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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  17/03/2010
Data da última atualização:  18/03/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BERTALAN, M.; ALBANO, R. M.; PÁDUA, V. L. M.; ROUWS, L. F. M.; ROJAS, C.; HEMERLY, A.; TEIXEIRA, K. R. dos S.; SCHWAB, S.; ARAUJO, J. L. S. de; OLIVEIRA, A.; FRANÇA, L.; MAGALHÃES, V.; ALQUÉRES, S.; CARDOSO, A.; ALMEIDA, W.; LOUREIRO, M. M.; NOGUEIRA, E.; CIDADE, D.; OLIVERIA, D.; SIMÃO, T.; MACEDO, J.; VALADÃO, A.; DRESCHSEL, M.; FREITAS, F.; VIDAL, M. S.; GUEDES, H.; RODRIGUES, E.; MENESES, C. H. S. G.; BRIOSO, P. S. T.; POZZER, L.; FIGUEIREDO, D.; MONTANO, H.; CUNHA JÚNIOR, J. de O.; SOUZA FILHO, G. de; FLORES, V. M. Q.; FERREIRA, B.; BRANCO, A.; GONZALEZ, P.; GUILLOBEL, H.; LEMOS, M.; SEIBEL, L.; MACEDO, J.; FERREIRA, A.; M.; MARTINS, G.; S.; COELHO, A.; SANTOS, E.; AMARAL, G.; NEVES, A.; PACHECO, B.; A.; CARVALHO, D.; LERY, L.; BISCH, P.; ROSSLE C, S.; URMÉNYI, T; PEREIRA, R, A; SILVA, R; RONDINELLI, E; KRUGER, W, V; MARTINS, O; BALDANI, J, I; FERREIRA, P, C, G.
Afiliação:  MARCELO BERTALAN, UFRJ; RODOLPHO MATTOS ALBANO, UERJ; VANIA LÚCIA MUNIZ DE PÁDUA, CENTRO UNIVERSITÁRIO DA ZONA OESTE - UEZO, RJ; LUC FELICIANUS MARIE ROUWS, BOLSISTA EMBRAPA AGROBIOLOGIA; CRISTIAN ROJAS, BOLSISTA DA EMBRAPA AGROBIOLOGIA; ADRIANA HERMELY, INSTITUTO DE PESQUISAS JARDIM BOTÂNICO; KÁTIA REGINA DOS SANTOS TEIXEIRA, EMBRAPA AGROBIOLOGIA; STEFAN SCHWAB, CNPAB; JEAN LUIZ SIMOES DE ARAUJO, CNPAB; ANDRÉ OLIVEIRA, UFRRJ; LEONARDO FRANÇA, INSTITUTO DE BIOQUÍMICA, UFRJ; VIVIANE MAGALHÃES, INSTITUTO DE BIOQUÍMICA, UFRJ; SYLVIA ALQUÉRES, INSTITUTO DE BIOQUÍMICA, UFRJ; ALEXANDER CARDOSO, INSTITUTO DE BIOQUÍMICA, UFRJ; WELLINGTON ALMEIDA, INSTITUTO DE BIOQUÍMICA, UFRJ; MARCIO MARTINS LOUREIRO, INSTITUTO DE BIOQUÍMICA, UFRJ; EDUARDO NOGUEIRA, CENTRO UNIVERSITÁRIO ESTADUAL DA ZONA OESTE - UEZO, RJ; DANIELA CIDADE, INSTITUTO DE BIOLOGIA, UERJ; DENISE OLIVEIRA, INSTITUTO DE BIOLOGIA, UERJ; TATIANA SIMÃO, INSTITUTO DE BIOLOGIA, UERJ; JACYARA MACEDO, INSTITUTO DE BIOLOGIA, UERJ; ANA VALADÃO, INSTITUTO DE BIOLOGIA, UERJ; MARCELA DRESCHSEL, UFRRJ; FLÁVIA FREITAS, INSTITUTO DE BIOLOGIA, UERJ; MARCIA SOARES VIDAL, CNPAB; HELMA GUEDES, UFRRJ; ELISETE RODRIGUES, UFRRJ; CARLOS HENRIQUE SALVINO GADELHA MENESES, UFRRJ; PAULO SÉRGIO TORRES BRIOSO, UFRRJ; LUCIANA POZZER, UFRRJ; DANIEL FIGUEIREDO, UFRRJ; HELENA MONTANO, UFRRJ; JADIER DE OLIVERIA CUNHA JÚNIOR, UFRRJ; GONÇALO DE SOUZA FILHO, UENF; VICTOR MARTINS QUINTANA FLORES, UENF; BEATRIZ FERREIA, UENF; ALNA BRANCO, UENF; PAULA GONZALEZ, DEPARTAMENTO DE BIOFÍSICA, UERJ; HELOISA GUILLOBEL, DEPARTAMENTO DE BIOFÍSICA, UERJ; MELISSA LEMOS, PUC, RJ; LUIZ SEIBEL, PUC, RJ; JOSÉ MACEDO, PUC, RJ; MARCIO ALVES FERREIRA, UFRJ; GILBERTO SACHETTO MARTINS, UFRJ; ANA COELHO, UFRJ; EIDY SANTOS, UFRJ; GILDA AMARAL, UFRJ; ANNA NEVES, UFRJ; ANA BEATRIZ PACHECO, UFRJ; DANIELA CARVALHO, UFRJ; LETÍCIA LERY, UFRJ; PAULO BISCH, UFRJ; SHAILA C. ROSSLE, UFRJ; TURÁN URMÉNYI, UFRJ; ALESSANDRA RAEL PEREIRA, UERJ; ROSANE SILVA, UFRJ; EDSON RONDINELLI, UFRJ; WANDA VON KRUGER, UFRJ; ORLANDO MARTINS, UFRJ; JOSÉ IVO BALDANI, EMBRAPA AGROBIOLOGIA; PAULO C.G.FERREIRA, UFRJ.
