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Registros recuperados : 79 | |
61. | | FRANCO, A. L. C.; DÓREA, J. R. R.; FERREIRA, A. L.; OLIVEIRA, L. S.; BARREIROS, D. C.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G. de; LOURES, D. R. S. Efeito do emurchecimento e da adição de uréia sobre o perfil fermentativo da silagem do subproduto da extração do palmito da pupunha. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13.; SEMANA DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UESC CIÊNCIAS AGRÁRIAS, 9., 2007, Ilheus. Resumos expandidos...Ilheus: Universidade Estadual de Santa Cruz, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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62. | | SOUZA, L. L.; SILVA, W. A. S. Da; AZEVÊDO, J. A. G.; ABREU, V. L. De; ALVES, G. H. B.; NASCIMENTO, L. S.; SILVI, R. R.; PEREIRA, L. G. R. Medidas morfométricas in vivo de cordeiros confinados alimentados com níveis crescentes de proteína bruta. In: REUNIÃO ANUAL DA FEDERAÇÃO DE SOCIEDADES DE BIOLOGIA EXPERIMENTAL, 31., 2016, Foz do Iguaçu. Anais... São Paulo: Federação de Sociedade de Biologia Experimental, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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63. | | DETMANN, E.; SOUZA, M. A. DE; VALADARES FILHO, S. DE C.; QUEIROZ, A. C. DE; BERCHIELLI, T. T.; SALIBA, E. DE O. S.; CABRAL, L. DA S.; PINA, D. DOS S.; LADEIRA, M. M.; AZEVEDO, J. A. G. Métodos para análise de alimentos. Visconde do Rio Branco: Suprema, 2012 214 p. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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64. | | DETMANN, E.; SOUZA, M. A. DE; VALADARES FILHO, S. DE C.; QUEIROZ, A. C. DE; BERCHIELLI, T. T.; SALIBA, E. DE O. S.; CABRAL, L. DA S.; PINA, D. DOS S.; LADEIRA, M. M.; AZEVEDO, J. A. G. (ed.). Métodos para análise de alimentos. Visconde do Rio Branco: Suprema, 2012. 214 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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65. | | MOREIRA, E. de A.; REIS, L. G. dos; ALEVATO, C. B.; MOURA, P. P. R. de; DUQUE, A. C. A.; MOTTA, E. F.; LOPES, F. C. F.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G. Método de extração do glicerol livre por saponificação em alimentos para ruminantes. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 10.; WORKSHOP SOBRE POLÍTICAS PÚBLICAS, 10.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 11., 2011, Maceió. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2011. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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66. | | AZEVÊDO, J. A. G.; SOUZA, L. L.; SALT, M. P. F.; NASCIMENTO, L. S.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; SILVA, R. R.; OLIVEIRA, G. A. de; FERREIRA, D. M. F.; ALMEIDA, V. V. S. de. Substituição do milho pela silagem de jaca em dietas para cordeiros confinados. Semina: Ciências Agrárias, v. 36, n. 3, p. 1599-1608, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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67. | | NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; VERNEQUE, R. da S.; AZEVEDO, J. A. G. de; VIEIRA, P. A. S.; SANTOS, R. D. dos; ARAUJO, G. G. L. de; CHIZZOTTI, M. L.; OLIVEIRA, G. F. de. Tabelas nordestinas de composição de alimentos para bovinos leiteiros. Brasília, DF: Embrapa, 2014. 184 p. il. Acompanha link para o Software Calculeite Nordeste, que é parte integrante do livro: http://www.cnpgl.embrapa.br/calculeite/ Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal... Mostrar Todas |
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68. | | NASCIMENTO, L. S.; VIEIRA, P. A. S.; AZEVEDO, J. A. G.; PEREIRA, L. G. R.; SILVA, F. F. Da; NEVES, A. L. A.; MENEZES, D. R.; RODRIGUES, E. S. O. Silagem da raiz da mandioca em dietas para vacas: produção e composição do leite In: CONGRESO DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 25.; CONGRESO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 11., 2016, Recife. La seguridad alimentaria en America Latina. Recife: Universidade Federal Rural de Pernambuco, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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69. | | CABRAL, Í. dos S.; AZEVÊDO, J. A. G.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; ARAUJO, G. G. L. de; NOGUEIRA, A. S.; SOUZA, L. L.; OLIVEIRA, G. A. de; OLIVEIRA FILHO, C. A. A. de. Silage or fresh by-product of peach palm as roughage in the feeding of lambs. Tropical Animal Health and Production, v. 47, n. 3, p. 525-531, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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70. | | OLIVEIRA, B. S.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G.; RODRIGUES, J. A. S.; VELASCO, F. O.; NEVES, A. L. A.; MAURÍCIO, R. M.; VERNEQUE, R. da S.; SANTOS, R. D. dos. Silage quality of six sorghum cultivars for sheep. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 2, p. 256-464, fev. 2018. Título em português: Qualidade das silagens de seis cultivares de sorgo para ovinos. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. |
