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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
02/12/2019 |
Data da última atualização: |
08/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ZENATTI, S.; SAVAREZ, T.; PARIS, E. C.; SCALOPPI JR, E. J.; GONÇALVES, P. S.; MARTINS, M. A. |
Afiliação: |
ELAINE CRISTINA PARIS, CNPDIA; MARIA ALICE MARTINS, CNPDIA. |
Título: |
Efeito nas propriedades térmicas da concentração de titanato de bário em nanocompósitos com borracha natural. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. |
Páginas: |
668 - 672 |
ISSN: |
2358-9132 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Borracha natural; Nanocompósitos; Termogravimetria; Titanato de bário. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00977nam a2200229 a 4500 001 2115675 005 2020-01-08 008 2019 bl uuuu u01u1 u #d 022 $a2358-9132 100 1 $aZENATTI, S. 245 $aEfeito nas propriedades térmicas da concentração de titanato de bário em nanocompósitos com borracha natural.$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019.$c2019 300 $a668 - 672 653 $aBorracha natural 653 $aNanocompósitos 653 $aTermogravimetria 653 $aTitanato de bário 700 1 $aSAVAREZ, T. 700 1 $aPARIS, E. C. 700 1 $aSCALOPPI JR, E. J. 700 1 $aGONÇALVES, P. S. 700 1 $aMARTINS, M. A.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
08/11/2011 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LOBATO, L. P.; PEREIRA, A. E. I. C.; LAZARETTI, M. M.; BARBOSA, D. S.; CARREIRA, C. M.; MANDARINO, J. M. G.; GROSSMANN, M. V. E. |
Afiliação: |
LUCIANA PEREIRA LOBATO, UEL; ALISSANA ESTER IAKMIU CAMARGO PEREIRA, UEL; MARCELA MARTA LAZARETTI, UEL; DÉCIO SABATTINI BARBOSA, UEL; CLISIA MARA CARREIRA, UEL; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; MARIA VICTORIA EIRAS GROSSMANN, UEL. |
Título: |
Snack bars with high soy protein and isoflavone content for use in diets to control dyslipidaemia. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Sciences and Nutrition, v. 63, n. 1, p. 49-58, Feb. 2012. |
DOI: |
10.3109/09637486.2011.596148 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective was to develop a cereal bar product rich in isoflavones and soy protein to be used in diets for controlling dyslipidaemia. A soy snack bar with 39.88 g/100 g dietary fibre, 34.25 g/100 g protein, 100.39 mg/100 g isoflavones and 245.47 kcal/100 g was produced. The shelf life of the product was tested over a period of 6 months. The hardness, water activity and darkness of the snack bars increased with storage time. Clinical trial was carried out to evaluate the effectiveness of the soy snack bar on the lipid profiles of 22 dyslipidaemic subjects for a period of 45 days. There was a decrease in levels of triglycerides (TGs) (220%) and an increase in high-density lipoprotein cholesterol (HDL-c) (þ8%) comparing with baseline values. Therefore, relatively high intakes of soy protein and isoflavones in moderately hypercholesterolaemic subjects (.200 mg/dl) may have a moderately beneficial effect on plasma lipid profiles, as TG and HDL-c levels, without additional diet restrictions. |
Palavras-Chave: |
Functional food. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01723naa a2200217 a 4500 001 1905269 005 2017-08-03 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.3109/09637486.2011.596148$2DOI 100 1 $aLOBATO, L. P. 245 $aSnack bars with high soy protein and isoflavone content for use in diets to control dyslipidaemia.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe objective was to develop a cereal bar product rich in isoflavones and soy protein to be used in diets for controlling dyslipidaemia. A soy snack bar with 39.88 g/100 g dietary fibre, 34.25 g/100 g protein, 100.39 mg/100 g isoflavones and 245.47 kcal/100 g was produced. The shelf life of the product was tested over a period of 6 months. The hardness, water activity and darkness of the snack bars increased with storage time. Clinical trial was carried out to evaluate the effectiveness of the soy snack bar on the lipid profiles of 22 dyslipidaemic subjects for a period of 45 days. There was a decrease in levels of triglycerides (TGs) (220%) and an increase in high-density lipoprotein cholesterol (HDL-c) (þ8%) comparing with baseline values. Therefore, relatively high intakes of soy protein and isoflavones in moderately hypercholesterolaemic subjects (.200 mg/dl) may have a moderately beneficial effect on plasma lipid profiles, as TG and HDL-c levels, without additional diet restrictions. 653 $aFunctional food 700 1 $aPEREIRA, A. E. I. C. 700 1 $aLAZARETTI, M. M. 700 1 $aBARBOSA, D. S. 700 1 $aCARREIRA, C. M. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 700 1 $aGROSSMANN, M. V. E. 773 $tInternational Journal of Food Sciences and Nutrition$gv. 63, n. 1, p. 49-58, Feb. 2012.
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Embrapa Soja (CNPSO) |
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