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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  07/07/2009
Data da última atualização:  07/07/2009
Autoria:  VIEIRA, F. T. B.; RIBEIRO, L. G.
Título:  Repertório bibliografico dos técnicos da CEPLAC.
Ano de publicação:  1978
Fonte/Imprenta:  Ilheus: CEPLAC, 1978.
Páginas:  78 p.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Bibliografia.
Thesagro:  Cacau; Theobroma Cacao.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RO13738 - 1ADDRF - --R633.74016V665r354/81
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  16/04/1996
Data da última atualização:  05/02/2024
Autoria:  BOITEUX, L. S.; GIORDANO, L. de B.; FURUMOTO, O.; ARAGAO, F. A. S. de.
Afiliação:  LEONARDO SILVA BOITEUX, CNPH; LEONARDO DE BRITTO GIORDANO, CNPH; FERNANDO ANTONIO SOUZA ARAGÃO, CNPH.
Título:  Estimating the pleiotropic effect of the jointless-2 gene on the processing and agronomic traits of tomato by using near-isogenic lines.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Plant Breeding, v. 114, n. 5, p. 457-459, Oct. 1995.
DOI:  10.1111/j.1439-0523.1995.tb00833.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Two near-isogenic lines of the processing tomato cv. ‘IPA-5’, pheno-typically distinct from each other only in terms of the presence or absence of a jointless fruit pedicel, were used to estimate pleiotropic effects of the recessive gene j-2 on 15 processing and agronomic parameters. Total yield, total yield of mature fruit, total yield of green fruit, total number of fruit, total number of mature fruit, total number of green fruit, mean weight of mature fruit, mean weight of green fruit, mean weight of mature plus green fruit, soluble solids, fruit colour, pH, titratable acidity, sugar: acid ratio, and fruit firmness were compared in jointed (J-2/J-2) and jointless pedicel (J-2/J-2) lines. Statistically significant differences were detected between both isolines for the following parameters: total number of fruit, total yield, total yield of green fruit, and total number of green fruit. In all cases, smaller values were observed in the isoline with the genetic constitution J-2/J-2. These data reinforce the view that they j-2 gene may cause, in some specific tomato backgrounds, significant yield constraints. Furthermore, it was demonstrated that this gene cannot exert any important pleiotropic influence on any of the processing characteristics evaluated.
Palavras-Chave:  Efeito pleotropico; Jointless-2 gene; Pleiotropic effects; Tomate industrial; Tomato processing.
Thesagro:  Cerrado; Gene; Lycopersicon Esculentum.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH6053 - 1UPCSP - PP1507415074
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