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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  19/10/2016
Data da última atualização:  19/10/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  LEITE, R. S.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; SEIBEL, N. F.; DIAS, I. P.
Afiliação:  RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; NEUSA F. SEIBEL, UTFPR; ISABELA P. DIAS, UTFPR.
Título:  Avaliação sensorial em biscoitos de coco com farinhas de tempeh de soja liofilizado e torrado.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: AMERICAS: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOYBEAN UTILIZATION, 2013, Bento Gonçalves. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 5 p. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Rhizopus oligosporus; Sensory analyses; Soybean flour.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/148958/1/ID43805-AmericasICSUtrabalho56.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT43805 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  12/07/2023
Data da última atualização:  12/07/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, L. B.; SILVA, R. D.; ALONSO, J. D.; BRIENZO, M.; SILVA, N. C.; PEROTTO, G.; OTONI, C. G.; AZEREDO, H. M. C. de.
Afiliação:  HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPDIA.
Título:  Bioplastics from orange processing byproducts by an ecoefficient hydrothermal approach.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Food Packaging and Shelf Life, v. 38, 101114, 2023.
Páginas:  1 - 8
ISSN:  2214-2894
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2023.101114
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Valorization of orange processing byproducts into bioplastics represents a sustainable alternative to virgin plastics for some applications. In this study, we obtained three films based on such biomass, namely, orange peel (OPe), orange pomace (OPo), and a combination of peel, pomace, and finisher pulp (OPPP). The byproducts were submitted to a ?clean? hydrothermal pretreatment at 121 ◦C for 30 min at 1.2 kgf.cm− 2 . They were then added with glycerol, homogenized, cast into films, and dried. The OPe film presented higher water vapor permeability and poorer overall tensile properties compared to the other films, possibly due to the lower polysaccharide contents in the peel compared to those in the pomace. The OPPP film was considered the most interesting from a biorefinery perspective since it is made from three orange processing byproducts instead of only one. Moreover, all films exhibited high antioxidant and UV-absorption capacities, indicating their potential applicability as active packaging materials for oxidizable products.
Palavras-Chave:  Film; Film Citrus Lignocellulose Biorefinery; Upcycling.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18247 - 1UPCAP - DDPROCI.23/622023/66
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