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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, A. J. de. Early results of provenances studies of loblolly and slash pines in Brazil. 1980. 115 f. Dissertation (Doctor of Philosophy) - Michigan State University.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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2.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, A. J. Uso do cobre na fruticultura. Agapomi, Vacaria, n. 144, p. 6, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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3.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, A. J. de. Novos cenarios para a arborizacao urbana no Brasil e no mundo. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE ARBORIZACAO URBANA, 7., 1997, Belo Horizonte. Anais. Belo Horizonte: Companhia Energetica de Minas Gerais, 1997. p.10. Palestra.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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4.Imagem marcado/desmarcadoBIONDI, D.; ARAUJO, A. J. de. Como realizar o melhoramento genetico de arvores urbanas. In: CONGRESSO FLORESTAL PANAMERICANO, 1.; CONGRESSO FLORESTAL BRASILEIRO, 7., 1993, Curitiba. Floresta para o Desenvolvimento: Política, Ambiente, Tecnologia e Mercado: anais. São Paulo: SBS; [S.l.]: SBEF, 1993. v. 2, p. 726. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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5.Imagem marcado/desmarcadoBALDANZI, G.; ARAUJO, A. J. de. Ensaio comparativo de especies e procedencias de Pinus, na Estacao de Pesquisas Florestais de Rio Negro, Parana Floresta, Curitiba, v.3, n.2, p.86-89, 1971

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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6.Imagem marcado/desmarcadoDAVIDE, L. C.; ARAUJO, A. J. Caracteristicas cromossomicas para a identificacao de fenotipos diferentes em povoamentos de Pinus oocarpa Schiede. Revista Arvore, Vicosa, v.17, n.3, p.327-338, set./dez. 1993.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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7.Imagem marcado/desmarcadoDAVIDE, L. C.; ARAUJO, A. J. Caracteristicas da madeira e das aciculas como uma contribuicao para a definicao taxonomica do Pinus de tecunuman. Revista Arvore, Vicosa, v.17, n.3, p.358-368, set./dez. 1993.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSHIMIZU, J. Y.; ARAÚJO, A. J. de. Inovações tecnológicas no cultivo de Pinus no Brasil. In: ALBUQUERQUE, A. C. S.; SILVA, A. G. da (Ed.). Agricultura tropical: quatro décadas de inovações tecnológicas, institucionais e políticas. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 2008. v. 1. p. 823-834.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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9.Imagem marcado/desmarcadoBALDANZI, G.; ARAUJO, A. J. de. Investigacoes sobre a variacao geografica na Araucaria angustifolia, na Estacao de Pesquisas Florestais de Rio Negro, Parana Floresta, Curitiba, v.3, n.2, p.37-42, 1971

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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10.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, G. S.; ARAUJO, A. J. de. O ensino dos sistemas agroflorestais no Curso de Engenharia Florestal da Unicentro, Irati - PR. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SISTEMAS AGROFLORESTAIS, 5., 2004, Curitiba. SAFs: desenvolvimento com proteção ambiental: anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2004. p. 590-592. (Embrapa Florestas. Documentos, 98).

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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11.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, A. J. G. de (coord.). Parque Nacional Serra da Capivara. Sao Raimundo Nonato: FUMDHAM: Missao Archeologique et Paleontologique du Piaui, 1998. 94 p, il.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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12.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, M.; ARAUJO, A. J. de. Procedimentos e recomendações para testes de procedência. Curitiba: EMBRAPA-URPFCS, 1981. 28 p. (EMBRAPA-URPFCS. Documentos, 6).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Florestas.

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13.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, M.; ARAUJO, A. J. de. Procedimentos e recomendacoes para testes de procedencias. Curitiba: EMBRAPA-URPFCS, 1981. 28p. (EMBRAPA-URPFCS. Documentos, 6).

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais.

