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52. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DÓREA, J. R. R.; FRANCO, A. L. C.; FERREIRA, A. L.; OLIVEIRA, L. S.; BARREIROS, D. C.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G. de; LOURES, D. R. S. Efeito da adição do fubá de milho no perfil fermentativo da silagem do resíduo da extração do palmito da pupunha. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13.; SEMANA DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UESC CIÊNCIAS AGRÁRIAS, 9., 2007, Ilheus. Resumos expandidos...Ilheus: Universidade Estadual de Santa Cruz, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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53. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BARREIROS, D. C.; OLIVEIRA, L. S.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G.; FERREIRA, A. L.; ZAMPARONI, V. R.; BOMFIM, M. A. D.; PEDREIRA, M. S.; LOURES, D. R. S. Efeito da adição de raspa de mandioca no perfil fermentativo da silagem do co-produto da extração do palmito da pupunha (Bactris gasipaes Kunth). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 17.; CONGRESSO INTERNACIONAL DE ZOOTECNIA, 4.; REUNIÃO NACIONAL DE ENSINO DE ZOOTECNIA, 13., 2007, Londrina. A zootecnia frente a novos desafios: anais. Londrina: UEL: ABZ, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Semiárido. |
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54. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FRANCO, A. L. C.; DÓREA, J. R. R.; FERREIRA, A. L.; OLIVEIRA, L. S.; BARREIROS, D. C.; BRANDÃO, L. G. N.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G. de; LOURES, D. R. S. Efeito da adição da raspa de mandioca no perfil fermentativo da silagem do resíduo da extração do palmito da pupunha. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13.; SEMANA DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UESC CIÊNCIAS AGRÁRIAS, 9., 2007, Ilheus. Resumos expandidos...Ilheus: Universidade Estadual de Santa Cruz, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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55. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BARREIROS, D. C.; OLIVEIRA, L. S.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G.; DÓREA, J. R. R.; FRANCO, A. L. C.; PEDREIRA, M. S.; LOURES, D. R. S. Efeito da adição da torta de dendê no perfil fermentativo da silagem do resíduo da extração do palmito da pupunha (Bactris gasipaes Kunth). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 17.; CONGRESSO INTERNACIONAL DE ZOOTECNIA, 4.; REUNIÃO NACIONAL DE ENSINO DE ZOOTECNIA, 13., 2007, Londrina. Anais... Londrina: Universidade Estadual de Londrina, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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58. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FRANCO, A. L. C.; DÓREA, J. R. R.; FERREIRA, A. L.; OLIVEIRA, L. S.; BARREIROS, D. C.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G. de; LOURES, D. R. S. Efeito do emurchecimento e da adição de uréia sobre o perfil fermentativo da silagem do subproduto da extração do palmito da pupunha. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13.; SEMANA DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UESC CIÊNCIAS AGRÁRIAS, 9., 2007, Ilheus. Resumos expandidos...Ilheus: Universidade Estadual de Santa Cruz, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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59. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DETMANN, E.; SOUZA, M. A. DE; VALADARES FILHO, S. DE C.; QUEIROZ, A. C. DE; BERCHIELLI, T. T.; SALIBA, E. DE O. S.; CABRAL, L. DA S.; PINA, D. DOS S.; LADEIRA, M. M.; AZEVEDO, J. A. G. Métodos para análise de alimentos. Visconde do Rio Branco: Suprema, 2012 214 p. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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60. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DETMANN, E.; SOUZA, M. A. DE; VALADARES FILHO, S. DE C.; QUEIROZ, A. C. DE; BERCHIELLI, T. T.; SALIBA, E. DE O. S.; CABRAL, L. DA S.; PINA, D. DOS S.; LADEIRA, M. M.; AZEVEDO, J. A. G. (ed.). Métodos para análise de alimentos. Visconde do Rio Branco: Suprema, 2012. 214 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 79 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
27/09/2022 |
Data da última atualização: |
13/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
GUIMARÃES, G. S.; AZEVEDO, J. A. G.; CAIRO, F. C.; SILVA, C. S. da; SOUZA, L. L.; NUNES, F. dos S.; CARVALHO, G. G. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, R. R. |
Afiliação: |
