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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
25/08/2004 |
Data da última atualização: |
22/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
COSTA, J. G. da. |
Afiliação: |
JOAO GOMES DA COSTA, CPATSA. |
Título: |
Estimation of repeatability and number of evaluations for characterization of mango germplasm. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, Leuven, n. 645, p. 295-297, Feb. 2004. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edição do Proceedings of the 7 International Mango Symposium, Recife, Sep. 2002. |
Conteúdo: |
This work aimed estimate the coefficient of repeatability for total fruit numbers per tree (TFT) fruit production per tree (FPT), fruit weight average (FWA), pulp weight (PW), skin weight (SW), stone weight (STW), fruit longitudinal diameter (FLD), fruit transversal diameter (FTD), FLD/FTD ratio, stone longitudinal diameter (SLD), stone transversal diameter (STD), SLD/STD ratio, and to determine the necessary number of evaluations for mango germplasm characterization. Repeatability estimates were carried out by principal component analysis from the correlation matrix during four years for TFT, FPT and FWA and four evaluations at the same year for the other characters. Coefficient estimates of repeatability FLD, FTD, FLD/FTD ratio and SLD characteristics showed that it was necessary omly two evaluations to obtain 95% of R2, four for PW and SW, and five for FWA and STD. While for TFT and FPT a minimal of six and five evaluations are necessary, respactively, to obtain 87% of precision. |
Palavras-Chave: |
Genética quantitativa; Mango; Semi-árido. |
Thesagro: |
Manga; Melhoramento; Recurso Genético. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/160820/1/Joao.pdf
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Marc: |
LEADER 01648naa a2200205 a 4500 001 1154048 005 2022-08-22 008 2004 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOSTA, J. G. da 245 $aEstimation of repeatability and number of evaluations for characterization of mango germplasm. 260 $c2004 500 $aEdição do Proceedings of the 7 International Mango Symposium, Recife, Sep. 2002. 520 $aThis work aimed estimate the coefficient of repeatability for total fruit numbers per tree (TFT) fruit production per tree (FPT), fruit weight average (FWA), pulp weight (PW), skin weight (SW), stone weight (STW), fruit longitudinal diameter (FLD), fruit transversal diameter (FTD), FLD/FTD ratio, stone longitudinal diameter (SLD), stone transversal diameter (STD), SLD/STD ratio, and to determine the necessary number of evaluations for mango germplasm characterization. Repeatability estimates were carried out by principal component analysis from the correlation matrix during four years for TFT, FPT and FWA and four evaluations at the same year for the other characters. Coefficient estimates of repeatability FLD, FTD, FLD/FTD ratio and SLD characteristics showed that it was necessary omly two evaluations to obtain 95% of R2, four for PW and SW, and five for FWA and STD. While for TFT and FPT a minimal of six and five evaluations are necessary, respactively, to obtain 87% of precision. 650 $aManga 650 $aMelhoramento 650 $aRecurso Genético 653 $aGenética quantitativa 653 $aMango 653 $aSemi-árido 773 $tActa Horticulturae, Leuven$gn. 645, p. 295-297, Feb. 2004.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
27/06/2017 |
Data da última atualização: |
18/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CAVALCANTE, R. B. M.; ARAÚJO, M. A. da M.; ROCHA, M. de M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. |
Afiliação: |
RODRIGO BARBOSA MONTEIRO CAVALCANTE, UFPI; MARCOS ANTÔNIO DA MOTA ARAÚJO, Fundação Municipal de Saúde, Teresina, PI, Brazil.; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; REGILDA SARAIVA DOS REIS MOREIRA-ARAÚJO, UFPI. |
Título: |
Effect of thermal processing on chemical compositions, bioactive compounds, and antioxidant activities of cowpea cultivars. |
Título original: |
Efeito do processamento térmico na composição química, compostos bioativos e atividade antioxidante de cultivares de feijão-caupi. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Caatinga, Mossoró, v. 30, n. 4, p. 1050-1058, out./dez. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to determine the effect of cooking on the centesimal compositions, the content of bioactive compounds, and antioxidant activities in beans of the cowpea cultivars. The beans were cooked without soaking (1:5 w/v) in a pressure cooker for 780 seconds... |
Palavras-Chave: |
Alimentos funcionais; Antioxidantes. |
Thesagro: |
Cocção; Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/161099/1/EFFECT-THERMAL-PROCESSING.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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