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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
18/12/2008 |
Data da última atualização: |
16/10/2017 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
QUEIROZ, S. C. N. de; FERRACINI, V. L.; ROSA, M. A.; ANDRADE, J. A.; JARDIM, I. C. S. F. |
Afiliação: |
Sônia Cláudia Nascimento de Queiroz, Embrapa Meio Ambiente; Vera Lúcia Ferracini, Embrapa Meio Ambiente; Maria Aparecida Rosa, Embrapa Meio Ambiente; Juliano de Almeida Andrade, Estagiário - Embrapa Meio Ambiente; Isabel Cristina Sales Fontes Jardim, UNICAMP-Departamento de Química. |
Título: |
Métodos para a determinação de multiresíduos de agrotóxicos em produtos agrícolas. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2008. |
Páginas: |
17 p. |
Série: |
Embrapa Meio Ambiente. Documentos, 71), |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Agrotóxico; Alimento Vegetal; Resíduo. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPMA/7716/1/documentos_71.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
26/04/2016 |
Data da última atualização: |
01/03/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ARRUDA, R. L.; PAZ, A. T. S.; BARA, M. T. F.; CÔRTES, M. V. de C. B.; FILIPPI, M. C. C. de; CONCEIÇÃO, E. C. da. |
Afiliação: |
REJANNE LIMA ARRUDA, UFG; ANDRESSA TUANE SANTANA PAZ, UFG; MARIA TERESA FREITAS BARA, UFG; MARCIO VINICIUS DE C BARROS CORTES, CNPAF; MARTA CRISTINA CORSI DE FILIPPI, CNPAF; EDEMILSON CARDOSO DA CONCEIÇÃO, UFG. |
Título: |
An approach on phytoalexins: function, characterization and biosynthesis in plants of the family Poaceae. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Rural, Santa Maria, v. 46, n. 7, p. 1206-1216, jul. 2016. |
ISSN: |
1678-4596 |
DOI: |
10.1590/0103-8478cr20151164 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Phytoalexins are compounds that have been studied a few years ago, which present mainly antimicrobial activity. The plants of the family Poaceae are the most geographically widespread and stand out for their economic importance, once they are cereals used as staple food. This family stands out for having a variety of phytoalexins, which can be synthesized via the shikimic acid (the phenylpropanoids), or mevalonic acid, being considered terpenoid phytoalexins. The characterization of these compounds with antimicrobial activity is carried out using chromatographic techniques, and the high-performance liquid chromatography (HPLC) coupled with mass spectrometry are the most efficient methods in this process. This research aimed to present an approach of the function, characterization and biosynthesis of phytoalexins in plants of the family Poaceae. |
Palavras-Chave: |
Metabólito. |
Thesagro: |
Arroz; Defesa vegetal; Fitoalexina; Gramínea; Oryza sativa. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156753/1/CNPAF-2016-cr.pdf
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Marc: |
LEADER 01689naa a2200277 a 4500 001 2044027 005 2017-03-01 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1678-4596 024 7 $a10.1590/0103-8478cr20151164$2DOI 100 1 $aARRUDA, R. L. 245 $aAn approach on phytoalexins$bfunction, characterization and biosynthesis in plants of the family Poaceae.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aPhytoalexins are compounds that have been studied a few years ago, which present mainly antimicrobial activity. The plants of the family Poaceae are the most geographically widespread and stand out for their economic importance, once they are cereals used as staple food. This family stands out for having a variety of phytoalexins, which can be synthesized via the shikimic acid (the phenylpropanoids), or mevalonic acid, being considered terpenoid phytoalexins. The characterization of these compounds with antimicrobial activity is carried out using chromatographic techniques, and the high-performance liquid chromatography (HPLC) coupled with mass spectrometry are the most efficient methods in this process. This research aimed to present an approach of the function, characterization and biosynthesis of phytoalexins in plants of the family Poaceae. 650 $aArroz 650 $aDefesa vegetal 650 $aFitoalexina 650 $aGramínea 650 $aOryza sativa 653 $aMetabólito 700 1 $aPAZ, A. T. S. 700 1 $aBARA, M. T. F. 700 1 $aCÔRTES, M. V. de C. B. 700 1 $aFILIPPI, M. C. C. de 700 1 $aCONCEIÇÃO, E. C. da 773 $tCiência Rural, Santa Maria$gv. 46, n. 7, p. 1206-1216, jul. 2016.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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