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71. | | PEREIRA, L. G. R.; BRANDÃO, L. G. N.; ARAGÃO, A. S. L. de; NEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; ARAUJO, G. G. L. de; AZEVÊDO, J. A. G. Relação entre pressão e volume para implantação da técnica in vitro semi-automática de produção de gases na avaliação de recursos alimentares no trópico semi-árido. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 46., 2009, Maringá. Inovação científica e tecnológica em zootecnia: anais dos resumos. Maringa: SBZ: UEM, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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72. | | PEREIRA, L. G. R.; PEREIRA, L. G. R.; BRANDAO, L. G. N.; ARAGAO, A. S. L. DE; NEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; ARAUJO, G. G. L. de; AZEVEDO, J. A. G. Relação entre pressão e volume para implantação da técnica in vitro semi-automática de produção de gases na avaliação de recursos alimentares no trópico semi-árido. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 46., 2009, Maringa. Anais... Maringá: SBZ, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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73. | | AZEVÊDO, J. A. G.; VALADARES FILHO, S. DE C.; DETMANN, E.; PINA, D. DOS S.; PAULINO, M. F.; VALADARES, R. F. D.; PEREIRA, L. G. R.; LIMA, J. C. M. In situ and in vitro degradation kinetics and prediction of the digestible neutral detergent fiber of agricultural and agro-industrial byproducts Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 8, p. 1890-1898, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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74. | | VIEIRA, P. A. S.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G.; ARAUJO, G. G. L. de; CHIZZOTTI, M. L.; ARAGÃO, A. dos S. L.; MISTURA, C.; NEVES, A. L. A. Validação de equações do consumo de matéria seca por ovinos da raça Santa Inês confinados. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 21.; CONGRESSO INTERNACIONAL DE ZOOTECNIA, 13.; FÓRUM DE ESTUDANTES DE CURSOS DE ZOOTECNIA DAS UNIVERSIDADES BRASILEIRAS, 7.; REUNIÃO NACIONAL DE ENSINO DE ZOOTECNIA, 17.; FÓRUM DE ENTIDADES DE ZOOTECNISTAS, 23.; SIMPÓSIO ALAGOANO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 2., 2011, Macéio. Inovação tecnológica e mercado consumidor: anais. Maceió : UFAL: ABZ, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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75. | | FERREIRA, A. L.; DÓREA, J. R. R.; FRANCO, A. L. C.; ZAMPARONI, V. R.; ARAGÃO, A. S. L. de; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G. de; BRAGA, L. G. T. Utilização da jaca na alimentação de ruminantes: efeito do estádio de maturação da jaca dura e jaca mole sobre o valor nutritivo. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13.; SEMANA DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UESC CIÊNCIAS AGRÁRIAS, 9., 2007, Ilheus. Resumos expandidos... Ilheus: Universidade Estadual de Santa Cruz, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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76. | | BRANDÃO, L. G. N.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVEDO, J. A. G.; SANTOS, R. D. dos; ARAGÃO, A. S. l.; VOLTOLINI, T. V.; NEVES, A. L. A.; ARAUJO, G. G. L. de; BRANDAO, W. N. Valor nutricional de componentes da planta e dos coprodutos da Agave sisalana para alimentação de ruminantes. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 63, n. 6, p. 1493-1501, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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77. | | OLIVEIRA, B. S.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G.; RODRIGUES, J. P. P.; ARAUJO, G. G. L. de; MAURÍCIO, R. M.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; MARTINS, T. L. T.; TOMICH, T. R. In vitro screening of plants from the Brazilian Caatinga biome for methanogenic potential in ruminant nutrition. Environmental Science and Pollution Research, v. 25, n. 35, p. 35538-35547, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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78. | | CARVALHO, G. G. P.; REBOULÇAS, R. A.; CAMPOS, F. S.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; GOIS, G. C.; OLIVEIRA, J. S. de; OLIVEIRA, R. L.; RUFINO, L. M. de A.; AZEVEDO, J. A. G.; CIRNE, L. G. A. Intake, digestibility, performance, and feeding behavior of lambs fed diets containing silages of different tropical forage species. Animal Feed Science and Technology, v. 228, p. 140-148, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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79. | | RIBEIRO, R. S.; RODRIGUES, J. P. P.; MAURÍCIO, R. M.; BORGES, A. L. C. C.; REIS E SILVA, R.; BERCHIELLI, T. T.; VALADARES FILHO, S. C.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; FERREIRA, A. L.; GUIMARAES JUNIOR, R.; AZEVÊDO, J. A. G.; SANTOS, R. D. dos; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R. Predicting enteric methane production from cattle in the tropics. Animal, 2020. 15 p. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 79 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
27/09/2022 |
Data da última atualização: |
13/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
