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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
15/10/2019 |
Data da última atualização: |
15/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BORGES, C. V.; BELIN, M. A. F.; AMORIM, E. P.; MINATEL, I. O.; MONTEIRO, G. C.; GOMEZ, H. A. G.; MONAR, G. R. S.; LIMA, G. P. P. |
Afiliação: |
CRISTINE VANZ BORGES, USP; MATHEUS ANTÔNIO FILIOL BELIN, USP; EDSON PERITO AMORIM, CNPMF; IGOR OTAVIO MINATEL, USP; GEAN CHARLES MONTEIRO, USP; HECTOR ALONZO GOMEZ GOMEZ, Universidad Nacional de Agricultura; GIOVANA RAFAELA STELZER MONAR, USP; GIUSEPPINA PACE PEREIRA LIMA, USP. |
Título: |
Bioactive amines changes during the ripening and thermal processes of bananas and plantains. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, 298, e125020, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Bioactive amines are found in food and can be relevant for the assessment of fruits shelf life and nutritional quality. The pulp and peel of 20 banana and plantain were analyzed and the bioactive amine content varied according to the genotype, ripening stage, fruit tissue and thermal processing. In most of the analyzed genotypes, tyramine, histamine, dopamine, serotonin, spermidine, and spermine were decreased during the ripening process in the pulps. By contrast, there was an increase in putrescine level. In many genotypes of plantains, the serotonin and dopamine contents in pulp decreased until stage 5 and increased at stage 7. Peels contain higher levels of serotonin, dopamine, histamine and tyramine than pulps. Additionally, thermal processing affects the content of amines present in fruit. Boiling with the peel should be preferred in domestic preparations, regardless of the genotype used. |
Thesagro: |
Banana. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
25/04/2006 |
Data da última atualização: |
26/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ARAÚJO, J. C. A. de; PEREIRA, J. C. R.; GASPAROTTO, L.; ARRUDA, M. R. de; NASCIMENTO FILHO, F. J.; MOREIRA, A. |
Afiliação: |
José Cristino Abreu de Araújo, CPAA; JOSE CLERIO REZENDE PEREIRA, CPAA; LUADIR GASPAROTTO, CPAA. |
Título: |
Avaliação de fungicidas no controle da antracnose do guaranazeiro. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO SOBRE PESQUISAS COM O GUARANAZEIRO NA AMAZÔNIA, 1., 2005, Manaus. Anais... Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2005. p. 69-72. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi avaliar a eficiência de fungicidas em diferentes dosagens sobre a antracnose do guaranazeiro. |
Palavras-Chave: |
Amazonas; Brasil; Maués. |
Thesagro: |
Antracnose; Colletotrichum Guaranicola; Controle Químico; Doença de Planta; Fungicida; Guaraná; Paullinia Cupana. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/63342/1/Anais71-74.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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