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14.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, G. E.; ARAÚJO, A. J. B.; SANTOS, J. Chemical and aromatic characteristics of Brazilian tropical wines. Acta Horticulturae, The Hague, n. 910, p. 135-140, out. 2011. Trabalho apresentado no II International Symposium on Tropical Wines, de 25 a 28 de maio de 2010, Petrolina, PE. Editado por Giuliano Elias Pereira e Jorge Tonietto.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSCHEFFER, M. C.; MING, L. C.; ARAÚJO, A. J. de. Conservação de recursos genéticos de plantas medicinais. In: QUEIROZ, M. A. de; GOEDERT, C. O.; RAMOS, S. R. R. (Ed.). Recursos genéticos e melhoramento de plantas para o Nordeste brasileiro. Petrolina: Embrapa Semi-Árido; Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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16.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, A. J. de; SILVA, I. C.; ROTTA, E. Metodo para avaliacao de arvores de risco em areas urbanas In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE ARBORIZACAO URBANA, 7., 1997, Belo Horizonte. Anais. Belo Horizonte: CEMIG, 1997. p.68.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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17.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M. D. V. de; ARAUJO, A. J. de. Modelo genético-estatístico para estimação de componentes da variação genética e parametros genéticos em testes de progenies com individuos repetidos clonalmente. In: Floresta, v. 23, n. 1/2, p. 35-45.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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18.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M. D. V. de; ARAUJO, A. J. de. Modelo genético-estatístico para estimação de componentes da variação genética e parâmetros genéticos em testes de progênies com indivíduos repetidos clonalmente. Floresta, Curitiba, v.23, v.1-2, p.35-45, 1995.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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19.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, D. A. de; ARAUJO, A. J. de; KLEINA, A. L. da S. Bancos genéticos de caxeta (Tabebuia cassinoides) implantados na planície litorânea do Paraná. In: INTERNATIONAL CONGRESS AND EXHIBITION ON FOREST, 5., 1999, Curitiba. Forest 99: [resumos]. Rio de Janeiro: BIOSFERA, 1999. 1 CD-ROM. Autoria bilíngue: CONGRESSO E EXPOSICAO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 5., 1999, Curitiba.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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20.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, A. J. de B.; VANDERLINDE, R.; LIMA, L. L. de A.; PEREIRA, G. E. Characterization of aromatic profiles in brazilian tropical wines determined by gas chromatography and multivariate statistical analysis. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF THE GROUP OF INTERNATIONAL EXPERTS OF VITIVINICULTURAL SYSTEMS FOR COOPERATION, 17., 2011, Asti-Alba, Italy. Proceedings... [S.l.]: Le Progrès Agricole et Viticole, 2011. p. 49-51. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  03/01/2023
Data da última atualização:  03/01/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  DUTRA, M. da C. P.; LIMA, M.; ARAUJO, A. J. de B.; BIASOTO, A. C. T.
Afiliação:  MARIA DA CONCEIÇÃO PRUDÊNCIO DUTRA, UFB; MARCOS LIMA, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sertão Pernambucano; ANA JÚLIA BRITO DE ARAUJO, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sertão Pernambucano; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CNPMA.
Título:  Impact of different types of pectinase enzymes on the nutraceutical quality and shelf life of the grape juice.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2., 2022; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS: PERSONAL NUTRITION, AGEING AND FOOD SCIENCE, 3., 2022, Campinas. Proceedings? Campinas: Unicamp, 2022. v. 2, nº 155271.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Abstract: Grape juice is one of the most consumed juices, due to its pleasant sensory acceptance related to foxy aroma and flavor, natural sweetness, attractive color and freshness. In addition, the product is source of bioactive compounds, with functional benefit properties to the health, according to studied developed in vitro and in vivo. During the grape juice processing, is known that the addiction of commercial enzymatic preparations based on pectinases, when used during the grapes maceration step, can improved process yield and color intensity, decreased the viscosity of the beverage, and increase the bioactive compounds content and antioxidant activity. There are several commercial enzymatic formulations available for application in the market, consisting mainly of pectinases, cellulases and galactosidases. Given this, the goal of this studied was evaluate the influence of different types of commercial enzyme preparations based on pectinases (CEPP) on the physicochemical characteristics (pH, soluble solids and total acidity), color intensity (CI) and tonality, total phenolic compounds (TPC) and antioxidant activity (AOX) of the grape juice during twelve months of shelf life. Juice analysis were performed at two months of intervals, in the times of 0 days, 60 days, 120 days, 180 days, 240 days, 300 days and 360 days of storage at room temperature of the bottles. Grape juices were produced following the formulation adopted by industries of the Northeast region of Brazi... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Commercial enzyme; Pectinase enzymes.
Thesagro:  Enzima.
Thesaurus NAL:  antioxidant activity; bioactive compounds; Grape juice.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150560/1/RA-BiasotoACT-2nd-ICBC-3rd-Intl-Workshop...Food-Science-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA17297 - 1UPCRA - DD
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