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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  21/12/2016
Data da última atualização:  14/02/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LAGO, L. O.; NICOLLI, K. P.; BIASOTO, A. C. T.; CAMARÃO. E. B.; ZINI, C. A.; WELKE, J. E.
Afiliação:  LAURA OLIVEIRA LAGO; KARINE PRIMIERI NICOLLI; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; ELINA BASTOS CARAMÃO; CLAUDIA ALCARAZ ZINI; JULIANE ELISA WELKE.
Título:  Influence of stage of ripeness and time of maceration of Syrah grapes on levels of toxic compounds in wines.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, 2016.
Descrição Física:  1 Pen drive.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the influence of ripeness stage and time of maceration of Syrah grapes on the levels of six toxic compounds (formaldehyde, acetaldehyde, ethyl carbamate, furan, furfural and acrolein) formed during the vinification.
Palavras-Chave:  Vitivinicultura.
Thesagro:  Maturação; Uva; Vinho.
Thesaurus Nal:  Grapes.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152136/1/Artigo-19.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA56220 - 1UPCRA - CD974
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  21/12/2012
Data da última atualização:  10/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BARLOW, J.; PARRY, L.; GARDNER, T. A.; FERREIRA, J. N.; ARAGÃO, L. E. O. C.; CARMENTA, R.; BERENGUER, E.; VIEIRA, I. C. G.; SOUZA, C.; COCHRANE, M. A.
Afiliação:  JOS BARLOW, LANCASTER UNIVERSITY; LUKE PARRY, LANCASTER UNIVERSITY; TOBY A. GARDNER, LANCASTER UNIVERSITY / UNIVERSITY OF CAMBRIDGE; JOICE NUNES FERREIRA, CPATU; LUIZ E. O. C. ARAGÃO, UNIVERSITY OF EXETER; RAQUEL CARMENTA, LANCASTER UNIVERSITY; ERIKA BERENGUER, LANCASTER UNIVERISTY; IMA C. G. VIEIRA, MPEG; CARLOS SOUZA, IMAZON; MARK A. COCHRANE, SOUTH DAKOTA STATE UNIVERSITY.
Título:  The critical importance of considering fire in REDD+ programs.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Biological Conservation, v. 154, p. 1-8, Oct. 2012.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.biocon.2012.03.034
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Fires are increasingly responsible for forest degradation in the humid tropics due to the expansion of fire-dependent agriculture, fragmentation, intensive logging practices and severe droughts. However, these forest fires have been largely overlooked by negotiations for Reducing Emissions from Deforestation and Degradation (REDD+). This paper examines how forest fires affect REDD+ schemes by compromising carbon permanence; undermining the potential of sustainable forest management and reforestation and regeneration activities in tropical countries; and threatening the additional benefits that can be accrued from REDD+, including biodiversity conservation and rural poverty alleviation. Narrowly focusing on avoiding deforestation, the sustainable management of forests or regeneration schemes will not always guarantee protection from fire occurrence, and investments in tropical forests may ultimately fail to achieve long-term emission reductions unless they also reduce the risk of forest fires. Integrating forest fire reduction into REDD+ presents many challenges, requiring: changes in agricultural practices that take place outside of the remaining forests; the monitoring and prediction of spatio-temporal patterns of forest fires across whole biomes; guarantees of additionality; avoiding leakage of fire-dependent agriculture; ensuring that responsibilities for fire management are fairly distributed; protection for rural livelihoods; and that any new activities result in positi... Mostrar Tudo
Thesagro:  Biodiversidade; Ecossistema; Floresta; Fogo.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU46761 - 1UPCAP - DD
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