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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  14/05/2020
Data da última atualização:  14/05/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MARAFON, A. C.; ENDRES, L.; SANTOS, J. C. M. dos; SILVA, A. C. S. da; GUIMARAES, V. dos S.; SANTOS, J. P. dos; SANTOS, E. L. S. dos; AVELINO, J. R. L.
Afiliação:  ANDERSON CARLOS MARAFON, CPATC; LAURICIO ENDRES, UFAL; JHULYANNE CHRISNY MARCELINO DOS SANTOS, UFAL; ADENILSON CICERO SANTOS DA SILVA, UFAL; VICTOR DOS SANTOS GUIMARAES, UFAL; JONAS PAULINO DOS SANTOS, UFAL; ELENILTON LESSA SILVA DOS SANTOS, UFAL; JOAO RAPHAEL LIMA AVELINO, UFAL.
Título:  Drought responses on elephant grass genotypes as bioenergy feedstocks.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: BRAZILIAN CONGRESS OF PLANT PHYSIOLOGY, 17., 2019, Cuiabá. Challenges for plant physiology; Food production and sustanability: [anais]. [Rio Claro, SP: SBFV], 2019.
Páginas:  p. 154
Idioma:  Português
Thesagro:  Bioenergia; Biomassa; Capim Elefante; Forragem.
Thesaurus Nal:  Bioenergy; Biomass; Forage grasses.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212993/1/Resumo-CBFV-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC25708 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  28/11/2017
Data da última atualização:  06/03/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, I. H. V. da S.; SILVA, M. B. N. da; MENEZAS, G. M. de; OLIVEIRA, T. W. de; SANTOS, M. R. A. dos; AZEVEDO, M. S. de.
Afiliação:  MAURICIO REGINALDO ALVES DOS SANTOS, CPAF-Rondonia.
Título:  Sensory evaluation of gluten-free chicken pasty made with cassava (Manihot esculanta crantz)
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  International Journal for Innovation Education and Research, v.5, n.9, 2017
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Celiac disease is a condition in which genetically predisposed people have an autoimmune reaction to gluten proteins found mainly in wheat. Celiac disease patients have few and expensive options of gluten-free food products. The aim of this study was to produce a gluten-free alternative to the wheat chicken pasty, a food largely consumed in South American countries. The main ingredient used for the elaboration of gluten-free pasty was cassava, a cheap and quite available raw ingredient, which after cooked results in a soft mass. This product was compared to the traditional wheat version by means of a sensory analysis, considering general aspects, consistency, flavor and aroma, and also a comparison of the production costs of the two products. General aspects, flavor and aroma did not differ significantly between the two products. Consistency was the only characteristic that differed significantly between them, the evaluation being more favorable to the cassava pasty. These results validate the gluten-free product regarding its sensory acceptability. The cost of production of the gluten-free product was lower than that of the traditional one. This product can be a cheap and attractive alternative for celiac disease patients.
Palavras-Chave:  Sensory acceptability.
Thesaurus NAL:  celiac disease; new products.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/167687/1/2017-IJIER-Cassava-Pasty.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO17942 - 1UPCAP - DDSP-3974SP-3974
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