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Registros recuperados : 138 | |
101. | | RODRIGUES, G. A.; SANTOS, G. C. G.; SOARES, A. G.; JUNIOR, J. P. D.; ANDRADE, C. A. de; COSCIONE, A. R.; BERTON, R. S. Avaliação do biocarvão da cama de frango como fonte de fósforo para cultura do milho. In: CONGRESSO INTERINSTITUCIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 9., 2015, Campinas. Anais... Campinas: Instituto Agronômico (IAC), 2015. Nº 15113. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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102. | | PUGA, A. P.; CARVALHO, C. S.; LIGO, M. A. V.; PIRES, A. M. M.; PEREIRA NETO, B. G.; ANDRADE, C. A. de. Ammonia volatilization from nitrogen fertilizer formulated with biochar. In: WORLD CONGRESS OF SOIL SCIENCE, 21., 2018, Rio de Janeiro. Soil science: beyond food and fuel: abstracts. Viçosa, MG: SBCS, 2018. Trabalho 959. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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103. | | GRUNVALD, A. K.; CARVALHO, C. G. P. de; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; ANDRADE, C. A. de B.; AMABILE, R. F.; GODINHO, V. de P. C. Influence of temperature on the fatty acid composition of the oil from sunflower genotypes grown in tropical regions. Journal of the American Oil Chemists' Society, Chicago, v. 90, n. 4, p. 545-553, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Rondônia; Embrapa Soja. |
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104. | | SOARES, J. R; CANTARELLA, H.; VARGAS, V. P; CARMO, J. B. do; MARTINS, A. A; SOUSA, R. de M.; ANDRADE, C. A. de. Enhanced-efficiency fertilizers in nitrous oxide emissions from urea applied to sugarcane. Journal of Environmental Quality, Madison, v. 44. n. 2, p. 423-430, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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105. | | RAMOS, N. P.; YAMAGUCHI, C. S.; PIRES, A. M. M.; ROSSETTO, R.; POSSENTI, R. A.; PACKER, A. P.; CABRAL, O. M. R.; ANDRADE, C. A. de. Decomposição de palha de cana-de-açúcar recolhida em diferentes níveis após a colheita mecânica. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 9, p. 1492-1500, set. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Unidades Centrais. |
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106. | | BORGHI, E.; BORTOLON, L.; BORTOLON, E. S. O.; ANDRADE, C. A. de O.; FIDELIS, R. R.; CAMARGO, F. P. de; PARIZ, C. M. Forages straw decomposition oversowing on soybean consortium in croplivestock system. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura. |
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107. | | BORGHI, E.; BORTOLON, L.; BORTOLON, E. S. O.; ANDRADE, C. A. de O.; FIDELIS, R. R.; CAMARGO, F. P. de; PARIZ, C. M. Forages straw decomposition oversowing on soybean consortium in croplivestock system. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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108. | | ANDRADE, C. A. de B.; FAQUIN, V.; FURTINI NETO, A. E.; CURI, N.; VEIGA, P. M. R. da; ANDRADE, M. J. de B. Fertilidade de solos de várzea do sul de Minas Gerais para o cultivo do feijoeiro. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 11, p. 2287-94, nov. 2000. Título em inglês: Fertility of lowland soils from South of Minas Gerais State for common bean cultivation. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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110. | | PUGA, A. P.; QUEIROZ, M. C. de A.; LIGO, M. A. V.; CARVALHO, C. S.; PIRES, A. M. M.; SANTOS, J. de O.; ANDRADE, C. A. de. Nitrogen availability and ammonia volatilization in biochar-based fertilizers. Archives of Agronomy and Soil Science, v. 66, n. 7, p. 992-1004, 2020. Arquivo com texto completo contém a versão publicada online, sem dados de volume e paginação. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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111. | | PENTEADO, L. F.; NOGUEIRA, S. F.; MOLINA, R. F.; DEUS, I. D. de; BARBOSA, C. M. P.; ANDRADE, C. A. de. Nitrous oxide and methane emissions from soil under pasture fertilized with nitrogentrous oxide and methane emissions from soil under pasture fertilized with nitrogen. In: SEMINAR ON NATURE BASED SOLUTIONS IN AGRICULTURE AND FORESTRY, 1., 2023, São Paulo. Strategies for carbon capture and reduction of GHG emissions in Brasil: book of abstracts. São Paulo: USP/RCGI, 2023. Evento on-line. 2 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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112. | | MADARI, B. E.; CUADRA, S. V.; OLIVEIRA, P. P. A.; HIGA, R. C. V.; RAMOS, N. P.; ANDRADE, C. A. de; KEMENES, A.; GONDIM, R. S. O papel da agricultura na mitigação das emissões de gases de efeito estufa. In: CUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; BARIONI, L. G.; MOZZER, G. B.; BERGIER, I. (Ed.). Ação contra a mudança global do clima: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. p. 59-68. (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 13). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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113. | | PURQUERIO, L. F. V.; WUTKE, E. B.; MARIA, I. C. de; ANDRADE, C. A. de; TIVELLI, S. W.; OLIVEIRA, A. H. V. Produção de massa e acúmulo de nutrientes em crotalária júncea e milheto em estufa agrícola com solo salinizado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG, 2011. 1 CD-ROM. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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114. | | GRUNVALD, A. K.; CARVALHO, C. G. P. de; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; ANDRADE, C. A. de B.; SCAPIM, C. A. Predicting the oil contents in sunflower genotype seeds using near-infrared reflectance (NIR) spectroscopy. Acta Scientiarum. Agronomy, Maringá, v. 36, n. 2, p. 233-237, Apr./June 2014. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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115. | | NORONHA, N. C.; ANDRADE, C. A. de; LIMONGE, F. C.; CERRI, C. C.; CERRI, C. E. P.; PICCOLO, M. de C.; FEIGL, B. J. Recovery of degraded pasture in Rondônia: macronutrients and productivity of Brachiaria brizantha. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, v. 34, n. 5, p. 1711-1720, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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116. | | CARVALHO, M. L.; DIAS, V. G.; SILVA, F. C. da; RAIZER, A. J.; MARCHIORI, L. F. S.; ANDRADE, C. A. de. Resposta de cana-de-açúcar a calagem com a utilização de calcários diferentes em relação a origem da rocha. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE CIÊNCIA DO SOLO, 23.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 38., 2023, Florianópolis. Anais [...]. Florianópolis: Epagri, 2023. p. 873. Ref. ID 1276. CLACS, CBCS 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Meio Ambiente. |
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117. | | MADARI, B. E.; CUADRA, S. V.; OLIVEIRA, P. P. A.; HIGA, R. C. V.; RAMOS, N. P.; ANDRADE, C. A. de; KEMENES, A.; GONDIM, R. S. The role of agriculture in mitigating greenhouse gas emissions. In: CUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; BARIONI, L. G.; MOZZER, G. B.; BERGIER, I. (Ed.). Climate action: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. p. 57-65. (Sustainable development goals, 13). Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Arroz e Feijão. |
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118. | | PICOLI, J. F.; MATSUURA, M. I. da S. F.; CHAGAS, M. F.; CAVALETT, O.; BARRANTES, L. D. S.; CHIUMENTO, G.; NOVAES, R. M. L.; RODRIGUES, L. B.; ANDRADE, C. A. de; ALMEIDA-NETO, J. A.; MAY, A.; NOVAES, R. M. L.; PAZIANOTTO, R. A. A.; ANDRADE, C. A. de; PIRES, A. M. M.; DIAS, F. R. T.; HILARA, L. G. S.; COSTA, K. R. Adaptação de inventários de ciclo de vida de cana-de-açúcar para o contexto brasileiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO EM GESTÃO DO CICLO DE VIDA, 5., 2016, Fortaleza. Anais... Fortaleza: Associação Brasileira de Ciclo de Vida, 2016. p. 566-572. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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119. | | CABRAL, O. M. R.; FREITAS, H. C. de; CUADRA, S. V.; ANDRADE, C. A. de; RAMOS, N. P.; GRUTZMACHER, P.; GALDOS, M.; PACKER, A. P.; ROCHA, H. R. da; ROSSI, P. The sustainability of a sugarcane plantation in Brazil assessed by the eddy covariance fluxes of greenhouse gases. Agricultural and Forest Meteorology, v. 282-283, Article 107864, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Meio Ambiente. |
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120. | | PACKER, A. P.; DEGASPARI, I. A. M.; RAMOS, N. P.; PINO JR. A. F.; CARMO, J. B.; ROSETTO, R.; PITOMBO, L.; CABRAL, O. M. R.; LIMA, M. A. de; ANDRADE, C. A. de. Site-specific N2O emission from soil related to the addition of sugarcane residues. In: INTERNATIONAL PLANT NUTRITION COLLOQUIUM, 17.; BORON SATELLITE MEETING, 2013, Istambul. Plant nutrition for nutrient and food security: proceedings book. Istambul: Sabanci University, 2013. p. 926-927. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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Registros recuperados : 138 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Rondônia. Para informações adicionais entre em contato com cpafro.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados; Embrapa Rondônia; Embrapa Soja. |
Data corrente: |
13/12/2012 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
