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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
09/11/2021 |
Data da última atualização: |
20/11/2023 |
Autoria: |
VALENTIM, J. F.; ANDRADE, C. M. S. de; SALES, M. F. L.; ASSIS, G. M. L. de; SA, C. P. de; COSTA, F. de S. |
Afiliação: |
JUDSON FERREIRA VALENTIM, CPAF-AC; CARLOS MAURICIO SOARES DE ANDRADE, CPAF-AC; MAYKEL FRANKLIM LIMA SALES, CPAF-AC; GISELLE MARIANO LESSA DE ASSIS, CPAF-AC; CLAUDENOR PINHO DE SA, CPAF-AC; FALBERNI DE SOUZA COSTA, CPAF-AC. |
Título: |
Intercropping grasses and legumes for pasture diversification and sustainable intensification of livestock in the Amazon. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da. (ed.). Adapting to climate change: strategies for brazilian agricultural and livestock system. Brasília, DF: MAPA, 2021. |
Páginas: |
p. 34-35. |
ISBN: |
978-65-86803-61-7 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Brazil has 112 million hectares of cultivated pastures (IBGE, 2017), of which 52% are degraded and 25% in degradation (DIAS-FILHO, 2014), according to estimates. Livestock intensification is the main strategy for reconciling increased productivity with reduced environmental impacts (STRASSBURG et al,, 2014). The intensification of livestock is associated with the reform or recovery of pastures, which includes the supply of nutrients through fertilizers, mainly nitrogen (N), However, high costs limit Brazilian farmers from adopting pasture fertilization especially in the Amazon (ANDRADE, 2010; 2012), In this scenario, using grass pastures intercropped with legumes with biological N fixation capacity (FBN) becomes a practice of great interest. |
Palavras-Chave: |
Amendoim forrageiro; Arachis pintoi cv BRS Mandobi; Cacahuetes forrajeros; Cultivo intercalar; Cultivo mixto; Forage peanut; Leguminosas forrajeras; Pastos forrajeros; Pasture recovery; Recuperación de pastos. |
Thesagro: |
Consorciação de Cultura; Gramínea Forrageira; Leguminosa Forrageira; Pastagem Consorciada; Recuperação do Solo; Transferência de Tecnologia. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia; Forage grasses; Forage legumes; Intercropping; Mixed cropping; Technology transfer. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/227564/1/27220.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
08/05/2020 |
Data da última atualização: |
16/04/2021 |
Autoria: |
ARAUJO, G. P. de; ANTONIOLI, V. |
Afiliação: |
GUSTAVO PORPINO DE ARAUJO, CNAT; VIRGÍNIA ANTONIOLI., WWF-BRASIL. |
Título: |
Sem desperdício: diálogo sobre consumo sustentável. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Diálogos Setoriais União Europeia, Brasil, 2020. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Relatório de projeto de cooperação. |
Thesagro: |
Alimento; Desenvolvimento Sustentável. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212864/1/Relato769rio-Dialogos-Setoriais-UE-Brasil-.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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