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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  08/09/2009
Data da última atualização:  25/04/2011
Autoria:  FLÓREZ, S. L.; LASPRILLA, D. M.; CHAVES, B.; FISCHER, G.; MAGNITSKIY, S.
Afiliação:  Sandra Liliana Flórez, UNAL; Diego Miranda Lasprilla, UNAL; Bernardo Chaves, UNAL; Gerhard Fischer, UNAL; Stanislav Magnitskiy, UNAL.
Título:  Growth of lulo (Solanum quitoense Lam.) plants affected by salinity and substrate.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 30, n. 2, p. 402-408, jun. 2008.
ISSN:  0100-2945
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effects of 0, 30 and 60 mM NaCl and substrates (red peat, sand or 3:1:1 [w/w] mixture of peat, sand, or soil) on vegetative growth of lulo, an Andean fruit species, during 12 weeks were studied. The experiment was carried out by using 2000 cm3 of polypropylene plastic pots under greenhouse conditions. Plant height, number of leaves and nodes, leaf area, total plant dry matter (DM), and shoot/root ratio were evaluated. With the increase of salt concentration, the plant height, the number of leaves and nodes, the leaf areas and plant dry mass DM decreased, whereas shoot/root ratio increased. Sand grown lulo plants were most affected by salinity and presented total mortality at 60 mM NaCl. On the other hand, plants held either in peat or in substrate mixture developed larger height, greater leaf and node numbers, higher leaf area and dry matter content. Shoot/root ratio in control (soil) and sand-grown plants (30 mM NaCl) was lower.
Palavras-Chave:  Dry matter; Lulo; NaCl; Naranjilla; Plant height.
Thesaurus Nal:  leaf area; peat; salinity; sand.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  25/02/2005
Data da última atualização:  28/05/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LOVATO, F. A.; NAGATA, T.; ÁVILA, A. C. de; RESENDE, R. O.; INOUE-NAGATA, A. K.
Afiliação:  FERNANDA A. F. LOVATO, DEPARTAMENTO DE BIOLOGIA MOLECULA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; TATSUYA NAGATA, UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; ANTONIO CARLOS DE ÁVILA, CNPH; RENATO O. RESENDE, DEPARTAMENTO DE BIOLOGIA CELULAR, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; ALICE KAZUKO INOUE NAGATA, CNPH.
Título:  The complete nucleotide sequence of glycoprotein precursor of tomato chlorotic spot virus and groundnut ringspot virus.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Fitopatologia Brasileira, Brasília, v. 29, p. S101-102, ago. 2004.
Idioma:  Inglês
Notas:  Suplemento. Resumo . Trabalho apresentado no 37º Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 2004.
Palavras-Chave:  GRSV; TCSV.
Thesagro:  Lycopersicon Esculentum; Tomate.
Thesaurus NAL:  Tospovirus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH29828 - 1UPCRA - DD016885016885
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