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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  28/11/2005
Data da última atualização:  16/01/2023
Autoria:  SACRAMENTO, C. K. do; COELHO JÚNIOR, E.
Título:  Cultivo do mangostão da Bahia.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Bahia Agrícola, Salvador, v.7, n.1, p.15-18, 2005.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cultivo; Propagação.
Thesagro:  Colheita; Comercialização; Mangostão; Produção.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA32555 - 1ADDAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/04/2018
Data da última atualização:  02/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SILVA, R. de C. B. da; ARAÚJO, M. do N.; ORNELLAS, F. L. S.; DANTAS, B. F.
Afiliação:  RITA DE CÁSSIA BARBOSA DA SILVA; MARCELO DO NASCIMENTO ARAUJO; FÁBIO LUIZ SANTOS ORNELLAS, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilhéus, BA; BARBARA FRANCA DANTAS, CPATSA.
Título:  Thermal stress and physiological changes in watermelon seeds.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Tropical, Goiânia, v. 48, n. 1, p. 66-74, jan./mar. 2018.
ISSN:  1983-4063
DOI:  10.1590/1983-40632018v4850404
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Given that watermelon is a crop widespread around the world, there is considerable interest in verifying how its seeds physiologically behave under unfavorable temperature conditions. This study aimed to evaluate the biochemical changes mobilization and reserves degradation, as well as the enzyme activity, during seed germination and initial growth of watermelon seedlings subjected to thermal stress, using temperature, germination percentage, germination rate and relative germination frequency over the incubation time as evaluation parameters. The experimental design was completely randomized, in a 5 x 3 factorial scheme, with five temperatures (17 ºC, 20 ºC, 25 ºC, 30 ºC and 35 ºC) and three cultivars (Charleston Gray, Fairfax and Crimson Sweet), with 4 replicates of 50 seeds. Germination, seedling growth, reserve degradation and stress protection system were evaluated. Thermal stress caused deleterious effects on watermelon seeds with germination capacity at well defined temperature limits, being 25 ºC the ideal temperature, with the highest percentage of normal seedlings. Sub- (17 ºC) and supra-optimal (30 ºC) temperatures presented more than 80 % of abnormal seedlings. The α-amylase enzyme activity is intense only at the beginning of germination. Under thermal stress, the proline contents increase mainly in the cotyledons.
Palavras-Chave:  Enzymatic activity.
Thesagro:  Atividade Enzimática; Citrullus Lanatus; Fisiologia; Germinação; Melancia; Semente.
Thesaurus NAL:  Germination.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176020/1/Barbara-2018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57349 - 1UPCAP - DD
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