Título:  Complete genome sequence of the sugarcane nitrogen-fixing endophyte Gluconacetobacter diazotrophicus Pal5.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  BMC Genomics, London, v. 10, n. 450, p. 1-17, 23 set. 2009
Páginas:  1-17
ISSN:  1471-2164
DOI:  10.1186/1471-2164-10-450
Idioma:  Português
Thesaurus Nal:  Genome.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB36399 - 1UPCSP - PP2010.00105201000105
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  29/01/2024
Data da última atualização:  29/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  SÁ, M. K. N. de; ANDRADE, A. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; MAGALHÃES, A. L. R.; ARAÚJO, C. de A.; VALENÇA, R. de L.; MACEDO, A. de; OLIVEIRA, A. R. da S.; ZANINE, A. de M.; FERREIRA, D. de J.; NEGRÃO, F. de M.; SILVA, T. G. F. da; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.
Afiliação:  MOEMA KELLY NOGUEIRA DE SÁ, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; ALBERÍCIO PEREIRA DE ANDRADE, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ANDRÉ LUIZ RODRIGUES MAGALHÃES, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; CLEYTON DE ALMEIDA ARAÚJO, UNIVASF; ROBERTA DE LIMA VALENÇA, Universidade Federal do Espírito Santo; AMÉLIA DE MACEDO, UNIVASF; ANTÔNIA RAFAELA DA SILVA OLIVEIRA, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; ANDERSON DE MOURA ZANINE, Universidade Federal do Maranhão, Chapadinha, MA; DANIELE DE JESUS FERREIRA, Universidade Federal do Maranhão, Chapadinha, MA; FAGTON DE MATTOS NEGRÃO, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Rondônia, Colorado do Oeste; THIERES GEORGE FREIRE DA SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Serra Talhada, PE; FLEMING SENA CAMPOS, Universidade Federal do Maranhão, Chapadinha, MA; GLAYCIANE COSTA GOIS, Universidade Federal do Maranhão, Chapadinha, MA.
Título:  Fermentation profile, aerobic stability, and chemical and mineral composition of Cactus pear silages with different inclusion levels of Gliricidia hay.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Plants, v. 13, n. 1, 195, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.3390/plants13020195
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cactus pear is used in large proportions in diets for small ruminants in semiarid regions. However, its exclusive use is not recommended due to the low fiber and crude protein content and the high water and mineral content, leading to metabolic disorders, low dry matter intake, and weight loss. The use of mixed cactus silage associated with protein and fibrous sources seeks to overcome the deficits in dry matter, fiber and crude protein, aiming to improve the nutritional quality of the diets that will be offered to ruminants. Thus, the use of gliricidia hay in cactus pear silages could represent an important alternative to improve the nutritional and fermentative characteristics of the ensiled material. Therefore, our aim was to evaluate the fermentation dynamics, nutritional characteristics, and aerobic stability of mixed silages of cactus pear combined with different levels of gliricidia hay. This was a completely randomized experimental design with five treatments and five repetitions. The treatments consisted of different levels of inclusion of gliricidia hay (0, 10, 20, 30, and 40% on a dry matter basis) in the composition of mixed cactus pear silages. The inclusion of gliricidia hay in the composition of mixed silages of cactus pear resulted in a quadratic effect for dry matter recovery, pH, NH3-N, buffering capacity, aerobic stability, ether extract, P, K, Na, and Zn (p < 0.05). There was a reduction in density, effluent losses, maximum pH, mineral matter, non-fiber c... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Preservação de forragem; Semiárido.
Thesagro:  Ensilagem; Feno; Gliricidia; Nutrição Animal; Palma Forrageira; Silagem.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Cactus pears; Forage; Forage grasses; Gliricidia sepium; Opuntia ficus-indica.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161410/1/Fermentation-profile-aerobic-stability-and-chemical-and-mineral-composition-2024.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60846 - 1UPCAP - DD
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