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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  24/11/2008
Data da última atualização:  28/11/2008
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CSTAÑEDA, L. M. F.; ANTUNES, L. E. C.; RISTOW, N. C.; CARPENEDO, S.
Título:  Utilization of diferent mulching type on strawberries production.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL STRAWBERRY SYMPOSIUM, 6., 2008, Huelva. Book of abstracts ... Huelva: ISHS, 2008.
Páginas:  p. 270
Idioma:  Inglês
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT11170 - 1UMTSP - --000852008.00085
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  31/10/1994
Data da última atualização:  22/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C.; WRIGHT, R. J.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  Growth and nutrient concentrations of alfalfa and common bean as influenced by soil acidity.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  Plant and Soil, v. 119, n. 2, p. 331-333, 1989.
DOI:  https://doi.org/10.1007/BF02370426
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Growth and nutrient utilization of alfalfa (Medicago sativa L. cv. Arc) and common bean (Phaseolus vulgaris L. cv. Carioca) were studied in an acid soil adjusted to eight levels of soil acidity by lime addition. Application of lime significantly (P<0.05) increased shoot and root growth for both species. However, common bean was far less sensitive to soil acidity than alfalfa. Maximum alfalfa growth was obtained at a soil pH of 5.8 and maximum bean growth was achieved at pH 5.0. Root and shoot growth of both legumes was positively correlated (P<0.01) with soil pH, exchangeable Ca and exchangeable Mg and negatively correlated (P<0.01) with soil exchangeable Al. Common bean had a lower internal P requirement for maximum growth and was more efficient than alfalfa in taking up Ca and Mg. These characteristics would contribute to the favorable growth of common bean in acid-infertile soils.
Thesagro:  Acidez; Alfafa; Feijão; Nutriente; Phaseolus Vulgaris; Solo.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214101/1/CNPAF-1989-PS.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF6887 - 1UPCAP - PP19891989
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