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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
28/05/2020 |
Data da última atualização: |
28/05/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MORAIS, P. A. de O.; SOUZA, D. M. de; MADARI, B. E.; OLIVEIRA, A. E. de. |
Afiliação: |
PEDRO AUGUSTO DE OLIVEIRA MORAIS, UFG; DIEGO MENDES DE SOUZA, CNPAF; BEATA EMOKE MADARI, CNPAF; ANSELMO ELCANA DE OLIVEIRA, UFG. |
Título: |
A computer-assisted soil texture analysis using digitally scanned images. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Computers and Electronics in Agriculture, v. 174, 105435, July 2020. |
ISSN: |
0168-1699 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.compag.2020.105435 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A computer-assisted soil texture analysis is presented using digitally scanned soil images of 177 soil samples collected from different regions of Brazil. Soil digital images were correlated to texture results determined by the standard pipette method using three multivariate methods: successive projections algorithm combined with multivariate linear regression (SPA-MLR), partial least-squares regression (PLSR), and least-squares support vector machine regression (LSSVMR). Sand and clay particle size were better estimated using LSSVMR presenting correlations above 90%. Following soil sample particle size content estimates, soil texture classes were also estimated achieving 90.6% accuracy. The proposed method using digital images is fast, cheap and has low environmental impact when compared to the standard method. |
Thesagro: |
Textura do Solo. |
Thesaurus Nal: |
Computer-assisted instruction; Digital images; Image analysis; Sand; Soil texture. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01597naa a2200253 a 4500 001 2122735 005 2020-05-28 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0168-1699 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.compag.2020.105435$2DOI 100 1 $aMORAIS, P. A. de O. 245 $aA computer-assisted soil texture analysis using digitally scanned images.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aA computer-assisted soil texture analysis is presented using digitally scanned soil images of 177 soil samples collected from different regions of Brazil. Soil digital images were correlated to texture results determined by the standard pipette method using three multivariate methods: successive projections algorithm combined with multivariate linear regression (SPA-MLR), partial least-squares regression (PLSR), and least-squares support vector machine regression (LSSVMR). Sand and clay particle size were better estimated using LSSVMR presenting correlations above 90%. Following soil sample particle size content estimates, soil texture classes were also estimated achieving 90.6% accuracy. The proposed method using digital images is fast, cheap and has low environmental impact when compared to the standard method. 650 $aComputer-assisted instruction 650 $aDigital images 650 $aImage analysis 650 $aSand 650 $aSoil texture 650 $aTextura do Solo 700 1 $aSOUZA, D. M. de 700 1 $aMADARI, B. E. 700 1 $aOLIVEIRA, A. E. de 773 $tComputers and Electronics in Agriculture$gv. 174, 105435, July 2020.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
29/05/2020 |
Data da última atualização: |
29/05/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ARES, G.; GIMÉNEZ, A.; DELIZA, R. |
Afiliação: |
Gastón Ares; Ana Giménez, Universidad de la República, Uruguay; ROSIRES DELIZA, CTAA. |
Título: |
Influence of three non-sensory factors on consumer choice of functional yogurts over regular ones. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Food Quality and Preference, v. 21, p. 361-367, 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Choice-based conjoint; Conjoint analysis; Consumer studies; Fibre. |
Thesaurus NAL: |
Antioxidants; Functional foods. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 00621naa a2200205 a 4500 001 2122801 005 2020-05-29 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARES, G. 245 $aInfluence of three non-sensory factors on consumer choice of functional yogurts over regular ones.$h[electronic resource] 260 $c2010 650 $aAntioxidants 650 $aFunctional foods 653 $aChoice-based conjoint 653 $aConjoint analysis 653 $aConsumer studies 653 $aFibre 700 1 $aGIMÉNEZ, A. 700 1 $aDELIZA, R. 773 $tFood Quality and Preference$gv. 21, p. 361-367, 2010.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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