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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
17/12/2002 |
Data da última atualização: |
17/12/2002 |
Autoria: |
SOUSA, H. U. de; PEREIRA, J. A. |
Título: |
Níveis de nitrogênio e potássio em arroz de terras altas no cerrado do Meio-Norte do Brasil. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO DA CADEIA PRODUTIVA DE ARROZ, 1.; REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE ARROZ - RENAPA, 7., 2002, Florianópolis. Anais... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2002. p.581-584 |
Série: |
(Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 134). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Desempenho. |
Thesagro: |
Adubação; Arroz; Solo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00690naa a2200181 a 4500 001 1064852 005 2002-12-17 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUSA, H. U. de 245 $aNíveis de nitrogênio e potássio em arroz de terras altas no cerrado do Meio-Norte do Brasil. 260 $c2002 490 $a(Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 134). 650 $aAdubação 650 $aArroz 650 $aSolo 653 $aDesempenho 700 1 $aPEREIRA, J. A. 773 $tIn: CONGRESSO DA CADEIA PRODUTIVA DE ARROZ, 1.; REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE ARROZ - RENAPA, 7., 2002, Florianópolis. Anais... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2002. p.581-584
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
11/04/2016 |
Data da última atualização: |
11/04/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ALVES, N. E. G.; MEJIA, E. G. de; VASCONCELOS, C. M.; BASSINELLO, P. Z.; MARTINO, H. S. D. |
Afiliação: |
NATALIA ELIZABETH GALDINO ALVES, UFV; ELVIRA GONZALEZ DE MEJIA, UNIVERSITY OF ILLINOIS URBANA, Champaign; CHRISTIANE MILEIB VASCONCELOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE OURO PRETO; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; HERCIA STAMPINI DUARTE MARTINO, UFV. |
Título: |
Postharvest storage of Carioca bean (Phaseolus vulgaris L.) did not impair inhibition of inflammation in lipopolysaccharide-induced human THP-1 macrophage-like cells. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Functional Foods, 23, p. 154-166, 2016. |
ISSN: |
1756-4646 |
DOI: |
10.1016/j.jff.2016.02.029 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Storage can affect the nutritional quality of common bean (Phaseolus vulgaris), but little is known about the postharvest effect of storage on inflammation. The aim of this work was to evaluate, in vitro, the effect of postharvest storage-time on inflammation by Carioca beans, Madreperola (MP) and Pontal (PO), stored (0, 3 and 6 months), cooked and subjected to pepsinpancreatin simulated gastrointestinal digestion.Anti-inflammatory potential was investigated in human THP-1 macrophage-like cells. Commercial storage time did not affect protein concentration, degree of hydrolysis, hydropathicity or antioxidant capacity. All PO hydrolysates reduced tumour necrosis factor-α (TNF- α) (31% on average). MP hydrolysates decreased interleukin 1β (IL-1β) (PO 0: 0.1 mg/mL, 20.7%; PO 0 and 6: 5 mg/mL, 24.8 and 48.2%, respectively) and prostaglandin E-2 (PGE-2) (PO 0: all concentrations, 18% on average; PO 6: 0.1 mg/mL, 18.6%). Carioca beans inhibited inflammation and commercial storage time did not impair physicochemical or biological properties. |
Palavras-Chave: |
Antioxidant capacity; Peptidio; Tempo de armazenamento. |
Thesagro: |
Antioxidante; Feijão; Hidrolise; Phaseolus vulgaris. |
Thesaurus NAL: |
Hydrolysates; Inflammation; Peptides; Storage time. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02069naa a2200325 a 4500 001 2043055 005 2016-04-11 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1756-4646 024 7 $a10.1016/j.jff.2016.02.029$2DOI 100 1 $aALVES, N. E. G. 245 $aPostharvest storage of Carioca bean (Phaseolus vulgaris L.) did not impair inhibition of inflammation in lipopolysaccharide-induced human THP-1 macrophage-like cells.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aStorage can affect the nutritional quality of common bean (Phaseolus vulgaris), but little is known about the postharvest effect of storage on inflammation. The aim of this work was to evaluate, in vitro, the effect of postharvest storage-time on inflammation by Carioca beans, Madreperola (MP) and Pontal (PO), stored (0, 3 and 6 months), cooked and subjected to pepsinpancreatin simulated gastrointestinal digestion.Anti-inflammatory potential was investigated in human THP-1 macrophage-like cells. Commercial storage time did not affect protein concentration, degree of hydrolysis, hydropathicity or antioxidant capacity. All PO hydrolysates reduced tumour necrosis factor-α (TNF- α) (31% on average). MP hydrolysates decreased interleukin 1β (IL-1β) (PO 0: 0.1 mg/mL, 20.7%; PO 0 and 6: 5 mg/mL, 24.8 and 48.2%, respectively) and prostaglandin E-2 (PGE-2) (PO 0: all concentrations, 18% on average; PO 6: 0.1 mg/mL, 18.6%). Carioca beans inhibited inflammation and commercial storage time did not impair physicochemical or biological properties. 650 $aHydrolysates 650 $aInflammation 650 $aPeptides 650 $aStorage time 650 $aAntioxidante 650 $aFeijão 650 $aHidrolise 650 $aPhaseolus vulgaris 653 $aAntioxidant capacity 653 $aPeptidio 653 $aTempo de armazenamento 700 1 $aMEJIA, E. G. de 700 1 $aVASCONCELOS, C. M. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aMARTINO, H. S. D. 773 $tJournal of Functional Foods, 23, p. 154-166, 2016.
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Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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