Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  28/03/2009
Data da última atualização:  10/07/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BERGER, I. J.; FREITAS-ÁSTUA, J.; SILVA-PINHATI, A. C. O.; BASILIO-PALMIERI, A. C.; LUCHETA, A. R.; NOVELLI, V. M.; MACHADO, M. A.
Afiliação:  Irving J. Berger, APTA; Juliana Freitas-Ástua, CNPMF; Ana Carla O. Silva-Pinhati, APTA; Ana Carolina Basílio-Palmieri, APTA; Adriano R. Lucheta, APTA; Valdenice M. Novelli, APTA; Marcos A. Machado, APTA.
Título:  Chalcone isomerase is likely encoded by a multigene family in citrus sinensis.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: THE INTERNATIONAL CONFERENCE ON THE STATUS OF PLANT & ANIMAL GENOME RESEARCH, 16., 2008, San Diego. Final abstracts guide. San Diego: Illumina, 2008.
Idioma:  Inglês
Notas:  P21
Conteúdo:  Flavanones are the predominant group of flavonoids in the juice of sweet orange. In addition to their flavor-related role, flavanoves have been considered important dietary components with a role in maintaining healthy blood vessels and bones, as cancer and mutagenesis-suppressing agents and as anti-allergic, anti-inflamatory and anti-microbial compounds. Chalcone isomerase (CHI) catalyses the committed cyclization of bicyclic chalcones into tricyclic (S)-flavanones and is the key enzyme on directing the flavonoid pathway to the synthesis of flavanones, flavones, flavonols, isoflavones, tannins and anthocyanins. While it is suggested in the literature that a single-copy gene codes for CHI in sweet orange (Citrus sinensis L. Osb.), analysis of Citrus ESTs (CitEST) database indicates the presence of at least three putative chi transcripts, which supports the hypothesis of a multigene family coding for chalcone isomerase isoforms in fruits of sweet orange with the expression of the enzyme in both early and late fruit developmental stages.
Thesagro:  Flavonóide; Fruta Cítrica.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF25598 - 1UPCRA - DDPublicação digital
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  28/02/2020
Data da última atualização:  28/02/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, J. de S.; VASCONCELOS, A. M.; ALVES, A. A.; ROGERIO, M. C. P.; AZEVEDO, D. M. M. R.; OLIVEIRA, D. de S.
Afiliação:  JAINE DE SOUSA SANTOS, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brasil; ANGELA MARIA VASCONCELOS, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brasil; ARNAUD AZEVÊDO ALVES, Universidade Federal do Piauí (UFPI) - Teresina, PI, Brasil; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC; DANIELLE MARIA MACHADO R AZEVEDO, CPAMN; DELANO DE SOUSA OLIVEIRA, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brasil.
Título:  Pesos dos componentes não-carcaça de cordeiros localmente adaptados submetidos a dietas com diferentes relações volumoso:concentrado.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 29., 2019, Uberaba. Tecnologias que alimentam o mundo: anais eletrônicos. Uberaba: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2019. 5 f.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Abstract: The objective of this study was to evaluate the weight of non carcass components of lambs from genetic groups locally adapted to the Brazilian semiarid region submitted to diets with different voluminous: concentrate ratios. Twenty male lambs, not castrated, were used at approximately four months of age and average weight 18.8 ± 2.82 kg. The lambs were distributed in a completely randomized design, in a 2 x 2 factorial arrangement, composed of two genetic groups (Morada Nova and Santa Inês) and two voluminous ratios: concentrate (14.28: 85.72 and 54.96: 45, 04), making four treatments with five replications each. After skinning and evisceration, contents of gastrointestinal tract and non-carcass components (empty gastrointestinal tract, blood, skin, lung + trachea, liver, head, hind limbs and forelegs, reproductive tract, spleen and kidneys) were separated and weighed in absolute weight (kg). Santa Inês lambs presented higher blood and head weight when compared to Morada Nova breed animals. As for different voluminous: concentrate ratios, it was observed that diet with highest amount of concentrate (14.28: 85.72) (Table 1) provided a higher weight of skin, lung + trachea, heart, liver, reproductive system and spleen . Diets with lower bulk ratio: concentrate (14,28: 85,72) promote better weights of non-carcass components of lambs from genetic groups locally adapted to Brazilian semiarid.
Palavras-Chave:  Brasil; Brazilian semiarid; Carne ovina; Ovino de corte; Raça Morada Nova; Raça Santa Inês; Semiárido.
Thesagro:  Alimento Concentrado; Carcaça; Cordeiro; Nutrição Animal; Ovino; Peso; Víscera; Volumosos.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Brazil; Carcass weight; Carcass yield; Lambs; Ovine carcasses; Sheep feeding.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211245/1/CNPC-2019-Pesos-dos.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC39538 - 1UPCAA - DD
CPAMN32878 - 1UPCAA - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional