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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
24/07/2006 |
Data da última atualização: |
05/10/2007 |
Autoria: |
BASSOI, M. C.; FLINTHAM, J.; RIEDE, C. R. |
Título: |
Analysis of preharvest sprouting in three Brazilian wheat populations. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 4. p. 583-590, abr. 2006. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the possibility of obtaining recombinant inbred wheat lines more resistant to preharvest sprouting, independently of colour genes, in three red-grained Brazilian wheat populations. The results showed statistical significance among lines within all populations, which presented a normal distribution and transgressive segregation for preharvest sprouting. The normal distribution of the lines from all red-grained populations suggests that sprouting, excluding the genes expressing seed coat pigmentation, is, probably, controlled by many genes. These findings also indicate that it may be possible to improve resistance to preharvest sprouting, independently of the colour genes. |
Palavras-Chave: |
cor de grão; grain colour. |
Thesagro: |
Dormência; Triticum Aestivum; Variação Genética. |
Thesaurus Nal: |
dormancy; genes; genetic variation. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPSO/26482/1/41n04a06.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/36162/1/41n04a06.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
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Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
11/12/1998 |
Data da última atualização: |
04/09/2012 |
Autoria: |
GUIMARÃES, I. S. de S.; ALVES, I. T. G. |
Título: |
Corante e óleo aromático de Curcuma longa: aditivos naturais para alimentos. |
Ano de publicação: |
1986 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: EMBRAPA-CTAA, 1986. |
Páginas: |
5 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CTAA. Pesquisa em andamento, 7). |
ISSN: |
0101-4749 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O presente trabalho tem como objetivo a preparação de curcumina purificada, insenta de sabor amargo e do forte aroma característico existentes nos rizomas. |
Palavras-Chave: |
Gengibre dourada. |
Thesagro: |
Açafrão da Índia; Curcuma Longa. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/65518/1/CTAA-PESQ.-AND.-7-86.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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