GUIMARÃES, G. S.; AZEVEDO, J. A. G.; CAIRO, F. C.; SILVA, C. S. da; SOUZA, L. L.; NUNES, F. dos S.; CARVALHO, G. G. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, R. R. |
Afiliação: |
GILMARA SANTOS GUIMARÃES, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilhéus, BA; JOSÉ AUGUSTO GOMES AZEVEDO, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilheus, BA; FERNANDO CORREIA CAIRO, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia, Itapetinga, BA; CRISTIANE SIMPLÍCIO DA SILVA, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilheus, BA; LÍGIA LINS SOUZA, Universidade Estadual de Santa Cruz, BA; FLAVIA DOS SANTOS NUNES, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia, Itapetinga, BA; GLEIDSON GIORDANO PINTO DE CARVALHO, Universidade Federal da Bahia, Salvador, BA; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ROBÉRIO RODRIGUES SILVA, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia, Itapetinga, BA. |
Título: |
Proportions of concentrate and rehydrated ground grain corn silage at different storage times for better use of starch by lambs. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Animal Health and Production, v. 54, n. 4, 297, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s11250-022-03301-9 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the nutritional and bioeconomic potential of rehydrated ground grain corn silage (RGGCS), at different storage times associated with proportions of concentrates for better starch utilization by lambs. Forty Dorper- Santa Inês crossbred lambs were used, with an average body weight of 24 ± 3.9 kg, and an average age of 90 days. The lambs were feedlot for 63 days in experiment design completely randomized, with eight repetitions and five experimental diets: Diet 1: 850 g/kg concentrate including dry ground corn; diet 2: 850 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 45 days; diet 3: 650 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 90 days; diet 4: 650 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 45 days; diet 5: 850 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 45 days. As roughage, silage corn whole plant. Starch intake was higher (P < 0.05) with the dry ground corn diet; however, digestibility was lower (P < 0.05) for most nutrients compared to the RGGCS diet. A smaller amount of starch in the feces of animals that received the RGGCS diet was found. A diet with 850 g/kg of concentrate, including RGGCS ensiled for 45 days, generates higher net income, increases nutrient intake, and could be an alternative during the fluctuation of corn prices. |
Palavras-Chave: |
Amido de milho; Potencial nutricional e bioeconômico da silagem de milho grão moído reidratado. |
Thesagro: |
Amido; Carneiro; Nutrição Animal; Ovelha; Silagem. |
Thesaurus NAL: |
Lambs; Sheep; Silage; Starch. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146878/1/Proportions-of-concentrate-and-rehydrated-ground-grain-corn-silage-2022.pdf
|
Marc: |
LEADER 02409naa a2200361 a 4500 001 2146878 005 2023-01-13 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s11250-022-03301-9$2DOI 100 1 $aGUIMARÃES, G. S. 245 $aProportions of concentrate and rehydrated ground grain corn silage at different storage times for better use of starch by lambs.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThis study aimed to evaluate the nutritional and bioeconomic potential of rehydrated ground grain corn silage (RGGCS), at different storage times associated with proportions of concentrates for better starch utilization by lambs. Forty Dorper- Santa Inês crossbred lambs were used, with an average body weight of 24 ± 3.9 kg, and an average age of 90 days. The lambs were feedlot for 63 days in experiment design completely randomized, with eight repetitions and five experimental diets: Diet 1: 850 g/kg concentrate including dry ground corn; diet 2: 850 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 45 days; diet 3: 650 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 90 days; diet 4: 650 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 45 days; diet 5: 850 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 45 days. As roughage, silage corn whole plant. Starch intake was higher (P < 0.05) with the dry ground corn diet; however, digestibility was lower (P < 0.05) for most nutrients compared to the RGGCS diet. A smaller amount of starch in the feces of animals that received the RGGCS diet was found. A diet with 850 g/kg of concentrate, including RGGCS ensiled for 45 days, generates higher net income, increases nutrient intake, and could be an alternative during the fluctuation of corn prices. 650 $aLambs 650 $aSheep 650 $aSilage 650 $aStarch 650 $aAmido 650 $aCarneiro 650 $aNutrição Animal 650 $aOvelha 650 $aSilagem 653 $aAmido de milho 653 $aPotencial nutricional e bioeconômico da silagem de milho grão moído reidratado 700 1 $aAZEVEDO, J. A. G. 700 1 $aCAIRO, F. C. 700 1 $aSILVA, C. S. da 700 1 $aSOUZA, L. L. 700 1 $aNUNES, F. dos S. 700 1 $aCARVALHO, G. G. P. de 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aSILVA, R. R. 773 $tTropical Animal Health and Production$gv. 54, n. 4, 297, 2022.
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