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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  15/12/2023
Data da última atualização:  15/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  STAMATELOS, I.; SILVA, G. T. S. T. da; RIBEIRO, C.; SHVIRO, M.
Afiliação:  CAUE RIBEIRO DE OLIVEIRA, CNPDIA.
Título:  Exploring Heterostructures of D‑Block Metal Oxides Coupled to ZnO for the Electrochemical Reduction of CO2.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  ACS Applied Energy Materials, v. 6, 2023.
Páginas:  11510 - 11520
DOI:  https://doi.org/10.1021/acsaem.3c01791
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT: Feasible electrochemical CO2 reduction (ECR) requires accessible and efficient catalyst materials. Herein, we prepared ZnO-based catalysts decorated with various d-block metal oxides (Fe, Co, Ni, Cu). The ECR performance of the heterostructured catalyst materials was evaluated by using a flow-cell configuration. Our findings indicate that ZnO is an active catalyst substrate with tunable selectivity and stability, which depend on the formed heterostructures’ properties. We assessed and quantified the effect of the different d-block metals on the ECR activity of the composite catalyst. The CuZnO catalyst exhibited a stability of 30 h and a selectivity of 77% for CO at a current density of 100 mA cm−2 . This work aimed to provide a fundamental understanding of composite heterostructured materials’ properties and electrochemical behavior. We demonstrated that heterostructure engineering is a promising and cost-effective strategy for developing ECR catalysts with enhanced stability.
Palavras-Chave:  CO2-to-CO; D-block metal oxides; Electrochemical CO2 reduction; FLow-cell; Zn-based heterostructures.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA18347 - 1UPCAP - DDPROCI.23/1352023/147
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  03/06/2020
Data da última atualização:  03/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  BALATE, C. A.; SOUZA, D. C. de; SILVA, L. F. L. e; RESENDE, L. V.; FREITAS, S. T. de; GUERRA, T. S.
Afiliação:  Carlos Agostinho Balate; Douglas Correa de Souza; Luis Felipe Lima e Silva; Luciane Vilela Resende; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; Thiago Sampaio Guerra.
Título:  Abscisic acid on the quality of tomato fruits.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Scientia Agraria Paranaensis, v. 19, n, 1, p. 38-42, 2020.
ISSN:  1983-1471
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The use of abscisic acid (ABA) in agriculture has increased in the last few years due to the increase in ABA commercial availability at lower costs. The objective of this study was to determine the effect of exogenous ABA on tomato fruit quality parameters such as soluble solids (SS), total and soluble pectins, titratable acidity (TA) and flesh firmness. Tomatoes from the cultivar ?Santa Clara? were the study followed a complete randomized block desig, with four treatments in five repetitions. The treatments were plants not treated with ABA (control), foliar sprayed with ABA at 500 mg L -1, 150 mLdrench with ABA at 500 mg L-1, or foliar plus drench treated with ABA. After harvesting, the physicochemical characteristics of the fruits were evaluated in the laboratory. All treatments were weekly applied to the plants from anthesis to harvest at fully maturity. Root treatment increased SS by up to 26.12%, increased ratio SS/TA, firmness and decreased soluble pectin. According to the results, it can be concluded that the application of ABA to leaves and roots can improve fruit quality by increasing the SS, ratio SS/TA. The method of application affects the SS content.
Palavras-Chave:  Sólidos solúveis.
Thesagro:  Ácido Abscisico; Hormônio; Pectina; Tomate.
Thesaurus NAL:  Plant hormones; Solanum lycopersicum; Tomatoes; Total soluble solids.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213646/1/ABSCISIC-ACID-ON-THE-QUALITY-OF-TOMATO-FRUITS-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59136 - 1UPCAP - DD
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