GRUNVALD, A. K.; CARVALHO, C. G. P. de; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; ANDRADE, C. A. de B.; AMABILE, R. F.; GODINHO, V. de P. C. |
Afiliação: |
ANNA KAROLINA GRUNVALD, UEM; CLAUDIO GUILHERME PORTELA CARVALHO, CNPSO; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; CARLOS ALBERTO DE BASTOS ANDRADE, UEM; RENATO FERNANDO AMABILE, CPAC; VICENTE DE PAULO CAMPOS GODINHO, CPAF-RO. |
Título: |
Influence of temperature on the fatty acid composition of the oil from sunflower genotypes grown in tropical regions. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the American Oil Chemists' Society, Chicago, v. 90, n. 4, p. 545-553, 2013. |
DOI: |
10.1007/s11746-012-2188-6 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The influence of temperature on the fatty acid composition of the oils from conventional and high oleic sunflower genotypes grown in tropical regions was evaluated under various environmental conditions in Brazil (from 0 S to 23 S). The amounts of the oleic, linoleic, palmitic and stearic fatty acids from the sunflower oil were determined using gas chromatography (GC). The environment exhibited little influence on the amounts of oleic and linoleic fatty acids in high oleic genotypes of sunflower. In conventional genotypes, there was broad variation in the average amounts of these two fatty acids, mainly as a function of the minimum temperature. Depending on the temperature, especially during the maturation of the seeds, the amount of oleic acid in the oil of conventional sunflower genotypes could exceed 70 %. Higher temperatures led to average increases of up to 35 % for this fatty acid. Although the minimum temperature had the strongest effect on the fatty acid composition, locations at the same latitude with different minimum temperatures displayed similar values for both oleic acid and linoleic acid. Furthermore, minimum temperature had little influence on the amounts of palmitic and stearic fatty acids in the oil. |
Palavras-Chave: |
Ácido esteárico; Ácido oleico; Ácido Palmítico; Helianthus annus L; Influência da temperatura; Oil quality; Qualidade do óleo. |
Thesagro: |
Ácido graxo; Ácido linoleico; Girassol; Helianthus Annuus; Óleo vegetal. |
Thesaurus NAL: |
Fatty acids; linoleic acid; oleic acid; palmitic acid; Product quality standards; stearic acid; Sunflower oil. |
Categoria do assunto: |
-- G Melhoramento Genético P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 02550naa a2200433 a 4500 001 1942414 005 2017-08-03 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s11746-012-2188-6$2DOI 100 1 $aGRUNVALD, A. K. 245 $aInfluence of temperature on the fatty acid composition of the oil from sunflower genotypes grown in tropical regions.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe influence of temperature on the fatty acid composition of the oils from conventional and high oleic sunflower genotypes grown in tropical regions was evaluated under various environmental conditions in Brazil (from 0 S to 23 S). The amounts of the oleic, linoleic, palmitic and stearic fatty acids from the sunflower oil were determined using gas chromatography (GC). The environment exhibited little influence on the amounts of oleic and linoleic fatty acids in high oleic genotypes of sunflower. In conventional genotypes, there was broad variation in the average amounts of these two fatty acids, mainly as a function of the minimum temperature. Depending on the temperature, especially during the maturation of the seeds, the amount of oleic acid in the oil of conventional sunflower genotypes could exceed 70 %. Higher temperatures led to average increases of up to 35 % for this fatty acid. Although the minimum temperature had the strongest effect on the fatty acid composition, locations at the same latitude with different minimum temperatures displayed similar values for both oleic acid and linoleic acid. Furthermore, minimum temperature had little influence on the amounts of palmitic and stearic fatty acids in the oil. 650 $aFatty acids 650 $alinoleic acid 650 $aoleic acid 650 $apalmitic acid 650 $aProduct quality standards 650 $astearic acid 650 $aSunflower oil 650 $aÁcido graxo 650 $aÁcido linoleico 650 $aGirassol 650 $aHelianthus Annuus 650 $aÓleo vegetal 653 $aÁcido esteárico 653 $aÁcido oleico 653 $aÁcido Palmítico 653 $aHelianthus annus L 653 $aInfluência da temperatura 653 $aOil quality 653 $aQualidade do óleo 700 1 $aCARVALHO, C. G. P. de 700 1 $aLEITE, R. S. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 700 1 $aANDRADE, C. A. de B. 700 1 $aAMABILE, R. F. 700 1 $aGODINHO, V. de P. C. 773 $tJournal of the American Oil Chemists' Society, Chicago$gv. 90, n. 4, p. 545-553, 2013.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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