inara Carolina de Paula Ribas, bolsista CNPAF.
Título:  Teor e acumulação de nitrogênio na parte aérea do feijoeiro em rotação com arroz de terras altas, milho e soja em solo de cerrado.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 9., 2008, Campinas. Ciência e tecnologia na cadeia produtiva do feijão. Campinas: Instituto Agronômico, 2008.
Série:  (IAC. Documentos, 85).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo desse estudo foi determinar o teor e acumulação de nitrogênio durante o ciclo do feijão, milho, arroz de terras altas e soja cultivados em rotação.
Palavras-Chave:  Arroz de terras altas; CONAFE.
Thesagro:  Feijão; Milho; Nitrogênio; Phaseolus Vulgaris; Rotação de Cultura; Soja.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/74618/1/198.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF27804 - 1UPCAA - DD20082008
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional