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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  25/08/2004
Data da última atualização:  22/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COSTA, J. G. da.
Afiliação:  JOAO GOMES DA COSTA, CPATSA.
Título:  Estimation of repeatability and number of evaluations for characterization of mango germplasm.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven, n. 645, p. 295-297, Feb. 2004.
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição do Proceedings of the 7 International Mango Symposium, Recife, Sep. 2002.
Conteúdo:  This work aimed estimate the coefficient of repeatability for total fruit numbers per tree (TFT) fruit production per tree (FPT), fruit weight average (FWA), pulp weight (PW), skin weight (SW), stone weight (STW), fruit longitudinal diameter (FLD), fruit transversal diameter (FTD), FLD/FTD ratio, stone longitudinal diameter (SLD), stone transversal diameter (STD), SLD/STD ratio, and to determine the necessary number of evaluations for mango germplasm characterization. Repeatability estimates were carried out by principal component analysis from the correlation matrix during four years for TFT, FPT and FWA and four evaluations at the same year for the other characters. Coefficient estimates of repeatability FLD, FTD, FLD/FTD ratio and SLD characteristics showed that it was necessary omly two evaluations to obtain 95% of R2, four for PW and SW, and five for FWA and STD. While for TFT and FPT a minimal of six and five evaluations are necessary, respactively, to obtain 87% of precision.
Palavras-Chave:  Genética quantitativa; Mango; Semi-árido.
Thesagro:  Manga; Melhoramento; Recurso Genético.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/160820/1/Joao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA29641 - 1UPCAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  27/06/2017
Data da última atualização:  18/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CAVALCANTE, R. B. M.; ARAÚJO, M. A. da M.; ROCHA, M. de M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R.
Afiliação:  RODRIGO BARBOSA MONTEIRO CAVALCANTE, UFPI; MARCOS ANTÔNIO DA MOTA ARAÚJO, Fundação Municipal de Saúde, Teresina, PI, Brazil.; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; REGILDA SARAIVA DOS REIS MOREIRA-ARAÚJO, UFPI.
Título:  Effect of thermal processing on chemical compositions, bioactive compounds, and antioxidant activities of cowpea cultivars.
Título original:  Efeito do processamento térmico na composição química, compostos bioativos e atividade antioxidante de cultivares de feijão-caupi.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Revista Caatinga, Mossoró, v. 30, n. 4, p. 1050-1058, out./dez. 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to determine the effect of cooking on the centesimal compositions, the content of bioactive compounds, and antioxidant activities in beans of the cowpea cultivars. The beans were cooked without soaking (1:5 w/v) in a pressure cooker for 780 seconds...
Palavras-Chave:  Alimentos funcionais; Antioxidantes.
Thesagro:  Cocção; Vigna Unguiculata.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/161099/1/EFFECT-THERMAL-PROCESSING.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN31675 - 1UPCAP - DD
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