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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  20/12/2019
Data da última atualização:  20/04/2020
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  LAVIOLA, B. G.; SANTOS, A. dos; GOMES, E. S.; ROCHA, L. de s.; BORGES, M.; MENDONÇA, S.; GOUVÊA, J. A. de; RODRIGUES, E. V.
Afiliação:  BRUNO GALVEAS LAVIOLA, CNPAE; Adriano dos Santos, Engenheiro??agrônomo, doutor em Genética e Melhoramento de Plantas, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro, UENF, Campos dos Goytacazes, RJ.; Eloisa Silva Gomes, Graduanda em Ciências Naturais, Universidade de Brasília, UnB, Brasília, DF.; Leonardo de Sousa Rocha, Graduando em Gestão ambiental, Universidade de Brasília, UnB, Brasília, DF.; Marina Borges, Mestranda em Ciências da Saúde, Universidade de Brasília, UnB, Brasília, DF.; Simone Mendonça, Farmacêutica, doutora em Saúde Pública, pesquisadora da Embrapa Agroenergia, Brasília, DF.; Jorge Alberto de Gouvêa, Engenheiro??agrônomo, doutor em Biologia Vegetal, pesquisador da Embrapa Trigo, Passo Fundo, RS.; Erina Vitório Rodrigues, Engenheira??agrônoma, doutora em Genética e Melhoramento de Plantas, professora da UnB. Brasília, DF.
Título:  Performance de genótipos de canola nas condições de Cerrado, Brasília, DF.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2019.
Páginas:  27
Série:  ((Boletim de pesquisa e desenvolvimento / Embrapa Agroenergia, 20)
Idioma:  Português
Thesagro:  Cerrado; Seleção Genética.
Thesaurus Nal:  Canola.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207655/1/BRUNO-BP20.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAE3544 - 1UMTFL - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  01/11/2019
Data da última atualização:  01/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  AROEIRA, C. N.; FEDDERN, V.; GRESSLER, V.; MOLOGNONI, L.; DAGUER, H.; DALLA COSTA, O. A.; LIMA, G. J. M. M. de; CONTRERAS-CASTILL0, C. J.
Afiliação:  CAROLINA N. AROEIRA, ESALQ; VIVIAN FEDDERN, CNPSA; VANESSA GRESSLER, CNPSA; LUCIANO MOLOGNONI, MAPA; HEITOR DAGUER, MAPA; OSMAR ANTONIO DALLA COSTA, CNPSA; GUSTAVO JULIO MELLO M. DE LIMA, CNPSA; CARMEN J. CONTRERAS-CASTILL0, ESALQ.
Título:  Determination of ractopamine residue in tissues and urine from swine fed meat and bone meal.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Additives & Contaminants: Part A, v. 36, n. 3, p. 424-433, 2019.
DOI:  10.1080/19440049.2019.1567942
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: In many countries, ractopamine hydrochloride (RAC) is allowed to be used in animal production as a βagonist, which is an energy repartitioning agent able to offer economic benefits such as increased muscle and decreased fat deposition, feed conversion improvement and an increase in average daily weight gain. However, some countries have banned its use and established strict traceability programmes because of pharmacological implications of β-agonist residues in meat products. In Brazil, commercial RAC is controlled (5?20 mg kg−1) and only added to pig diet during the last 28 days before slaughter. However, the control is more difficult when co-products, like meat and bone meal (MBM), which can be produced from RAC treated animals, are part of the feed composition. Therefore, a study was undertaken to evaluate the presence of RAC residue concentrations in urine and tissues of gilts (n = 40) in four dietary groups: 0%, 7%, 14% and 21% (w/w) of MBM-containing RAC (53.5 µg kg−1). The concentration of RAC residues in MBM, pig tissues and urine was determined by LC?MS. Low RAC concentrations were detected in muscle, kidney, liver and lungs (limit of detection = 0.15, 0.5, 0.5 and 1.0 µg kg−1, respectively); however, no RAC residues were quantified above the limit of quantification (0.5, 2.5, 2.5 and 2.5 µg kg−1, respectively). In urine, the RAC concentration remained below 1.35 µg L−1. These data suggest that MBM (containing 53.5 µ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Carne de porco; Pig fed meat; Pork production.
Thesagro:  Carne; Farinha de Osso; Suíno.
Thesaurus NAL:  Analytical methods; Feed additives; Food safety.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21671 - 1UPCAP - DD
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