|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
24/10/2006 |
Data da última atualização: |
28/03/2013 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
DELIZA, R.; ROSENTHAL, A.; MARCELLINI, A. M. B.; LABOISSIERE, L. H. E. S.; CAMARGO, L. M. A. Q. |
Afiliação: |
ROSIRES DELIZA, CTAA; AMAURI ROSENTHAL, CTAA. |
Título: |
Perfil sensorial de suco de abacaxi obtido a partir da polpa submetida à alta pressão hidrostática (APH). |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2005. |
Páginas: |
4 p. |
Série: |
(Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado Técnico, 87). |
ISSN: |
0103-5231 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Seleção e treinamento da equipe; Atributos sensoriais e definições. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial. |
Thesagro: |
Abacaxi; Suco de Fruta. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CTAA-2009-09/8954/1/ct87-2005.pdf
|
Marc: |
LEADER 00797nam a2200229 a 4500 001 1416517 005 2013-03-28 008 2005 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a0103-5231 100 1 $aDELIZA, R. 245 $aPerfil sensorial de suco de abacaxi obtido a partir da polpa submetida à alta pressão hidrostática (APH). 260 $aRio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos$c2005 300 $a4 p. 490 $a(Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado Técnico, 87). 520 $aSeleção e treinamento da equipe; Atributos sensoriais e definições. 650 $aAbacaxi 650 $aSuco de Fruta 653 $aAnálise sensorial 700 1 $aROSENTHAL, A. 700 1 $aMARCELLINI, A. M. B. 700 1 $aLABOISSIERE, L. H. E. S. 700 1 $aCAMARGO, L. M. A. Q.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
03/12/2014 |
Data da última atualização: |
03/12/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MANERA, D. B.; VOLTOLINI, T. V.; MENEZES, D. R.; ARAUJO, G. G. L. de. |
Afiliação: |
DANIEL BOMFIM MANERA, UNIVASF; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; DANIEL RIBEIRO MENEZES; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA. |
Título: |
Mineral mixtures from solid salt residues for lambs. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 43, n. 9, p. 485-491, 2014. |
DOI: |
10.1590/S1516-35982014000900005 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate water, mineral, feed and nutrient voluntary intakes, in addition to dry matter and nutrient digestibility and the nitrogen balance of lambs fed three mineral supplements. The first treatment consisted of solid salt residue (SSR) from an aquaculture tank; the second contained SSR from desalination waste; and the third treatment was control, which corresponded to the supplementation of a commercial mineral supplement. The study lasted 20 days, the first 15 of which were used for animals to adapt to the pens and diets, and the last five days were used for data collection. Twenty-four castrated male lambs with a body weight of 19.72±2.52 kg were utilized in the experiment. The mineral supplements evaluated did not affect the intake and digestibility of the dry matter and nutrients, the water and mineral-salt intake or nitrogen balance. Mineral supplements produced from the SSR from aquaculture tanks and from the desalination waste did not reduce feed, nutrient and water intakes or nutrient digestibility, which suggests that these raw materials can be used in the elaboration of mineral mixtures for lambs. |
Palavras-Chave: |
Compostos minerais; Ovelhas; Resíduos de dessalinização. |
Thesagro: |
Caprino; Matéria Seca; Produção Animal; Suplemento Mineral. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112913/1/Tadeu-5.pdf
|
Marc: |
LEADER 01918naa a2200253 a 4500 001 2001453 005 2014-12-03 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1590/S1516-35982014000900005$2DOI 100 1 $aMANERA, D. B. 245 $aMineral mixtures from solid salt residues for lambs.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThe objective of this study was to evaluate water, mineral, feed and nutrient voluntary intakes, in addition to dry matter and nutrient digestibility and the nitrogen balance of lambs fed three mineral supplements. The first treatment consisted of solid salt residue (SSR) from an aquaculture tank; the second contained SSR from desalination waste; and the third treatment was control, which corresponded to the supplementation of a commercial mineral supplement. The study lasted 20 days, the first 15 of which were used for animals to adapt to the pens and diets, and the last five days were used for data collection. Twenty-four castrated male lambs with a body weight of 19.72±2.52 kg were utilized in the experiment. The mineral supplements evaluated did not affect the intake and digestibility of the dry matter and nutrients, the water and mineral-salt intake or nitrogen balance. Mineral supplements produced from the SSR from aquaculture tanks and from the desalination waste did not reduce feed, nutrient and water intakes or nutrient digestibility, which suggests that these raw materials can be used in the elaboration of mineral mixtures for lambs. 650 $aCaprino 650 $aMatéria Seca 650 $aProdução Animal 650 $aSuplemento Mineral 653 $aCompostos minerais 653 $aOvelhas 653 $aResíduos de dessalinização 700 1 $aVOLTOLINI, T. V. 700 1 $aMENEZES, D. R. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG$gv. 43, n. 9, p. 485-491, 2014.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|