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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registros recuperados : 206
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121.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G. de; GOUVEA, S. P.; BRITTO, D. de. Uso de metodologia simples por análise de imagens para acompanhamento da proliferação de fungos em frutos fatiados. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2006. 25 p. (Embrapa Instrumentação Agropecuária. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 17).

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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122.Imagem marcado/desmarcadoMORAIS, L. C. de; BERNARDES FILHO, R.; ASSIS, O. B. G. de. Wettability and bacteria attachment evaluation of multilayer proteases films for biosensor application. World Journal of microbiology and biotechnology, Oxford, v. 25, p. 123-129, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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123.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G. de; SCRAMIN, J. A.; CORREA, T. A.; BRITTO, D. de; FORATO, L. A. A comparative evaluation of integrity and colour preservation of sliced apples protected by chitosan and zein edible coatings. Revista Iberoamericana de Tecnología Postcosecha, Hermosillo, v. 13, n. 1, p. 76-85, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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124.Imagem marcado/desmarcadoBRITTO, D. de; MOURA, M. R. de; AOUADA, F. A.; MATTOSO, L. H. C.; ASSIS, O. B. G. de. Characterization of N,N,N-TRIMETHYL CHITOSAN/TPP nanoparticles loaded with vitamin. In: IBEROAMERICAN CHITIN SYMPOSIUM - SIAQ, 6.; INTERNATIONAL CONFERENCE ON CHITIN AND CHITOSAN, 12., 2012, Fortaleza. Abstracts... São Carlos, SP: IQSC/USP, 2012. p. 33.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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125.Imagem marcado/desmarcadoNAIME, J. de M.; ASSIS, O. B. G. de; DIVINO, G.; VAZ, C. M. P.; SILVA, A. M. da. Analisador granulométrico automatizado aplicado na caracterização de pós de vidro processados por moagem. São Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 1998. 5 p. (Embrapa Instrumentação Agropecuária. Comunicado Técnico, 27).

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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126.Imagem marcado/desmarcadoCUNHA, O. M.; LIMA, A. M. F.; ASSIS, O. B. G. de; TIERA, M. J.; TIERA, V. A. O. Amphiphilic diethylaminoethyl chitosan of high molecular weight as an edible film. International Journal of Biological Macromolecules, n. 164, 2020. 3411 - 3420

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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127.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, C. B. da; DUARTE, D. S.; SOUZA, A. V. de; ASSIS, O. B. G. de; BRITTO, D. de. Synthesis of chitosan polysaccharide nanoparticles for skin grape extract stabilization. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 4, p. 17913-17930, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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128.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, C. B.; DUARTE, D. S.; SOUZA, A. V. V.; ASSIS, O. B. G. de; BRITTO, D. Synthesis of chitosan polysaccharide nanoparticles for skin grape extract stabilization. Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 4, 2020. 17913-17930

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129.Imagem marcado/desmarcadoBERTUSO, P de C.; WODEWOTZKY, T. I.; SUAZO, C. A. T.; BRITTO, D. de; ASSIS, O. B. G. de. Avaliação das propriedades físico-químicas de blendas de quitosana e beta-glicerol fosfato, para emprego como substrato de crescimento de células-tronco mesenquimais adultas. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 4., 2012, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2012. p. 30. Editores técnicos: João de Mendonça Naime, Lucimara Aparecida Forato, Maria Alice Martins, Ladislau Marcelino Rabello, Rubens Bernardes Filho. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 56)

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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130.Imagem marcado/desmarcadoPESSOA, J. D. C.; BRAZ, D. C.; SCANDAROLI, A.; ASSIS, O. B. G. de; KERR, W. S. Caracterização morfomecânica para beneficiamento do fruto da castanha-de-cotia (Couepia edulis). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 17., 2002, Belém. Os novos desafios da fruticultura brasileira. [Belém: SBF: EMBRAPA: Governo do Pará], 2002. 5 f. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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131.Imagem marcado/desmarcadoFORATO, L. A.; BRITTO, D. de; RIZZO, J. S. de; GASTALDI, T. A.; ASSIS, O. B. G. de. Effect of cashew gum-carboxymethylcellulose edible coatings in extending the shelf-life of fresh and cut guavas. Food Packaging and Shelf Life, v. 5, p. 68-74, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Semiárido.

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132.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, L. C. X.; ASSIS, O. B. G. de; MADUREIRA, E. H.; MEDEIROS, E. S.; OLIVEIRA, J. E. Efeito da progesterona na cristalização de filmes de poli(épsilon-caprolactona). In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 7.; ESCOLA DE NANOTECNOLOGIA, 3., 2013, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2013. p. 499-501 Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. CD-ROM. Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso.

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133.Imagem marcado/desmarcadoSCRAMIN, J. M.; BRITTO, D. de; ASSIS, O. B. G. de; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Caracterização da ação protetora de filmes à base de zeínas e ácido oléico aplicados em maçãs in natura. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2007. 3 p. (Embrapa Instrumentação Agropecuária. Circular Técnica, 37).

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134.Imagem marcado/desmarcadoSOLIGON, A. C.; BECARO, A. A.; PUTI, F. C.; SCRAMIN, J. A.; FERREIRA, M. D.; ASSIS, O. B. G. de. Aplicação de filmes comestíveis de zeínas na conservação de nutrientes em peras. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 3., 2011, São Carlos. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2011. p. 35. ( Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 104). Editado por: Luiz Francisco Zafalon; Patricia Tholon.

