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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  08/10/2018
Data da última atualização:  09/10/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CORDEIRO, C. S.; FRANCISCO, V. C.; OKUMURA, F.; TULLIO, R. R.; NASSU, R. T.
Afiliação:  Cecília S. Cordeiro, UNESP; Vanessa Cristina Francisco, UNESP; FABIANO OKUMURA, CPPSE; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE.
Título:  Lamb meat with edible coating: sensory analysis and effect of cooking methods on physical characteristics.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY, 64., 2018, Melbourne, Australia. Proceedings... Melbourne, Australia: ICOMST, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Lamb meat consumption has been increasing in Brazil and product quality, related to food safety, sensory characteristics and convenience are important factors for consumers. Meat in traditional packaging shows short shelf life and undesirable modifications in its physicochemical and sensory characteristics. The use of edible coatings is an alternative for extending the shelf life of this product, but the effects of their use and the cooking method in the sensory quality are not known. This study aimed to study the impact of utilization of edible coatings and cooking method in the quality of vacuum packaged lamb meat.
Palavras-Chave:  Carne cordeiro embalada a vácuo; Método de cozimento; Revestimento comestível.
Thesagro:  Cordeiro.
Thesaurus Nal:  Lamb meat.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184069/1/LambMeatEdible.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE24526 - 1UPCRA - DDPROCI-2018.00112COR2018.00118
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  19/10/2020
Data da última atualização:  11/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  OLIVEIRA, D. de S.; ALVES, A. A.; ROGERIO, M. C. P.; POMPEU, R. C. F. F.; PEREIRA, E. S.; AZEVEDO, D. M. M. R.; GUEDES, L. F.; COSTA, C. dos S.; MUIR, J. P.
Afiliação:  DELANO DE SOUSA OLIVEIRA, Universidade Federal do Piauí (UFPI) - Teresina, PI, Brazil; ARNAUD AZEVÊDO ALVES, Universidade Federal do Piauí (UFPI) - Teresina, PI, Brazil; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; ELZÂNIA SALES PEREIRA, Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brazil; DANIELLE MARIA MACHADO R AZEVEDO, CPAMN; LUCIANA FREITAS GUEDES, Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brazil; CLÉSIO DOS SANTOS COSTA, Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brazil; JAMES PIERRE MUIR, Texas A&M Agrilife Research - Stephenville, TX, USA.
Título:  Influence of nutrient restriction on finishing Morada Nova lambs.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 52, p. 3509-3518, 2020.
DOI:  10.1007/s11250-020-02385-5
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Our objective was to evaluate the effect of 15% crude protein (CP) and total digestible nutrient (TDN) restriction vis-á-vis that recommended by NRC (2007) on feed intake, digestibility, and average daily gain (ADG) of confined Morada Nova lambs. Twenty lambs with 18.8 ± 2.8 kg liveweight were assigned to a randomized 2 × 2 factorial experiment with either early- or late-maturity feed formulation according to ?Nutrient Requirements of Small Ruminants? with or without 15% CP and TDN restriction. The early-maturity diet, independent of restriction, resulted in greater dry matter and organic matter intake and increased rumination efficiency and feed conversion. Early-maturity diets also had the greatest nutrient digestibility as well as ADG and total gains. With late-maturity diets, independent of restriction, there were greater CP and TDN digestibilities as well as neutral detergent fiber (NDF) feed efficiency. However, when 15% of nutrients were restricted for late-maturity lamb diets, there was greater NDF intake and greater ether extract digestibility. Unrestricted early-maturity lamb diets was the better diet for confined Morada Nova lambs. Attention should be given to minimum effective NDF consumed and physically effective for this diet formulation. The use of late-maturity diets as recommended by NRC (2007) allows for 15% restriction of CP and TDN in Morada Nova lambs without negative effects on performance. This restriction should be te... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Diet adjustment; Feed conversion efficiency; Feed restriction; Lamb finishing; Nutritional parameters; Restrição alimentar; Semiárido.
Thesagro:  Cordeiro; Dieta; Digestibilidade; Eficiência Nutricional; Nutrição Animal; Ovino.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Brazil; Dietary restriction; Early development; Lamb feeding; Nutritional support; Ruminant nutrition; Semiarid zones; Sheep feeding.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC39651 - 1UPCAP - DD
CNPC39683 - 1UPCAP - DD
CPAMN33017 - 1UPCAP - DD
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