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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, L. M. J. DE; BAGANHA, C. DE L.; CARVALHO, J. L. V. de. Diferenciação de carotenoides totais em cultivares comuns, orgânicas de batata doce de polpa laranja. In: LEITE, D. B. G.; FRASSON, A. C. (Org.). Desafios da Ciência e Tecnologia de Alimentos 2. Curitiba: Atena, 2017. 221 p. Cap. XI. p. 114-126 il.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, L. M. J. DE; BAGANHA, C. DE L.; CARVALHO, J. L. V. de. Antioxidant activity of yellow sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) after dehydration. Food Science and Technology, Campinas, v. 42, e35021, 2022.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBAGANHA, C. DE L.; CARVALHO, L. M. J. DE; CARVALHO, J. L. V. de; CHERN, M. S.; FERNANDEZ, A. A.; SANTOS, Y. C. S. DOS; KARSE, I. M.; BARBOSA, D. M. C. Carotenoids in chips of biofortified orange flesh sweet potatoes, cv. beauregard. In: EUROFOODCHEM, 19., 2017, Budapest. Program and Book of abstracts. Budapest: Hungarian Chemical Society, 2017. p. 205 Poster presentations - Session 7 - P-89.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  15/12/2022
Data da última atualização:  06/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CARVALHO, L. M. J. DE; BAGANHA, C. DE L.; CARVALHO, J. L. V. de.
Afiliação:  LUCIA MARIA JAEGER DE CARVALHO, UFRJ; CLAUDIA DE LUCAS BAGANHA, UFRJ; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Antioxidant activity of yellow sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam) after dehydration.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, Campinas, v. 42, e35021, 2022.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam.) is a plant with great importance in food security, especially in developing countries. Grown in more than 100 countries, it is nutritious and contains high levels of dietary fiber, minerals such as iron and vitamins A, B and C. The aim of this study was to evaluate the antioxidant activity of two cultivars of yellow sweet potatoes Beauregard (biofortified) and Carrot (organic). The ORAC, ABTS and DPPH assays were used to determine the antioxidant activity of raw, bleached and dried sweet potatoes at 40, 50 and 60 o C. The results showed that ORAC assay revealed the highest values for antioxidant activity in all conditions of Beauregard and cv. Carrot were tested. Both cultvars can be be use to elaborate functional products as supplements among others. contributing to the consumption of pro-vitamin A rich foods.
Palavras-Chave:  ABTS; DPPH; Ipomoea batatas (L); ORAC; Yellow sweet potatoes.
Thesaurus NAL:  Antioxidant activity; Food technology; Sweet potatoes.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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