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135.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, O. B. G. de; RIBEIRO, M. de M. M.; ATARASSI, M. E.; LIMA, G. P. P.; FERREIRA, M. D. Aplicação de ceras em frutas e hortaliças. In: FERREIRA, M. D. (Ed.). Colheita e beneficiamento de frutas e hortaliças. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2008. p. 77-85.

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136.Imagem marcado/desmarcadoCORRÊA, T. R. A.; SCRAMIN, J. A.; ASSIS, O. B. G. de; FORATO, L. A.; R. Bernardes Filho. Analysis of zein: propolis based films by AFM and DMA In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURE APPLICATIONS OF NANOTECHNOLOGIES - NanoAgri, 2010, São Pedro, SP. [Anais…] São Pedro: Aptor Software, 2010. Editors: Caue Ribeiro, Odílio Benedito Garrido de Assis, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Sérgio Mascarenhas.

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137.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, L. P.; BITENCOURT, T. A.; SALTORATTO, A. L. F.; SELEGHIM, M. H. R.; ASSIS, O. B. G. de. Antifungal activity of chitosan and its quaternized derivative in gel form and as an edible coating on cut cherry tomatoes. Journal of Agricultural Sciences, v. 63, n. 3, p. 271-285, 2018.

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138.Imagem marcado/desmarcadoMIRANDA, M.; SUN, X.; ASSIS, O. B. G. de; FERENCE, C.; FERREIRA, M. D.; BALDWIN, E. A. Antifungal activity of Zingiber officinale Roscoe (ginger) oil and extracts, associated with carnauba wax nanoemulsions, on fungal control of harvest papaya. ISHS Acta Horticulturae, v. 1325, p. 191-198, 2021. V International Symposium on Postharvest Pathology: From Consumer to Laboratory-Sustainable Approaches to Managing Postharvest Pathogens.

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139.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, C. E. M.; SCRAMIN, J. A.; ASSIS, O. B. G. de; BERNARDES FILHO, R.; IMASATO, H.; FORATO, L. A. Análise de peras revestidas com filmes a base de zeínas por RMN de 13C em alta resolução. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 5., 2009, São Carlos. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p. 107-109. Editado por Odílio Benedito Garrido de Assis; Wilson Tadeu Lopes da Silva; Luiz Henrique Capparelli Mattoso.

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140.Imagem marcado/desmarcadoGASTALDI, T. A.; RIZZO, J. S.; BRITTO, D. de; ASSIS, O. B. G. de; FORATO, L. A. Análise colorimétrica de goiabas cortadas revestidas com filmes a base da goma do cajueiro. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 2., 2010, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária: Embrapa Pecuária Sudeste, 2010. p. 18. (Embrapa Instrumentação Agropecuária. Documentos, 50).

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  15/12/2021
Data da última atualização:  15/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MIRANDA, M.; SUN, X.; ASSIS, O. B. G. de; FERENCE, C.; FERREIRA, M. D.; BALDWIN, E. A.
Afiliação:  M. MIRANDA, UNESP; X. SUN, USDA; ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA; C. FERENCE, USDA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA; E. A. BALDWIN, USDA.
Título:  Antifungal activity of Zingiber officinale Roscoe (ginger) oil and extracts, associated with carnauba wax nanoemulsions, on fungal control of harvest papaya.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  ISHS Acta Horticulturae, v. 1325, p. 191-198, 2021.
DOI:  10.17660/ActaHortic.2021.1325.28
Idioma:  Inglês
Notas:  V International Symposium on Postharvest Pathology: From Consumer to Laboratory-Sustainable Approaches to Managing Postharvest Pathogens.
Conteúdo:  ABSTRACT: Essential oils and plant extracts can be safe alternatives for reducing post-harvest decay in foods compared to synthetic preservatives. Ginger oil (GO) and ethanolic extracts (GE) has been in vitro studied. Antifungal activity associated with fruit coatings on papaya has not been exhaustively investigated until now. In this study, the antifungal activity of GOs and GEs to control Colletotrichum gloeosporioides was investigated. In vitro results showed that GO has higher activity compared to GE, significantly reducing mycelial growth. The measured minimum inhibitory concentration (MIC) of GOs and GE were 0.1 to 0.8% (v/v) and 2.5 to 5%, respectively. Petri dishes inoculated with C. gloeosporioides were coated with carnauba wax nanoemulsion (CWN), GO nanoemulsion (at 3 and 6%), and their combination. Results showed that after 24h plates treated with 3 or 6% of GO, and CWN exhibited significant inhibition of the mycelial zone (MZI). The combination of CWN coating and GO was more effective than GO alone. CWN coatings resulted in significantly higher MZI alone or when associated with GO, compared to GO itself or control-water. After 7 days, plates treated with GO resulted in the same MZI as control, and CWN demonstrated inhibition against C. gloeosporioides. In vivo tests on ?Redland? papayas coated with CWN showed effective control upon fungal growth. The lowest values of fungal disease severity occurred when CWN was associated with GO (at 3 and 6% v/v). By comparing ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Carnauba wax nanoemulsion; Edible coatings; Ethanolic extracts; Papaya decay.
Thesagro:  Colletotrichum Gloeosporioides.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229244/1/ACTA-Antifungal-Zingiber-Miranda.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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