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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
09/03/2020 |
Data da última atualização: |
12/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA JÚNIOR, M. S. F. S. da; BORGES, A. A. de S.; SANTOS, S. R. N.; MOURA, V. G. de; SILVA, G. R. da; ARAUJO, A. M. de. |
Afiliação: |
MAURÍCIO SÉRGIO FERREIRA SOARES DA SILVA JÚNIOR, IFPI, estagiário na Embrapa Meio-Norte; ALBERTO ALEXANDRE DE SOUSA BORGES, IFPI; SÁRVIA RAFAELLY NUNES SANTOS, IFPI; VANESSA GOMES DE MOURA, UFPI; GEICE RIBEIRO DA SILVA, UFPI; ADRIANA MELLO DE ARAUJO, CPAMN. |
Título: |
Eficiência de protocolos para extração de DNA com bulbos e sangue de galinhas caipiras. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 4., 2018, Teresina, PI. Anais da IV Jornada Científica da Embrapa Meio-Norte. Brasília, DF: Embrapa, 2018. |
Páginas: |
p. 36. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Vários protocolos são utilizados para a extração de DNA de tecidos vegetais e animais. De acordo com o material utilizado, alguns protocolos mostram-se eficazes por oferecer o produto da extração em maior quantidade e qualidade, não comprometendo as etapas seguintes. |
Palavras-Chave: |
Concentração; DNA genômico; Gallus gallus domesticus. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211612/1/Quarta-Jornada-Cientifica-2018-3-00034.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
01/09/2017 |
Data da última atualização: |
21/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
VIGNATO, B. S.; COUTINHO, L. L.; CESAR, A. S. M.; POLETI, M. D.; REGITANO, L. C. de A.; BALIEIRO, J. C. de C. |
Afiliação: |
Bárbara Silva Vignato, FZEA/USP; Luiz Lehmann Coutinho, ESALQ/USP; Aline Silva Mello Cesar, ESALQ/USP; Mirele Daiana Poleti, ESALQ/USP; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; Júlio Cesar de Carvalho Balieiro, FZEA/USP. |
Título: |
Comparative muscle transcriptome associated with carcass traits of Nellore cattle. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
BMC Genomics, v. 18, n. 506, p. 1-13, 2017. |
ISSN: |
1471-2164 |
DOI: |
https://doi.org/10.1186/s12864-017-3897-x |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Commercial cuts yield is an important trait for beef production, which affects the final value of the products, but its direct determination is a challenging procedure to be implemented in practice. The measurement of ribeye area (REA) and backfat thickness (BFT) can be used as indirect measures of meat yield. REA and BFT are important traits studied in beef cattle due to their strong implication in technological (carcass yield) and nutritional characteristics of meat products, like the degree of muscularity and total body fat. Thus, the aim of this work was to study the Longissimus dorsi muscle transcriptome of Nellore cattle, associated with REA and BFT, to find differentially expressed (DE) genes, metabolic pathways, and biological processes that may regulate these traits. |
Palavras-Chave: |
Backfat thickness; Bos taurus indicus; Ribeye area. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163306/1/s12864-017-3897-x.pdf
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Marc: |
LEADER 01515naa a2200241 a 4500 001 2074816 005 2019-05-21 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1471-2164 024 7 $ahttps://doi.org/10.1186/s12864-017-3897-x$2DOI 100 1 $aVIGNATO, B. S. 245 $aComparative muscle transcriptome associated with carcass traits of Nellore cattle.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aCommercial cuts yield is an important trait for beef production, which affects the final value of the products, but its direct determination is a challenging procedure to be implemented in practice. The measurement of ribeye area (REA) and backfat thickness (BFT) can be used as indirect measures of meat yield. REA and BFT are important traits studied in beef cattle due to their strong implication in technological (carcass yield) and nutritional characteristics of meat products, like the degree of muscularity and total body fat. Thus, the aim of this work was to study the Longissimus dorsi muscle transcriptome of Nellore cattle, associated with REA and BFT, to find differentially expressed (DE) genes, metabolic pathways, and biological processes that may regulate these traits. 653 $aBackfat thickness 653 $aBos taurus indicus 653 $aRibeye area 700 1 $aCOUTINHO, L. L. 700 1 $aCESAR, A. S. M. 700 1 $aPOLETI, M. D. 700 1 $aREGITANO, L. C. de A. 700 1 $aBALIEIRO, J. C. de C. 773 $tBMC Genomics$gv. 18, n. 506, p. 1-13, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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