GILMARA SANTOS GUIMARÃES, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilhéus, BA; JOSÉ AUGUSTO GOMES AZEVEDO, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilheus, BA; FERNANDO CORREIA CAIRO, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia, Itapetinga, BA; CRISTIANE SIMPLÍCIO DA SILVA, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilheus, BA; LÍGIA LINS SOUZA, Universidade Estadual de Santa Cruz, BA; FLAVIA DOS SANTOS NUNES, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia, Itapetinga, BA; GLEIDSON GIORDANO PINTO DE CARVALHO, Universidade Federal da Bahia, Salvador, BA; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ROBÉRIO RODRIGUES SILVA, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia, Itapetinga, BA. |
Título: |
Proportions of concentrate and rehydrated ground grain corn silage at different storage times for better use of starch by lambs. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Animal Health and Production, v. 54, n. 4, 297, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s11250-022-03301-9 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the nutritional and bioeconomic potential of rehydrated ground grain corn silage (RGGCS), at different storage times associated with proportions of concentrates for better starch utilization by lambs. Forty Dorper- Santa Inês crossbred lambs were used, with an average body weight of 24 ± 3.9 kg, and an average age of 90 days. The lambs were feedlot for 63 days in experiment design completely randomized, with eight repetitions and five experimental diets: Diet 1: 850 g/kg concentrate including dry ground corn; diet 2: 850 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 45 days; diet 3: 650 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 90 days; diet 4: 650 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 45 days; diet 5: 850 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 45 days. As roughage, silage corn whole plant. Starch intake was higher (P < 0.05) with the dry ground corn diet; however, digestibility was lower (P < 0.05) for most nutrients compared to the RGGCS diet. A smaller amount of starch in the feces of animals that received the RGGCS diet was found. A diet with 850 g/kg of concentrate, including RGGCS ensiled for 45 days, generates higher net income, increases nutrient intake, and could be an alternative during the fluctuation of corn prices. |
Palavras-Chave: |
Amido de milho; Potencial nutricional e bioeconômico da silagem de milho grão moído reidratado. |
Thesagro: |
Amido; Carneiro; Nutrição Animal; Ovelha; Silagem. |
Thesaurus NAL: |
Lambs; Sheep; Silage; Starch. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146878/1/Proportions-of-concentrate-and-rehydrated-ground-grain-corn-silage-2022.pdf
|
Marc: |
LEADER 02409naa a2200361 a 4500 001 2146878 005 2023-01-13 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s11250-022-03301-9$2DOI 100 1 $aGUIMARÃES, G. S. 245 $aProportions of concentrate and rehydrated ground grain corn silage at different storage times for better use of starch by lambs.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThis study aimed to evaluate the nutritional and bioeconomic potential of rehydrated ground grain corn silage (RGGCS), at different storage times associated with proportions of concentrates for better starch utilization by lambs. Forty Dorper- Santa Inês crossbred lambs were used, with an average body weight of 24 ± 3.9 kg, and an average age of 90 days. The lambs were feedlot for 63 days in experiment design completely randomized, with eight repetitions and five experimental diets: Diet 1: 850 g/kg concentrate including dry ground corn; diet 2: 850 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 45 days; diet 3: 650 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 90 days; diet 4: 650 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 45 days; diet 5: 850 g/kg concentrate including RGGCS ensiled for 45 days. As roughage, silage corn whole plant. Starch intake was higher (P < 0.05) with the dry ground corn diet; however, digestibility was lower (P < 0.05) for most nutrients compared to the RGGCS diet. A smaller amount of starch in the feces of animals that received the RGGCS diet was found. A diet with 850 g/kg of concentrate, including RGGCS ensiled for 45 days, generates higher net income, increases nutrient intake, and could be an alternative during the fluctuation of corn prices. 650 $aLambs 650 $aSheep 650 $aSilage 650 $aStarch 650 $aAmido 650 $aCarneiro 650 $aNutrição Animal 650 $aOvelha 650 $aSilagem 653 $aAmido de milho 653 $aPotencial nutricional e bioeconômico da silagem de milho grão moído reidratado 700 1 $aAZEVEDO, J. A. G. 700 1 $aCAIRO, F. C. 700 1 $aSILVA, C. S. da 700 1 $aSOUZA, L. L. 700 1 $aNUNES, F. dos S. 700 1 $aCARVALHO, G. G. P. de 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aSILVA, R. R. 773 $tTropical Animal Health and Production$gv. 54, n. 4, 297, 2022.
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