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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  29/01/2024
Data da última atualização:  30/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ROCHA-SILVA, M.; BRITTO, F. B.; SILVA, D. L. S. da; OLIVEIRA, A. do; SILVA, L. A. S. da; OLIVEIRA, M. B. de; ARAÚJO, C. V. de; CARVALHO, G. M. C.; SARMENTO, J. L. R.
Afiliação:  MÉRIK ROCHA-SILVA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO PIAUÍ; FÁBIO BARROS BRITTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; DINNARA LAYZA SOUZA DA SILVA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO PIAUÍ; ALAN OLIVEIRA DO O, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; LEILIANE ALVES SOARES DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; MAX BRANDÃO DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO; CLÁUDIO VIEIRA DE ARAÚJO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO; GERALDO MAGELA CORTES CARVALHO, CPAMN; JOSÉ LINDENBERG ROCHA SARMENTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ.
Título:  Prediction of body weight of Curraleiro Pé‑Duro cattle based on morphometric measurements.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 56, n. 42, 2024.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cattle weight development is highly correlated with some body measurements. Based on the relationship between morphometric measurements and body mass, our aim was to develop regression equations to estimate the body weight of Curraleiro
Palavras-Chave:  Escala; Fita métrica; Gama; Modelos lineares generalizados.
Thesagro:  Bovino.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN34117 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/11/2021
Data da última atualização:  08/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  AMARANTE, C. V. T. do; ARGENTA, L. C.; FREITAS, S. T. de; STEFFENS, C. A.
Afiliação:  CASSANDRO VIDAL TALAMINI DO AMARANTE, UDESC; LUIZ CARLOS ARGENTA, EPAGRI; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; CRISTIANO ANDRE STEFFENS, UDESC.
Título:  Efficiency of pre-harvest application of 1-MCP (Harvista 1.3 SC) to delay maturation of Cripps Pink apple fruit.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, v. 293, 110715, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.scienta.2021.110715
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the efficiency of pre-harvest application of 1-methylcyclopropene?-cyclodextrin in concentrated magnesium sulfate solution (1-MCP; Harvista? 1.3 SC) to delay maturation of ?Cripps Pink? apple fruit. 1-MCP was sprayed at 0, 75, 150, 225 and 300 mg L? 1 , seven days before the anticipated harvest time (DBAH). Aminoethoxyvinylglycine (AVG, 124 mg L? 1 , Retain®) was sprayed 28 DBAH, as a commercial control treatment. Fruit maturation was delayed by increasing 1-MCP concentration. 1-MCP at concentrations ? 150 mg L? 1 delayed by six and 15 days the time for the fruit to reach the harvest firmness of 71.1 N and 66.7 N, respectively, compared to untreated fruit. Skin color changes (red color development and background degreening) were inhibited by increasing 1-MCP concentrations up to 300 mg L? 1 . The reduction of ethylene synthesis, and the loss of flesh firmness and starch content occurred by increasing 1-MCP concentrations up to 98.2, 134.5 and 182.3 mg L? 1 , respectively. The AVG treatment delayed ethylene production and skin red color development at harvest more markedly than the highest concentration of 1-MCP (300 mg L? 1 ). However, both treatments (AVG and 1-MCP at 300 mg L? 1 ) had late harvested fruit (28 days after spraying 1-MCP) with percentage of skin red color below 40%. The results show that 1-MCP delays maturity, but concentrations ?135 mg L? 1 do not improve its efficacy on preserving flesh firmness while might inhibi... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agendamento de colheita; Cor da pele; Cripps Pink; Firmeza de carne; Inibição da ação do etileno; Pré-colheita de 1-MCP.
Thesagro:  Maçã; Malus Domestica; Pós-Colheita; Regulador de Crescimento.
Thesaurus NAL:  Apples; Postharvest physiology; Postharvest technology; Postharvest treatment.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59679 - 1UPCAP - DD
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